Onze school » Praktisch » Alle nieuwsbrieven » info's 2012-2013

info's 2012-2013

Opbrengst Sponsorloop

Dankzij de inzet van onze leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 hebben we ook dit jaar weer een cheque kunnen overhandigen met een geweldig bedrag t.w. € 18.591,90.

naar boven »

Info 40

GEBOREN

Op 15 juni zijn juffrouw Yvonne Rasenberg en haar man Jorn de trotse ouders geworden van zoon Ole. Wij wensen ze veel geluk en gezondheid voor de toekomst.

HIEP HIEP HOERA

In de vakantie vieren een aantal teamleden hun verjaardag. Op 29 juni juffrouw Thérèse, op 15 juli juffrouw Anne Marie, op 22 juli meneer Bob, 24 juli juffrouw Susan, 2 augustus juffrouw Petra Opperman en tot slot op 11 augustus juffrouw Karen. Wij wensen ze allemaal een hele fijne, zonnige verjaardag toe.

AFSCHEID VAN JUFFROUW LAURA VAN BOCHOVE

Na bijna 25 jaar verbonden te zijn aan onze school gaat juffrouw Laura per 1 oktober met pensioen en neemt dus afscheid. Vrijdag is haar laatste dag voor een "eigen" groep. Uiteraard zullen we op een feestelijke manier eind september afscheid van haar nemen maar nu al wil ik haar ook via deze weg heel hartelijk danken voor haar geweldige inzet en grote betrokkenheid bij het onderwijs aan haar leerlingen en de gehele school.

START NIEUWE SCHOOLJAAR

Maandag 12 augustus worden ALLE kinderen verwacht op het HOOFDGEBOUW aan de Van Gaverenlaan. Kleuters worden door hun ouders naar hun klas gebracht. Om 08.30 openen we het schooljaar met alle kinderen van de groepen 3 t/m 8. Daarna gaan de kinderen met hun eigen leerkracht naar hun locatie. Wij verzoeken u dringend als het enigszins mogelijk is de kinderen niet met de fiets te laten komen. Dit in verband met de veiligheid rond het hoofdgebouw.
Wij verzoeken de leerlingen uit de groepen 3 t/m 8 de eerste week hun rapport bij de leerkracht in te leveren.

WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR...........
Nu velen op vakantie gaan en mogelijk ook naar het strand willen wij graag een oproep doen voor schelpen. Schelpen kunnen na de vakantie afgegeven worden bij onze conciërge juffrouw Helen.
Alvast bedankt!

EINDSTAND FLESSEN INZAMELINGSACTIE JASPER

Beste ouders en leerlingen, woensdag 5 juni ben ik 2 keer de berg op gefietst voor het goede doel Alpe d'HuZes. Het was een echt onvergetelijke ervaring!
Ik heb inmiddels al meer dan 3500 euro opgehaald en dat is o.a. dankzij het grote aantal flessen die jullie hebben meegebracht naar school.
In totaal hebben jullie namelijk 3100 flessen ingeleverd en dat heeft een bedrag van 781.60 euro opgebracht. Ik wil jullie allemaal heel erg bedanken en ik wens iedereen een fijne zomervakantie.
Groetjes, Jasper van Eijmeren

 

NAMENS HET TEAM WENSEN WIJ IEDEREEN EEN HELE FIJNE VAKANTIE TOE

 

naar boven »

Start schooljaar 2013-2014

Maandag 12 augustus worden ALLE kinderen om 08.30 uur verwacht op het HOOFDGEBOUW. Wij verzoeken u dringend als het enigszins mogelijk is de kinderen niet met de fiets te laten komen. Dit in verband met de veiligheid rond het hoofdgebouw.

naar boven »

Info 39

GEBOREN

Op 14 juni zijn juffrouw Esther en haar man Richard de trotse ouders geworden van Olivier. Wij wensen hen en natuurlijk ook grote broer Berend alle geluk en gezondheid voor de toekomst.

HIEP HIEP HOERA

Vrijdag 21 juni zijn juffrouw Jolanda en juffrouw Els van Gool jarig. Wij wensen beiden een hele fijne verjaardag toe.

AVONDVIERDAAGSE 2013

Inmmiddels 2 weken geleden liepen vele kinderen de avondvierdaagse mee.

Er liepen dit jaar 480 Laurentius-kinderen mee. In totaal liepen 65 officiële 10 kilometer-lopers en 415 officiële 5 kilometer-lopers
Samen liepen ze heel wat kilometers bij elkaar!!
Om het volgend jaar weer tot een succes te laten komen, is het verzoek van de organisatie en boswachter om geen zwerfvuil meer achter te laten tijdens de routes. We weten dat er meerdere scholen meelopen, maar laat ons dan het goede voorbeeld geven en geen papier of ander afval achter laten.
Tenslotte willen wij alle vrijwilligers bedanken voor geweldige enthousiasme en inzet.
Bedankt hiervoor en tot volgend jaar.
Namens comm. A4D
Agaath Schelders, Marjolijn Pirard, Lara Ouwerling, Henny van den Broek

OPROEP FIRST LEGO LEAGUE

Afgelopen jaar hebben 15 leerlingen meegedaan aan de FIRST LEGO LEAGUE. Dit is een internationale wedstrijd waar kinderen in teams aan de slag gaan met LEGO ROBOTS binnen een maatschappelijke thema. We zijn 8 vrijdagavonden bij elkaar gekomen. We hebben daar nagedacht over hoe techniek het leven van oudere mensen kan verbeteren én we hebben robots gebouwd met LEGO MINDSTORMS. Uiteindelijk zijn we een hele dag naar AVANS geweest waar we met onze robots uitgekomen zijn tegen 30 andere teams.Dit jaar willen we weer graag meedoen met FLL!
We zijn op zoek naar leerlingen van groepen 7 en 8 die het leuk vinden om serieus met elkaar aan de slag te gaan. Verder zijn we ook op zoek naar ouders die het leuk vinden om een klein groepje kinderen te begeleiden in of het technische of het maatschappelijke aspect van de wedstrijd.
Wil en kan je meedoen, vraag je ouders om voor de grote vakantie te mailen naar:
lego@kbs-laurentius.nl Met je naam en je klas. Wanneer je als ouder je steentje bij wilt dragen, mail ons dan! We horen graag van jullie!
Marco Sprenkels, Herman van Eijmeren en Bob van Etten

MUSICAL EN AFSCHEIDSAVOND VAN DE GROEPEN 8

Zoals gebruikelijk wordt ook dit jaar weer een musical opgevoerd voor de ouders/familie van de kinderen van groep 8. Ook dit jaar is de voorstelling in de zaal van de Viandenlaan.
Wij maken u er op attent dat de eerste voorstelling plaats zal vinden op maandagavond 24 juni voor oma/opa, tante/oom en verdere familie. De avondvoorstelling is niet voor leerlingen, zij hebben overdag de musical kunnen zien. De musical begint om 19.30 uur.
De tweede voorstelling vindt plaats op dinsdagavond 25 juni. Op deze avond zijn alléén de ouders van de kinderen en het team uitgenodigd. Zij hebben inmiddels een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Hierna volgt namelijk de afscheidsavond voor alle kinderen van groep 8.

PLAYBACKFESTIVAL

Voor alle kinderen van de groepen 3 t/m 7 wordt op donderdagmiddag 27 juni op het schoolplein op het grote podium het jaarlijkse playbackfestival georganiseerd. Zij zullen voor elkaar gaan optreden en natuurlijk mogen daar ook ouders bij aanwezig zijn. Het is buiten dus als het slecht weer zou zijn (hetgeen wij uiteraard niet verwachten) wordt het afgelast. Voorafgaand aan het festival zal het ingezamelde bedrag van de sponsorloop in de vorm van een cheque overhandigd worden aan een vertegenwoordiger van de Leprastichting.

 

Het jaar is weer voorbij

Schooljaar 2012 – 2013 zit er weer op. We gaan genieten van een hopelijk mooie zomervakantie. Maar voor het zover is, kijken we nog even terug en natuurlijk vooruit.
Als we terugkijken zie we een jaar waarin binnen het personeelsbestand wel wat gebeurd is.
Vijf collega's werden (weer) moeder , één werd vader. Veel zwangerschapsverloven en dus invalcollega's. We namen afscheid van Jan Joosen die 40 jaar verbonden was aan onze school en helaas kregen wij te maken met enkele collega's die door ziekte langdurig thuis zijn. Als we echter de hele club overzien kunnen we tevreden zijn met onze enthousiaste leerkrachten en ondersteuners.

De hele inhoud van de brief van Fons Fluitman kunt u hier downloaden

naar boven »

Info 38

GROEPSINDELING VOLGEND SCHOOLJAAR

Onderstaand de groepsindeling voor het komende jaar. Daarnaast krijgen de leerlingen van de nieuwe groepen 5 een lijst mee met de leerlingen die bij elkaar in de nieuwe groep komen met daarbij een begeleidend schrijven. In het overzicht kunt u zien bij welke leerkracht uw kind ingedeeld is. Over het doorschuiven van de groepen en/of het indelen van nieuwe groepen wordt altijd door alle collega's in grote zorgvuldigheid gewikt en gewogen en uiteindelijk besloten. Wij hopen en verwachten dan ook dat ook het komende schooljaar voor iedereen weer een mooi, plezierig en leerzaam jaar kan worden.
Zoals u kunt zien zijn zowel Laura Krak als Rachel Moonen groepsleerkracht binnen ons team geworden. Afgelopen jaar hebben zij binnen onze school diverse vervangingen gedaan. Wij hebben deze twee collega's in dit jaar beter leren kennen en daarbij ervaren dat beide prima passen in ons team. Wij zijn dan ook blij dat zij met ons het nieuwe schooljaar ingaan. Laura van Bochove is nu aan haar laatste onderwijsweken bezig. Einde schooljaar stopt zij met lesgeven in een eigen groep en per 1 oktober a.s. neemt zij afscheid van onze school en gaat zij met pensioen. Over haar afscheid zullen wij u in een komende INFO nader berichten.

' Groep 3.1 juf Marjolein/juf Merel  wordt: groep 4.2 juf Carla/juf Susan
 Groep 3.2 juf Babette/juf Arian  wordt: groep 4.1 juf Sabine/juf Elisa
 Groep 3.3 juf Mandy/juf Jamy  wordt: groep 4.3 juf Lian/juf Jamy
 Groep 3.4 juf Attie/juf Cacilda  wordt: groep 4.4 juf Rachel/juf Marjolein

Alle leerlingen van de huidige groepen 4 zijn herverdeeld en krijgen een lijst mee van de nieuwe groepsverdeling en bij welke leerkracht ze in de groep komen.

 Groep 5.1 juf Karen    wordt: groep 6.2 juf Minke
 Groep 5.2 juf Thérèse/juf Marijntje  wordt: groep 6.4 juf Els/juf Ilse
 Groep 5.3 juf Laura/juf Françoise  wordt: groep 6.1 juf Claudia/juf Marieke
 Groep 5.4 juf Barbara   wordt: groep 6.3 juf Laura Krak

 Groep 6.1 juf Claudia/juf Marieke  wordt: groep 7.4 meneer Bas
 Groep 6.2 juf Minke   wordt: groep 7.3 juf Hanneke/juf Anne Marie
 Groep 6.3 juf Petra   wordt: groep 7.2 juf Magda/juf Sabrina
 Groep 6.4 juf Els/juf Sandra   wordt: groep 7.1 meneer Bert

 Groep 7.1 meneer Bert   wordt: groep 8.3 juf Lois/juf Petra
 Groep 7.2 juf Magda/juf Sabrina  wordt: groep 8.2 meneer Wouter
 Groep 7.3 juf Hanneke/juf Anne Marie wordt: groep 8.4 meneer Mart/juf Saskia
 Groep 7.4 meneer Bas   wordt: groep 8.1 juf Marian/juf Ilona

SCHOONMAAK KLEUTERMATERIALEN

Woensdag 19 juni krijgen de kleuters allerlei materialen uit de klas mee. Wij zouden het erg fijn vinden als u deze maandag 24 juni weer schoon mee terug naar school zou kunnen nemen. Zo kunnen we na de vakantie weer schoon beginnen!
• Houten materialen alleen afnemen met een vochtige doek, anders trekken ze krom.
• Alle plastic materialen kunnen in een wasnetje in de vaatwasser (niet te warm).
• Dozen graag sluiten als alles droog is.
Wij willen u alvast heel hartelijk danken voor de hulp!!

ARCHEON

Groepen 6 hebben gisteren 11 juni het Archeon bezocht. Het was naast een zeer leerzame dag ook een heel gezellige dag. Daarbij kwam natuurlijk ook nog dat het heerlijk weer was.

PEUTERTUIN HOBBELPAARD GAAT VERHUIZEN!!!!

Na enige onzekerheid is het nu definitief, wij gaan verhuizen! Vanaf het nieuwe schooljaar zijn wij gevestigd aan de Groot IJpelaardreef 75 in KDV Kasteeltuin! Aan onze werkwijze verandert verder niks, wij blijven uitgaan van de krachten van de peuters met als inspiratiebron Reggio! Wel zijn wij ook vanaf dan wat langer open zodat wij nog meer tijd hebben met de kinderen om hun zelfstandigheid en creativiteit te bevorderen en hen voor te bereiden op de basisschool. Wij zin geopend op maandag- dinsdag- woensdag en donderdagochtend. 
Dus heeft u nog kinderen tussen 2 en 4 jaar dan bent u van harte welkom om eens bij ons te komen kijken en sfeer te proeven. Voor contact met de juffen kunt u bellen met 076-5604193 (wij zijn hierop nog te bereiken tot 28 juni). Kijk ook eens voor meer informatie, een vrijblijvende afspraak of direct gratis inschrijven www.kober.nl of neem contact op via telefoon 076-5045605

SPORTDAG GROEPEN 5 t/M 8
Donderdag 13 juni vindt weer de jaarlijkse sportdag plaats op het terrein van A.V. Sprint & H.C. Breda. De kinderen van de groepen 5 t/m 8 worden om 09.00 verwacht.
We vragen u om de kinderen een lunchpakket mee te geven met voldoende drinken. Bij warm weer zijn zonnebrandmelk en eventueel bidon en hoofdbescherming geen overbodige luxe.
Om 15.00 uur eindigt de dag en mogen de kinderen naar huis.
We nemen aan dat u zelf het vervoer naar en van het veld kunt regelen. Voor de kinderen is het prettig als daar hele goede afspraken over worden gemaakt zodat iedereen weer op tijd naar huis kan.
We hopen op een sportieve en fijne dag.

Agenda: Maandag 24 juni &  Dinsdag 25 juni Musical gr. 8, Maandag 24 juni Spreekuur CJG, Woensdag 26 juni Afscheid oudste kleuters 17.00-19.00, Donderdag 27 juni Playbackfestival 13.30-15.30 uur

naar boven »

Info 37

HIEP HIEP HOERA

Zaterdag 8 juni is juffrouw Ivonne jarig, een dag later is de verjaardag van juffrouw Sabine. Wij wensen beiden een hele fijne dag toe.

NIEUW OP DE SITE

Op de voorpagina vindt u een impressie van de nieuwbouw aan de Viandenlaan. Verder kunt u onder het kopje 'ons onderwijs en leerlingenzorg' bij beleidsstukken het Bestuursverslag 2012 downloaden.

KUNSTWERK GROEPEN 8

Als afscheidscadeau laten de kinderen van groep 8 een prachtig kunstwerk achter op de gevel van het hoofdgebouw kant Van Gaverenlaan. Het loont zeker de moeite waard hier een keer naar te kijken. Jufrouw Regien, oud-leerkracht en kunstenares, heeft samen met de leerlingen uit de groepen 8 gewerkt aan het kunstwerk met als uitgangspunt het werk van Pieter Mondriaan. Zij werd geassisteerd door meneer Herman. Samen hebben zij weer heel veel uurtjes geïnvesteerd om samen met alle leerlingen er zo iets moois van te maken.

VAKANTIES & VRIJE DAGEN GROEP 2 SCHOOLJAAR 2013-2014

Herfstvakantie 14 oktober t/m 18 oktober 2013
Kerstvakantie 23 december 2013 t/m 03 januari 2014
Voorjaarsvakantie 03 maart t/m 07 maart 2014
Pasen 21 april 2014
Meivakantie 28 april t/m 09 mei 2014
Hemelvaart 29 mei t/m 30 mei 2014
Pinksteren 09 juni 2014
Zomervakantie 14 juli t/m 22 augustus
Vrije vrijdagen groep 2: 23-08; 06-09; 20-09; 04-10; 25-10; 08-11; 22-11; 06-12; 20-12; 17-01; 31-01; 14-02; 28-02; 21-03; 04-04; 18-04; 16-05; 13-06; 27-06; 11-07

AVONDVIERDAAGSE 2013

Driekwart van de afstand is al weer gelopen. Vanavond is voor de ... leerlingen al weer de laatste afstand van de Avondvierdaagse van 2013.
Graag willen we alle deelnemers attenderen op de afwijkende starttijden van deze laatste avond:
De 10km vertrekt net als andere dagen om 18.00 uur (stipt!)
De 5km start vanavond om 18.30 uur (een kwartiertje later dus!)
Met deze starttijden kunnen we de 5km en 10km lopers tegelijk binnenhalen voor de huldiging. Het laatste stukje van de Avondvierdaagse wordt op feestelijke wijze gelopen door de Kerkhofweg, Vogelenzanglaan, Burgemeester Middelaerlaan en Dillenburgstraat naar ons schoolplein van het hoofdgebouw. Daar is aansluitend de huldiging en medaille-uitreiking en wacht ook nog een lekkere versnapering voor de medaillelopers.

SPORTDAG GROEPEN 5 t/M 8

Donderdag 13 juni vindt weer de jaarlijkse sportdag plaats op het terrein van A.V. Sprint & H.C. Breda. De kinderen van de groepen 5 t/m 8 worden om 09.00 verwacht.
We vragen u om de kinderen een lunchpakket mee te geven met voldoende drinken. Bij warm weer zijn zonnebrandmelk en eventueel bidon en hoofdbescherming geen overbodige luxe.
Om 15.00 uur eindigt de dag en mogen de kinderen naar huis.
We nemen aan dat u zelf het vervoer naar en van het veld kunt regelen. Voor de kinderen is het prettig als daar hele goede afspraken over worden gemaakt zodat iedereen weer op tijd naar huis kan.
We hopen op een sportieve en fijne dag.

SCHOLENATLETIEKDAG 2013

Op zaterdag 8 juni wordt voor de 28e keer de SPRINT- scholenatletiekdag georganiseerd. Dit jaar doen er ruim 200 kinderen van verschillende basisscholen mee waarvan meer dan 50 van onze school! De deelnemers worden om 09.15 uur verwacht en om 10.00 beginne ze met de eerste onderdelen.
De dag begint met een gezamenlijke warming-up waarbij de spieren even goed losgemaakt worden. Dit is ook wel nodig voor de vele atletiekonderdelen die aan bod komen die dag. De deelnemers gaan hardlopen, verspringen, bal werpen en nog veel meer. Het groepje dat de meeste punten weet te behalen bij de verschillende onderdelen is groepskampioen! Ook de titel van schoolkampioen is weer te behalen! De dag wordt afgesloten met een boerenestafette en vervolgens natuurlijk de prijsuitreiking.
Wij gaan dit jaar weer voor een gezellige en sportieve dag!

KMA BAlLONNENWEDSTRIJD

Afgelopen donderdagochtend hebben Elanor Boekholt O'Sullivan (moeder Femke en Daan) en Bonnette Hunting- van Zuijlen (moeder Luna en Floris), aan de kinderen van onze school de prijzen uitgereikt naar aanleiding van de ballonnenwedstrijd. Wegens de viering van 100 jaar Militaire Luchtvaart werd deze ballonnenwedstrijd gehouden in de ochtend van 27 maart, dezelfde dag dat Hare Majesteit de Koningin het Cravatte aan het Luchtmachtvaandel heeft gehangen. In totaal waren er zes prijswinnaartjes. De eerste prijs was voor de ballon die helemaal in Zuid Engeland was geland. De tweede prijs was voor de ballon die in Calais in Frankrijk landde en de derde prijs was voor de ballon die in Westeinde te België landde. Sofie, Jesse, Wieger, Pieke, Olivier en Annabel: gefeliciteerd met jullie prijzen!

ALPE D'HUZES

Jasper en Elianne hebben hun doel gehaald. Beiden hebben de Alpe d'Huez 2x beklommen. De tweede keer was voor allebei zwaar maar ze hebben het met doorzettingsvermogen gehaald. Hun tijden zijn:
Jasper 1e beklimming start 10:21 eind 12:07
2e beklimming start 13:44 eind 16:28
Elianne 1e beklimming start 10:21 eind 12:24
2e beklimming start 14:30 eind 17:20
Iedereen bedankt zover.

naar boven »

Info 36

HIEP HIEP HOERA

Morgen 31 mei is juffrouw Anne jarig. Juffrouw Suzanne is jarig op 3 juni en een dag later is juffrouw Laura Krak jarig. Op donderdag 6 juni is het de verjaardag van juffrouw Els Posthouwer. Wij wensen ze alle vier een hele fijne dag toe.

WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR......

Voor vier gezonde Brabantse hoentjes zijn wij op zoek naar een fijn huis. Mocht u interesse hebben loop dan even binnen bij groep 4.4 van juffrouw Susan en juffrouw Carla. De kuikens zijn daar ook te zien.

TALENTENMIDDAG

Wij willen alle ouders die geholpen hebben met de succesvolle talentenmiddagen voor de groepen vijf en zes hartelijk bedanken voor hun hulp.

OPROEP FIRST LEGO LEAGUE

Afgelopen jaar hebben 15 leerlingen meegedaan aan de FIRST LEGO LEAGUE. Dit is een internationale wedstrijd waar kinderen in teams aan de slag gaan met LEGO ROBOTS binnen een maatschappelijke thema. We zijn 8 vrijdagavonden bij elkaar gekomen. We hebben daar nagedacht over hoe techniek het leven van oudere mensen kan verbeteren én we hebben robots gebouwd met LEGO MINDSTORMS. Uiteindelijk zijn we een hele dag naar AVANS geweest waar we met onze robots uitgekomen zijn tegen 30 andere teams.Dit jaar willen we weer graag meedoen met FLL!
We zijn op zoek naar leerlingen van groepen 7 en 8 die het leuk vinden om serieus met elkaar aan de slag te gaan. Verder zijn we ook op zoek naar ouders die het leuk vinden om een klein groepje kinderen te begeleiden in of het technische of het maatschappelijke aspect van de wedstrijd.
Wil en kan je meedoen, vraag je ouders om voor de grote vakantie te mailen naar:
lego@kbs-laurentius.nl Met je naam en je klas.
Wanneer je als ouder je steentje bij wilt dragen, mail ons dan!
We horen graag van jullie!
Marco Sprenkels, Herman van Eijmeren en Bob van Etten

ALPE D'HUZES

Woensdag 5 juni is het zover dan zal Jasper van Eijmeren meedoen aan Alpe d'HuZes. Alle informatie over deze dag kunt u hier downloaden

KANGOEROEWEDSTRIJD

In de komende dagen krijgen de bovenbouw leerlingen de uitslag van de kangoeroewedstrijd. Elke leerling die heeft meegedaan krijgt een leuk aandenken en een certificaat met daarop de score. De leerlingen hebben allemaal heel erg hun best gedaan en dat is terug te zien in de mooie scores die ze hebben behaald. Door deelname aan de kangoeroewedstrijd hebben de kinderen een aantal leuke rekenspellen voor hun klas gewonnen. Er is één van onze leerlingen die zo hoog heeft gescoord dat hij mag meedoen aan de Wiskunde Olympiade, dat is Tommie Lombarts. Tommie heeft zich geplaatst onder de 60 beste leerlingen (landelijk) van groep 8. Tommie van harte gefeliciteerd!
Hieronder ziet u per categorie de landelijke gegevens; het aantal deelnemers, de gemiddelde score en de hoogst behaalde score.
Op het certificaat dat uw zoon of dochter mee naar huis heeft gekregen, staat hun persoonlijke score vermeld. In onderstaand schema kunt u zien hoe deze score zich verhoudt t.a.v. landelijke cijfers.
Aantal leerlingen Gemiddelde Hoogste
WizKID
groep 5        5953       55,31      115
groep 6        7582      67,69       115
WizSMART
groep 7        8109      53,06       120
groep 8        8731      60,82       140

VERKOOP SCHOOL POLO's

De oudervereniging houdt deze donderdag (30-5) en aanstaande maandag (3-6) om 15:30 uur een verkoop van nieuwe schoolpolo's. De polo's worden verkocht in de aula van het hoofdgebouw.
Voor negen euro koopt u een mooi groene polo met een prachtige opdruk van "ons" torentje en de naam van de school. Er zijn t-shirts in de maten 110/116 (kindermaat S) t/m XXL.
De voorraad is beperkt dus: op = op.

AVONDVIERDAAGSE 3 T/M 6 JUNI

Belangrijk: door een mis communicatie naar ons toe, is het inschrijfgeld verhoogd
met € 0.50. wij vragen Uw deze gepast te betalen bij het afhalen (3 juni 2013) van het startbewijs. Alvast bedankt voor U begrip en medewerking.
De Avondvierdaagse gaat weer bijna van start. Onze school loopt ook dit jaar weer met heel veel deelnemers mee!
Hierbij geven we u de laatste informatie over de Avondvierdaagse:
• De 10 km vertrekt om 18.00 uur. De 5 km vertrekt om 18.15 uur.
• Elke avond, vanaf een kwartier voor de start, kunnen de leerlingen hun deelnamekaart ophalen op het schoolplein van het hoofdgebouw bij de kleuterlokalen.
• Iedere avond, na de wandeling, moeten de kaarten ook weer bij datzelfde raam worden ingeleverd!
• De laatste avond zullen de vertrektijden waarschijnlijk iets afwijken. Daarover leest u in de info van 6 juni meer.
• Alle kinderen dienen begeleid te worden door een volwassene. Er lopen wel brigadiers mee met de groep maar zij noch de school dragen verantwoordelijkheid over de kinderen, die blijft bij u als ouder!
• In verband met de veiligheid vragen we iedereen de stoet aaneengesloten te houden en op de paden te blijven lopen. Laat dus a.u.b. geen gaten vallen en respecteer aanwijzingen van de brigadiers.
• Denkt u eraan de kinderen een flesje drinken mee te geven voor tijdens het lopen.
• Namens de oudervereniging zullen wij de kinderen tijdens het lopen soms op een gezonde snack tracteren. Ook de hoofdorganisatie deelt soms snoep o.i.d. uit. Dat dit niet altijd even gezonde snacks zijn kunnen wij als oudervereniging helaas niet beïnvloeden!
• De traktaties die onderweg worden uitgedeeld zijn alléén voor de kinderen die zich ingeschreven hebben.
• Wilt u uw kinderen er a.u.b. op wijzen dat snoeppapiertjes, lege flesjes en andere rommel niet zomaar weggegooid mag worden, maar in de prullenbak moet.
• Controle op teken! Als u in de natuur bent geweest is het belangrijk om uw huid en kleding en die van uw kinderen te controleren op teken. Kijk vooral op plekken waar de huid dun of warm en vochtig is, zoals in liezen, knieholten, oksels en op de buik. Bij kinderen worden de teken vaak op het hoofd, in de hals, achter de oren en bij de haargrens gevonden. Om een tekenbeet te voorkomen kunt u het beste het contact vermijden met struikgewas en hoog gras door op de paden te blijven en bedekkende kleding te dragen.
• Indien u een hond mee wilt nemen tijdens het lopen, wilt u deze dan altijd aan de lijn houden. Houdt u er rekening mee dat er veel kinderen zijn die een hond best een beetje eng vinden!
Wij zouden het erg leuk vinden als alle kinderen tijdens het lopen hun schoolpolo dragen. Het maakt de kinderen goed herkenbaar voor de brigadiers en ziet er bovendien erg leuk uit!
De oudervereniging wenst iedereen een leuke en zonnige avondvierdaagse!

Breda, 30 mei 2013

Beste Ouders,

Af en toe maken wij op school gebruik van video-opnamen om ons onderwijs te verbeteren. Zoals wij in onze schoolgids vermelden gebruiken wij deze opnamen speciaal voor leertrajecten van onze medewerkers en soms voor onze studenten. Wij vinden het belangrijk dat deze beelden binnen onderwijsorganisaties blijven en zijn er ook altijd erg alert op dat dit gebeurt.

Nu heeft u in een eerdere nieuwsbrief kunnen lezen dat er door Vitalis (een mbo onderwijsorganisatie met de opleiding voor onderwijsassistent) een film bij ons op school is gemaakt om toekomstige studenten een beeld te geven van de opleiding onderwijsassistent. Deze film zou op de open dag van de opleiding gebruikt worden. De film is echter zo ontzettend mooi geworden dat Vitalis deze film op hun site zou willen zetten. We zouden graag toestemming willen geven aan Vitalits om dit te doen. Ook zouden wij de film graag op onze eigen schoolsite willen zetten. Omdat onze kinderen en onze school heel integer in beeld wordt gebracht en we trots zijn op leerlingen en collega's.

Natuurlijk willen we niet zomaar aan uw recht voorbij gaan om ongezien de film via de site te verspreiden. Omdat vooral de kinderen van groep 3 van juf Marjolein en juf Merel in beeld zijn nodigen we de ouders van deze leerlingen uit om op woensdag 5 (van 8.15-8.30) of op donderdag 6 juni (van 8.15-8.30) de film te komen bekijken in het lokaal van juf Marjolein en juf Merel. De film duurt ongeveer drie minuten.
Ouders die eventueel bezwaar zouden kunnen hebben, kunnen op het bovengenoemde moment ook naar de film te komen kijken. De film is opgenomen op het hoofdgebouw.

Met vriendelijke groet

Team KBS Laurentius

naar boven »

Info 35

HIEP HIEP HOERA

Maandag 27 mei is juffrouw Françoise jarig een dag later is de verjaardag van juffrouw Lieke Peeters. Wij wensen ze alle twee een hele fijne verjaardag toe.

LAURENTIUS D2 SCHOOLVOETBALKAMPIOEN!

Voor het 4e achtereenvolgende jaar stond er op donderdag 16 mei een Laurentiusteam in de schoolvoetbalfinale in het NAC-stadion. Medefinalist was de Zandberg.
Ondanks de voortdurende regen en het ongemakkelijke tijdstip stonden er erg veel Laurentiussupporters op de B-side-tribune. Die supporters zagen een geweldig spannende wedstrijd tussen 2 ploegen, die zeer aan elkaar gewaagd waren. Op een nat, bijna onbespeelbaar veld werd keihard, maar bijzonder sportief geknokt voor elke bal. Het bleef lang 0-0. Pas vlak voor tijd maakten onze mannen 1-0. Toen ging het snel: binnen enkele minuten werd de eindstand op 3-0 bepaald.
Een dikverdiende beker, een mooie medaille en een huldiging op het schoolplein: het was weer een groot voetbalfeest op de Laurentius!
Voor de nagenieters: binnenkort verschijnen er bijna 600 foto's van het schoolvoetbaltoernooi op de schoolwebsite.

1369308966N2013 05 16 Schoolvoetbalfinale Laurentius Zandberg 3 0  10  273

 

 

VERKOOP SCHOOL POLO'S

Dit jaar zijn er nieuwe school polo's te koop! In tegenstelling tot eerdere berichtgeving vindt de verkoop plaats in de aula van het hoofdgebouw op maandag 27 mei om half vier, woensdag 29 mei om twaalf uur en donderdag 30 mei om half vier. De polo's kosten 8 euro.

NIEUWSBRIEF CJG

Bij deze Info treft u de laatste nieuwsbrief van Centrum voor Jeugd en Gezin aan.

Nieuwsbrief kunt u 'Zin doordrijven' kunt u hier downloaden

naar boven »

Info 34

NIEUWBOUW KAN VAN START

Wellicht heeft u het al in de media gelezen of het via de tamtam gehoord maar het is echt waar, de nieuwbouw aan de Viandenlaan kan van start. Nadat er enkele aanpassingen aan het gebouw zijn gedaan waardoor m.n. aan de achterzijde de hoogte van het gebouw is teruggebracht naar één laag hebben de Gemeente en de bewoners van de Postlaan overeenstemming bereikt en zijn de bezwaren ingetrokken. Deze aanpassingen werden mogelijk omdat de Kobergroep, waarvoor een aantal BSO ruimten waren gepland, aangaf bij voorkeur gebruik te willen gaan maken van dubbelgebruik i.p.v. eigen ruimten. Wij hebben hiermee ingestemd en dus zullen we in de toekomst een aantal leslokalen gezamenlijk gaan gebruiken met de kinderopvang. Over een verdere uitwerking hiervan zullen we ons de komende tijd gaan buigen.

Wij zijn blij dat het zover is!

Naar verwachting zal de bouw starten in oktober. Voor die tijd zal er van alles worden voorbereid, zowel op papier als op het terrein. De BSO's die nu op de Viandenlaan zitten zullen tijdelijk hun onderkomen krijgen bij ons in de school. Zowel aan de Keermanslaan als in het hoofdgebouw zal voor de bouwperiode een tijdelijke BSO worden ingericht. Betreffende ouders zullen hierover ook via de Kober worden geïnformeerd. Het sloopwerk zal rond de zomervakantie plaats vinden waarna de bouwplaats zal worden ingericht. Uiteindelijk is de oplevering gepland in december 2014.

Na oplevering beschikken we over 35 leslokalen. 21 lokalen in het hoofdgebouw en 14 aan de Viandenlaan. Hierdoor komt er een eind aan alle tijdelijke huisvesting en bijgebouwen. Aan de Viandenlaan zullen t.z.t. de groepen 1,2 en 3 worden ondergebracht. In het hoofdgebouw dus de groepen 4 t/m 8. Maar voor dat het zover is zal ook het hoofdgebouw een grote opknapbeurt krijgen. Naar verwachting zal deze renovatie direct na oplevering van de nieuwbouw starten. Hierover zullen we u uiteraard t.z.t. uitvoerig informeren.

Voor de korte termijn zullen we in het hoofdgebouw een nieuwe teamkamer realiseren op de plek waar nu nog de Peuterspeelzaal is. Zij hebben per 1 juli een nieuwe locatie en dus kunnen wij gebruik maken van dit leeg gekomen deel van het gebouw. Formeel wordt dit deel toegevoegd aan de school en daardoor krijgen we de mogelijkheid om voor ons grote team een mooie werk en lunchruimte in te richten.

U ziet, er gaat nog al wat gebeuren. Wij hebben er zin in en gaan er iets moois van maken. We zullen u regelmatig via de INFO op de hoogte houden van de wetenswaardige ontwikkelingen.

GEBOREN

Op 26 april zijn juffrouw Dolly en haar man Joost de trotse ouders geworden van zoon Seth. Wij wensen ze en natuurlijk ook grote broer Brent en grote zus Emma al het geluk en gezondheid voor de toekomst.

"AFSCHEID" OUDSTE KLEUTERS

Natuurlijk verlaten onze oudste kleuters niet de school maar wel de kleuterbouw. Woensdag 26 juni is er voor hun een afscheidsbijeenkomst gepland van 17.00 tot 19.00 uur. Voor deze kleuters begint op donderdagmiddag 27 juni om 12.00 uur de vakantie. De jongste kleuters hebben 's middags nog wel school. Ouders worden nog nader geïnformeerd.

LAURENTIUS SUCCESVOL IN SCHOOLVOETBALTOERNOOI!

In BN De Stem stond het al: "De Laurentiusschool is de absolute koploper met 8 deelnemende teams."
Met zoveel enthousiaste schoolvoetballers/sters was het toernooi voor ons natuurlijk al bij voorbaat geslaagd. Hoewel het een koude, regenachtige dag was op die eerste maandag van de meivakantie, was de sfeer in onze teams uitstekend.
De 2 meisjesteams wonnen, verloren, speelden gelijk en hadden het prima naar hun zin.
De jongensteams van de groepen 6 deden het in hun "stagejaar" verrassend goed: 1 team kwam zelfs in de kwartfinale! Heel knap in een toernooi, dat eigenlijk bedoeld is voor de groepen 7 en 8.
De twee ploegen van de groepen 7 deden het ook erg goed, maar kwamen nét wat punten tekort voor de kwartfinale. Die kwartfinale werd wél bereikt door de 2 teams van de groepen 8. De D1-jongens verloren helaas, maar konden trots zijn op hun prestatie. Laurentius 2 won de kwartfinale zeer overtuigend en ging door naar de halve finale op maandag 13 mei.
Tijdens die halve finale stond er lekker veel Laurentius-publiek langs te kant om onze mannen aan te moedigen. Vanwege schitterend combinatie-voetbal en mooie doelpunten (het werd 7-1) was een finaleplaats in het NAC-stadion bijzonder dik verdiend! Voor de 4e keer op rij staat er een Laurentius-elftal in de schoolvoetbalfinale. We hopen weer op een groen gekleurde B-side-tribune, dus kom met z'n allen ons team aanmoedigen, maak spandoeken, neem toeters mee en maak er weer een gigantisch feest van!
Tijd: 17.30 u. Gratis toegang via het Beatrix-café.

TALENTENMIDDAG GROEPEN 5 EN 6

De komende twee vrijdagmiddagen zullen voor de groepen 5 en 6 heel anders verlopen dan normaal! De kinderen zullen aan de slag gaan met dans, toneel, muziek, tuinieren, koken, timmeren, zagen, schminken, fotograferen en nog veel meer.

Met behulp van ouders worden er verschillende workshops georganiseerd waarin zij hun talenten of hobby's willen delen met onze leerlingen.

LEGE BATTERIJEN? LEVER ZE IN!

Wie lege batterijen inlevert, maakt kans op een reischeque. Om mee te doen moet u een zakje met tien batterijen en naam en adres en telefoonnummer in één van de officiële Stibat-tonnen deponeren. Wat veel ouders niet weten, is dat u de zakjes met batterijen ook in de ton bij de trap op het hoofdgebouw kunt achterlaten. Zo helpt u de school met het sparen van punten voor leuke artikelen, zoals bv. buitenspeelgoed en maakt u kans op één van de reischeques.

LEPRA SPONSORLOOP

Morgen komt er een delegatie van de Lepra Stichting Nederland naar onze school. De kinderen van 5 t/m 8 zullen geïnformeerd worden over de ziekte lepra en de manier waarop die bestreden wordt. Daarna kregen de kinderen hun sponsorkaart mee om daarmee sponsoren te gaan zoeken. Natuurlijk zijn familie en buren de eerste die zij om sponsoring gaan vragen. Maar de kans is groot dat ze ook bij u aan de deur komen. Laat ze niet in de kou staan! U helpt hen en daarmee de Lepra Stichting toch ook.

AVONDVIERDAAGSE 3 JUNI t/m 6 JUNI 2013

De avondvierdaagse wordt dit jaar gelopen van maandag 3 t/m donderdag 6 juni
• Men kan meelopen met de 5 km of 10 km
• De kosten bedragen 3 Euro per deelnemer (contant betalen bij inschrijving)
• Wie mee wil doen kan zich inschrijven in de aula van het hoofdgebouw:
Woensdag 22 mei vanaf 12.00 uur
Donderdag 23 mei vanaf 15.30 tot 16.00 uur
Tevens is er gelegenheid om de nieuwe schoolpolo te kopen.
Kosten van de schoolpolo zijn € 8,
Schoolpolo verkoop enkel op hoofdgebouw.
• Inschrijven op de dependances Viandenlaan en Keermanslaan kan ook en wel op:
Woensdag 22 april van 12.00 tot 12.45 uur.
Vul het bijgaande strookje in, met daarop de voornaam en achternaam. Geef ook aan voor de hoeveelste keer uw kind meeloopt, dit is van belang voor de medaille die uw kind krijgt!! Lopen er meer kinderen uit uw gezin mee, dan ook graag meerdere strookjes inleveren. We willen nog wel vermelden dat om de medaille te krijgen alle vier de avonden meegelopen moet worden!
Op de dagen dat er gelopen wordt, kunnen de deelnemers een kwartier voor aanvang hun startkaart ophalen aan een van de ramen op het schoolplein. Deze kaart moet ook weer elke avond bij binnenkomst worden ingeleverd. De juiste vertrektijden worden nog in de info bekend gemaakt, maar het zal meestal rond de 18.00 uur zijn.

Begeleiding ouders:
Alle kinderen dienen begeleid te worden door een volwassene. Er lopen wel brigadiers mee met de groep maar zij noch de school dragen verantwoordelijkheid over de kinderen, die blijft bij u als ouder! Als uw kind meeloopt met de 10km verwachten we dat u minimaal één avond meeloopt als begeleider.

Hulpouders gevraagd.

Vanwege het ieder jaar groeiende animo om deel te nemen aan de Avondvierdaagse hebben we ook ieder jaar meer ouders nodig om mee te helpen. We vragen hulp van:
1. Ouders om mee te lopen als brigadier met de 5km om de stoet veilig te begeleiden bij de oversteekplaatsen.
2. Ouders om mee te lopen als brigadier met de 10km
3. Ouders die willen helpen tijdens de Avondvierdaagse in school bij de kaartenafgifte bij vertrek en kaartinname bij terugkomst van de leerlingen.

Samen met u hulp kunnen wij deze avondvierdaagse tot een groot succes leiden.
Vul daarom Uw naam en telefoonnummer in op de invulstrook of mail naar oudervereniging@kbs-laurentius.nl.

 

Strookje voor de inschrijving kunt u hier downloaden

naar boven »

SCHOOLVOETBALTOERNOOI 2013

De D2-jongens uit de groepen 8 hebben de halve finale van het toernooi bereikt. De halve finale wordt gespeeld op maandag 13 mei om half 7 op het JEKA-terrein.
Uiteraard kunnen zij alle steun gebruiken om de finale in het NAC-stadion te bereiken.
Kom daarom onze jongens aanmoedigen op het JEKA-terrein.
De eventuele finale wordt op donderdag 16 mei om half 6 in het NAC-stadion gespeeld.

naar boven »

Info 33

GEBOREN

Op 18 april zijn juffrouw Marijntje en haar man Bert de trotse ouders geworden van dochter Otje. Wij wensen ze en natuurlijk ook grote zussen Pleuntje, Djouke en Hanne al het geluk en gezondheid voor de toekomst.

HIEP HIEP HOERA

In de vakantie zijn er een aantal jarigen. Op 28 april juffrouw Saskia, op 30 april juffrouw Rachel een dag later is de verjaardag van juffrouw Corine en op 07 mei de verjaardag van juffrouw Karin Hoekstra. Wij wensen ze alle vier een hele fijne dag toe.

KONINGSSPELEN

Met een geweldige inloopavond hebben we gisterenavond de projectweek "ons koningshuis" afgesloten. Het zag er allemaal super uit.
Graag brengen wij de koningsspelen van morgen nogmaals onder uw aandacht.
Alle kinderen uit de groepen 3 t/m 8 worden morgen om 8.30 uur verwacht voor een koninklijk ontbijt in de eigen groep. Voor kinderen die niet een standaard ontbijt mogen hebben vragen wij dringend zelf eten mee te nemen wat wel mag. Daarna beginnen de spelen op twee locaties. De groepen 3 t/m 5 op de Van Gaverenlaan en de groepen 6 t/m 8 op de Keermanslaan.
Alle kinderen moeten een eigen lunch meenemen want we gaan tussen de middag niet naar huis! Voor drinken wordt gezorgd. Om 14.15 uur eindigen we deze fantastische dag op het plein aan de Van Gaverenlaan . Daar zijn alle kinderen verzameld voor een sfeervolle afronding van deze dag. Ouders zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Om 14.30 uur gaan alle kinderen naar huis en beginnen we onze meivakantie.

CULTURELE ACTIVITEITEN

De groepen 6 zullen in de maand mei een bezoek brengen aan het Chassé Theater. Groep 6.1 & 6.2 gaan op maandag 13 mei. Groep 6.3 & 6.4 gaan een week later. De magie van het theater huist in alle hoeken en gaten van het gebouw. Van de diepste kelders tot de nok van de toneeltoren. De leerlingen krijgen een kijkje achter de schermen en mogen aan het einde van de theatertocht zelf even theater maken.
De groepen 5 brengen een bezoek aan de Grote Kerk. Groepen 5.1 & 5.4 op maandag 13 mei, om op tijd in de Grote Kerk aan te komen, vertrekken deze groepen om 08.15 uur. De groepen 5.2 & 5.3 gaan op maandag 10 juni. Zij hebben voorafgaand aan het bezoek aan een project over de Grote Kerk gewerkt. Bij het bezoek komt de cultuurhistorische waarde van dit prachtige gebouw en haar interieur aan bod. Aan de hand van een speurtocht gaan ze op ontdekking door de Grote Kerk.

FIETSEND NAAR SCHOOL?

Zoals iedereen weet proberen we alles in veilige en goede banen te leiden. Heel veel kinderen komen met de fiets naar school. We hebben helaas maar beperkt plaats om de fietsen weg te zetten dus nogmaals een dringende oproep alleen met de fiets naar school te komen als je buiten de cirkel woont die is aangegeven in onze schoolgids.  Daarnaast kregen we een dringend verzoek van de bewoners aan de Keermanslaan kinderen en ouders te vragen niet te fietsen op de stoep en door de poort! Dit is niet veilig, het mag niet dus..... doen we dit ook niet! Wij rekenen op ieders medewerking en uiteraard het goede voorbeeld van ouders. Op de schoolpleinen mag trouwens ook niet worden gefietst maar dat wist u natuurlijk al!

WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR.......

Op 17 en 24 mei hebben de groepen 5 en 6 Talentenmiddagen.
Met behulp van ouders  zullen er verschillende workshops aangeboden worden. Voor een paar van deze workshops hebben we nog materialen nodig. Om de kosten te beperken willen we vragen, of u thuis wellicht nog spullen heeft die u kunt missen en deze aan school zou willen geven. Het gaat om kralen, knopen, sokken, linten, wol en oude sieraden (bv. kettingen en armbandjes). U kunt deze materialen inleveren op de Viandenlaan. Alvast bedankt.

SPONSORLOOP

Dit jaar organiseert school voor de 39ste keer een sponsorloop waarvan de opbrengst ten goede komt aan de Leprastichting. De sponsorloop wordt gehouden op donderdag 30 mei.  Op vrijdag 17 mei komen Fiona Hoogveld van de Leprastichting en Curt Fortin acteur/presentator naar onze school om de kinderen uit de groepen 5 t/m 8 te informeren over de ziekte Lepra.

AVONDVIERDAAGSE 2013

Noteer de volgende data alvast in uw agenda:
Avondvierdaagse 2013:  3 juni t/m 6 juni.
Inschrijving: woensdag 22 mei op alle locaties en donderdag 23 mei op het hoofdgebouw. Meer informatie volgt in de volgende info's.

ZOMERFEEST GROEPEN 1/2

Op woensdag 15 mei wordt het jaarlijkse zomerfeest gehouden voor de groepen 1/2. De kleuters hebben op deze dag de gewone schooltijden en mogen ook net als anders hun fruit en drinken meenemen. Het thema is "Koningsspelen". De ochtend begint met een bezoek aan de 'Koning'  aansluitend vertrekken ze naar het Laurenspark waar de leerlingen uit de groepen 8 op deze morgen spelletjes verzorgen.

TUSSENSTAND FLESSEN INZAMELINGSACTIE VOOR DE ALPE D'HUZES

JOEPIE, we zitten al dik over de 2000 flessen! Jullie hebben in 12 weken tijd met z'n allen 2577 flessen ingeleverd en dat heeft een bedrag van 650 euro opgebracht. Daar ben ik natuurlijk super blij mee! Dus allemaal heel erg bedankt dat jullie nog steeds trouw de flessen meebrengen. We gaan voor de 3000 flessen. Dat gaat vast lukken! Wanneer jullie mij willen helpen d.m.v. een donatie dan is dat ook mogelijk. Dit kan op mijn actiepagina via de volgende link:
http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/acties/jaspereijmeren/jasper-van-eijmeren/
Groetjes en bedankt, Jasper van Eijmeren

MEIVAKANTIE

Voor de groepen 1/2 begint vanmiddag om half vier de meivakantie. Voor de groepen 3 t/m 8 begint de vakantie morgen na de Koningsspelen om 14.30 uur.
Wij zien iedereen graag weer terug op maandag 13 mei.

NAMENS HET TEAM EEN FIJNE MEIVAKANTIE

naar boven »

Info 32

HIEP HIEP HOERA

Maandag 22 april is juffrouw Marieke jarig. Wij wensen haar een hele fijne dag toe.

AFSCHEID RUUD

Vandaag nemen we afscheid van Ruud Kerstens, een van onze onderwijsassistenten. Ruud heeft zo'n 5 ½ jaar bij ons gewerkt en altijd met veel enthousiasme en een geweldige inzet. Ruud heeft er voor gekozen om bij de politie te gaan werken en zal eind deze maand aan zijn opleiding gaan beginnen. Wij vinden dat wel een beetje jammer want we zullen hem gaan missen maar  we wensen hem natuurlijk heel veel succes! Ruud, bedankt!
Ruud zal vervangen worden door Jim Stevens die al enige tijd bij ons op school zijn eindstage doet.

FEESTELIJKE OVERHANDIGING VAN HET BRABANTS VERKEERSVEILIGHEIDS LABEL

Graag nodigen we iedereen uit om op 19 april om half 9 op het schoolplein aan de Van Gaverenlaan te zijn om gezamenlijk het BVL uitgereikt te zien worden. De kleuters gaan gewoon naar binnen alle andere kinderen van de groepen 3 t/m 8 worden om 8.30 op het schoolplein aan de Van Gaverenlaan verwacht.

PROJECTWEEK & KONINGSSPELEN

De projectweek is gisteren officieel van start gegaan. Alles staat in het teken van ons koningshuis en de komende troonswisseling. Er lopen al prinsen, prinsessen, koningen en koninginnen rond op school. Kastelen worden bestudeerd en gebouwd, PowerPoint presentaties worden in elkaar gezet, er wordt gekeken naar de historie en de toekomst, er wordt gezongen, noem het maar op of het gebeurt. Het resultaat van al deze activiteiten zal op woensdag 24 april worden gepresenteerd tijdens de inloop tussen 18.00 en 20.00 uur. De groepen blijven op hun eigen locatie, vergeet dus niet ook op de dependances een kijkje te nemen. Natuurlijk zijn ook opa's, oma's van harte uitgenodigd. Heeft u kennissen of vrienden die onze school eens willen bekijken dan is dit een perfecte gelegenheid.
 Maar dan zijn we nog niet klaar want op vrijdag 26 april houden wij onze koningsspelen! 

Alle kinderen van de groepen 3 t/m 8 worden om 8.30 uur verwacht voor een koninklijk ontbijt in de eigen groep. Voor kinderen die niet een standaard ontbijt mogen hebben vragen wij dringend zelf eten mee te nemen wat wel mag. Daarna beginnen de spelen op 2 locaties. De groepen 3 t/ 5 op de Van Gaverenlaan en de groepen 6 t/m 8 op de Keermanslaan.
Alle kinderen moeten een eigen lunch meenemen want we gaan tussen de middag niet naar huis! Voor drinken wordt gezorgd. Om 14.15 uur eindigen we deze fantastische dag op het plein aan de Van Gaverenlaan. Daar zijn dan alle kinderen verzameld voor een sfeervolle afronding van deze dag. Ouders zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Om 14.30 uur gaan alle kinderen naar huis en beginnen we aan onze meivakantie!

MEIVAKANTIE

Voor de leerlingen uit de groepen 1/2 begint de meivakantie op donderdag 25 april om 15.30.  Voor de groepen 3 t/m 8 op vrijdag 26 april  om 14.30 uur , na de gezamenlijke afsluiting van de Koningsspelen. Meivakantie is t/m zondag 12 mei.

GRAFFITI KUNST OP DE KEERMANSLAAN

Alle kinderen va de groepen 6 t/m 8 hebben een ontwerp gemaakt om op de buitenmuur van het gebouw op de Keermanslaan te zetten want we willen dit gebouw een mooiere uitstraling geven. Kinderen hebben zelf een selectie gemaakt en de 9 mooiste ontwerpen zijn gekozen. Deze worden nu door een echte graffiti kunstenaar op de muur gezet en het wordt fantastisch! Dus bent u in de buurt, loop even langs en geniet van deze kunst met een grote K!

naar boven »

Info 30

HIEP HIEP HOERA

Op zaterdag 6 april is juffrouw Hélène jarig, op dinsdag 9 april is juffrouw Sabrina jarig en een dag later juffrouw Jamy en op donderdag 11 april is het de verjaardag van juffrouw Davinia. Wij wensen ze alle vier een hele fijne verjaardag toe.

KONINGSSPELEN

Op vrijdag 26 april worden de Koningsspelen voor de groepen 3 t/m 8 om 14.00 uur gezamenlijk afgesloten op het plein van het hoofdgebouw. Op deze dag werken we met een continurooster. School is op 26 april eerder uit dan 15.30 uur. Nadere details volgen.

WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR.........

Bij het rekenen in de onderbouw wordt er veel gewerkt met concrete materialen. We merken dat de Mini's van AH erg in trek zijn als concreet rekenmateriaal. Mochten uw kinderen binnenkort uitgespeeld zijn met de Mini's dan zouden wij deze heel erg graag van u ontvangen. U kunt ze op de kast zetten bij juffrouw Helen. Alvast hartelijk bedankt.

SCHOOLFOTOGRAAF

Dinsdag 16 april is de schoolfotograaf op school aanwezig voor het maken van de individuele foto's en groepsfoto's.

Op woensdag 17 april is er de gelegenheid om de broertjes en zusjes foto's te laten maken. Alle broertjes en zusjes in de schoolgaande leeftijd kunnen op woensdagmiddag tussen 13.00 en 14.30 uur naar de aula van het hoofdgebouw komen, ingang op het schoolplein, om zich op de foto te laten zetten.

CULTURELE ACTIVITEITEN

Zoals u in een eerdere Info heeft kunnen lezen zijn de leerlingen uit een aantal kleutergroepen op bezoek geweest bij het Breda's Museum. Op één van deze middagen was ook de wethouder Akinci aanwezig om het project officieel te openen. Een artikel dat hierover gestaan heeft op de site van Breda Vandaag kunt u hier downloaden.

WERELDWIJDE WISKUNDEWEDSTRIJD W4KANGOEROE

Donderdag 21 maart van 9.00-10.00 was het zover. Op onze drie locaties was het opvallend stil toen alle kinderen van de groepen 3 t/m 8 zich bogen over de opdrachten van de kangoeroewedstrijd. De leerlingen van de onderbouw hebben in een ontspannen sfeer 'geroken' aan de opdrachten waarbij we het wedstrijdelement achterwege hebben gelaten. In de bovenbouw werd er zowel door de duo's als door de individuele leerlingen heel serieus, ambitieus en met heel veel plezier gepuzzeld, je hoorde de hersenen flink kraken! In heel Nederland hebben 110.000 leerlingen in het basis- en voortgezet meegedaan, leuk hè.

We hebben de leerlingen aangeraden om de opgaven mee te nemen naar huis, dan kan er thuis nog worden doorgepuzzeld en de goede antwoorden..... die staan vanaf 28 maart op de site www.w4kangoeroe.nl

Tot slot nog een antwoord op de vraag die door veel kinderen werd gesteld: Waarom heet het Kangoeroe? De kangoeroe komt uit Australië en dat geldt ook voor de Kangoeroewedstrijd. In 1980 werd daar voor het eerst zo'n soort wiskundewedstrijd georganiseerd. Het gigantische succes inspireerde enkele Franse wiskundigen ook zoiets te doen. Als eerbetoon aan de Australiërs doopten ze hun wedstrijd "Kangourou".

naar boven »

Info 29

HIEP HIEP HOERA

Eerste Paasdag is juffrouw Carla jarig. Wij wensen haar een hele fijne verjaardag toe.

ENQUÊTE

U heeft nog slecht twee dagen om de tevredenheidsenquête in te vullen. Mocht u uw inlogcode kwijt zijn dan kunt u die telefonisch vanmiddag tot 15.00 uur en morgen nog opvragen bij Mariëtte van Noort, 076-5640755.

CULTURELE ACTIVITEITEN-KlASSEFILM

Donderdag 4 april gaan de groepen 4 naar Pathé bioscoop en een dag later zullen de groepen 3 een bezoek aan de bioscoop brengen. De film begint om 10.00 en zal om 11.30 uur afgelopen zijn. Er is voor busvervoer gezorgd en de verwachting is dat de leerlingen op tijd terug zullen zijn op school.
De film die ze gaan bekijken heet "Gnomeo en Juliet". Het verhaal van Romeo en Julia is natuurlijk al eeuwenoud. Maar nog nooit is het zo grappig en swingend verteld als in deze film. Het verhaal gaat over twee ruziënde buren die in een twee onder één kap wonen. Het ene huis is rood en het andere blauw. Het geschil is overgeslagen op de tuinkabouters 'de Roden' en 'de Blauwen'.
Te midden van deze permanente strijd bloeit een romance op tussen de zoon van de ene aanvoerder en de dochter van de andere.

WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR......

Voor de kleine ongelukjes die wel eens gebeuren in de groepen 1/2 zijn wij op zoek naar onderbroeken en spijkerbroeken voor zowel jongens als meisjes. Mocht u broeken voor ons hebben dan graag afgeven bij de leerkracht of bij de conciërge. Alvast bedankt.

TUSSENSTAND FLESSEN

De flessenactie is nu 7 weken bezig en jullie hebben al 1725 flessen ingeleverd! Dit betekent een bedrag van 437,50 euro. Super bedankt daarvoor! Gelukkig hebben nog wat weken te gaan voordat ik woensdag 5 juni de Alpe d'Huez ga beklimmen. Dus op naar de 4000 flessen!
Wanneer jullie mij willen helpen door een donatie dan is dat ook mogelijk. Dit kan op mijn actiepagina via de volgende link:
deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/acties/jaspereijmeren/jasper-van-eijmeren/
Groetjes en bedankt, Jasper van Eijmeren

 

NAMENS HET TEAM FIJNE PAASDAGEN  

 

naar boven »

Info 28

HIEP HIEP HOERA

Morgen 22 maart is meneer Peter jarig en op zaterdag viert juffrouw Marja haar verjaardag. Op dinsdag 26 maart is de verjaardag van juffrouw Merel Prins van Wijngaarden en een dag later de verjaardag van juffrouw Petra van der Aa. Wij wensen ze alle vier een hele fijne dag toe.

100 JAAR MILITAIRE LUCHTVAART

In de vorige Info heeft een artikel gestaan over de sport/speldag bij de KMA waar groep 3.1 en groepen 4,5 & 6 aan deel zullen nemen. Daarbij stond echter niet de dag vermeld. De sport/speldag is op woensdag 27 maart. Zij vertrekken vanaf het Schoolakkerplein waar ze zich om 08.00 uur verzamelen. De kinderen worden tussen 12.00 en 12.30 uur terug verwacht op het Schoolakkerplein.

ENQUÊTE

Bij de vorige Info zat de brief met de inloggegevens voor de tevredenheidenquête. Graag wijzen wij u op de deadline voor het invullen van deze enquête t.w. vrijdag 29 maart.  Tot nu toe zijn er slechts 105 van de 581 enquêtes ingevuld.  Mocht u de inlogcode kwijt zijn, mail dan naar noort@kbs-laurentius.nl of loop even binnen bij de administratieruimte.
Uw mening doet er toe en wordt zeer gewaardeerd.

JUNIOR SONGFESTIVAL

Matthis Bosma, leerling uit de groep 7.3, heeft zich opgegeven voor het junior songfestival. Hij wil meedoen met een zelfgeschreven liedje 'Happy, happy'.  Hij hoopt een wildcard te kunnen verdienen. Dat kan alleen maar als hij veel stemmen krijgt. Vandaag is er nog de mogelijkheid om op hem te stemmen. Dit kan op de site van het junior songfestival avro.nl/juniorsongfestival.

PAASONTBIJT

Woensdagmorgen 27 maart krijgen de kleuters een klein Paasontbijtje op school. Het is wel de bedoeling dat ze gewoon hun fruit en drinken meenemen.

STUDIEDAG 28 MAART

Donderdag 28 maart is er voor de leerkrachten een studiedag. Alle leerlingen zijn dan vrij. Ook Goede Vrijdag 29 maart zijn de leerlingen vrij. De Info zal dan ook volgende woensdag met de leerlingen meegaan.

ALPE D'HUZES

Het is nog steeds mogelijk om lege flessen in te leveren voor de sponsoring van Jasper van Eijmeren, groep 8.3,  die Alpe d'HuZes gaat fietsen.  U vindt de containers hiervoor op alle locaties.

 

naar boven »

Info 27

HIEP HIEP HOERA

Zondag 16 maart is juffrouw Attie jarig. Wij wensen haar een hele fijne verjaardag toe.

100 JAAR MILITAIRE LUCHTVAART

In het kader van "100 jaar militaire luchtvaart"wordt woensdag 27 maart op het terrein van de KMA een sport/spelochtend georganiseerd. Het officiële thema is vertaald op het niveau van de belevingswereld van de kinderen en er is gekozen voor "in de wolken".  Onze school is uitgenodigd dit feest met bijna 400 leerlingen mee te vieren.
De groep 3.1, groepen 4, 5 en 6 zullen aan deze sport/spelochtend deel gaan nemen. Zij vertrekken vanaf het Schoolakkerplein waar ze zich om 08.00 uur verzamelen. De kinderen worden tussen 12.00 en 12.30 uur terug verwacht op het Schoolakkerplein.

PROJECTWEEK "De Troon, De Kroon"

De troonswisseling is door ons gekozen als thema voor de projectweek. Vandaar dat de projectweek een week later start dan op de kalender vermeld staat. Zo sluit de week mooi aan op de Koningsspelendag die op vrijdag 26 april voor de groepen 3 t/m 8 gehouden wordt. Wellicht heeft u de aankondiging van deze te organiseren spelen door basisscholen al gelezen in de Nederlandse dagbladen.
Ook de inloopavond, afsluiting van het project, is daarom verschoven naar woensdag 24 april 18.00-20.00 uur.

ENQUÊTE

In de vorige Info heeft u kunnen lezen over het tevredenheidsonderzoek. Bij deze info treft u de brief aan waarmee u kunt inloggen.  Wij hopen natuurlijk dat u allemaal deze enquête zult invullen.
Alvast bedankt voor uw medewerking.

INFO PER MAIL

Wist u dat u de Info ook per mail kunt ontvangen? U kunt zich hiervoor aanmelden via de site www.deleuksteschoolvannederland.nl onder het kopje praktisch-Info per mail. We overwegen in de toekomst de Info uitsluitend per mail te verstrekken. Dit geeft een kostenbesparing en niet onbelangrijk het spaart het milieu

CENTRUM VOOR JEUGD EN GEZIN

Eenmaal per twee weken houdt Jaap van Gurp van Centrum voor Jeugd en Gezin spreekuur op onze school. Maandag 18 maart 13.30-15.30 is er weer een spreekuur. Vanaf die datum zit hij niet meer in de administratieruimte. U kunt hem vinden in de spreekkamer op de 1ste verdieping van het hoofdgebouw bij de groepen 4.

naar boven »

Info 26

HIEP HIEP HOERA

Donderdag 14 maart is juffrouw Karin van Achterberg jarig. Wij wensen haar een hele fijne verjaardag toe.

TEVREDENHEIDSONDERZOEK

In de komende week ontvangt u van ons een verzoek om een enquête in te vullen over uw bevindingen met betrekking tot het onderwijs op onze school. Uw zoon of dochter krijgt een schrijven met toegangscode in een envelop van school mee naar huis. Met deze code kunt u de enquête digitaal invullen. De uitnodiging komt van het onderzoeksbureau DUO dat ons helpt met het verwerken van de gegevens. Door samen te werken met dit bedrijf kunnen wij onze resultaten voor het eerst ook vergelijken met scholen zoals de onze. De uitkomsten van de vragenlijsten geven ons belangrijke informatie over de manier waarop u als ouder onze school ziet. Mede op grond van deze uitkomst wordt nieuw beleid ontwikkeld en worden alle zaken die we al goed doen geborgd in onze organisatie.
Wij hopen dat u de moeite wilt nemen om de vragenlijst in te vullen. Uw mening doet er toe en wordt zeer gewaardeerd.

CULTURELE ACTIVITEITEN

De groepen 1/2.7, 1/2.10 & 1/2.11 zullen op maandagmiddag 11 maart een bezoek brengen aan de Grote Kerk waar ze met muzikant Pieter van Dijck en poppenspeelster Irene Laros een zoektocht door de kerk maken al kijkend, luisterend, ruikend en voelend gaan de kinderen op stap in het immense gebouw.
De overige kleutergroepen gaan vanaf 11 maart aan de slag met het project 'Overgisteren' opgezet door Breda's Museum en Erfgoed Brabant. Uitgangspunt is een gevonden koffer waarin bekende en onbekende voorwerpen zitten. Oude voorwerpen zoals een tol, klompjes en een zakje muntjes. De vondst van de koffer is voor de kleuters het begin van een ontdekkingstocht naar de begrippen 'museum, 'vroeger' en 'bewaren' met als hoogtepunt een bezoek aan het museum.
Zoals u ziet hebben niet alle kleuters dezelfde activiteit dit heeft te maken met het feit dat het bezoek aan het Breda's Museum een pilot is waaraan wij graag deelnemen. Het totaal aantal kleutergroepen was voor deze pilot te groot vandaar bovenstaande keus.

BALLONNENWEDSTRIJD

Bij het afscheid van meneer Jan hebben de leerlingen van de bovenbouw ballonnen opgelaten. Inmiddels zijn de winnaars bekend. De ballonnen van Megan Stewart en Roos Bruseker zijn in Cuijk gevonden en hebben een afstand van 102,9 km. afgelegd. De ballon van Manouk Zwart is in Boekel terecht gekomen, 77,8 km. En tot slot de ballonnen van Madelief Dingen en Isabel Eversteijn hebben Dongen, 18,7 km. bereikt. Deze leerlingen krijgen nog een leuke prijs.

naar boven »

Info 25

HIEP HIEP HOERA

Vrijdag 1 maart is juffrouw Elisa jarig en op zaterdag 2 maart is het de verjaardag van juffrouw Claudia. Wij wensen ze beiden een hele fijne verjaardag toe.

CULTURELE ACTIVITEITEN

De kinderen uit de groepen 3.3 & 3.4 hebben een bezoek gebracht aan de Bibliotheek Zuid-Oost. Het was een hele leuke ochtend. Er werd voorgelezen uit 'Vos en Haas'. Naar aanleiding van dit boek mochten de kinderen woordjes maken uit de lettersoep in de pan. Ook hebben de kinderen een rondleiding gekregen, zodat ze nu weten waar alle boekjes voor hen te vinden zijn en natuurlijk hebben ze ook even heerlijk kunnen lezen.
De groepen 3.1 & 3.2 zullen morgen de bibliotheek bezoeken.

 

SCHOOLBIBLIOTHEEK

Zoals u vorige week heeft kunnen lezen, zijn wij dringend op zoek naar vrijwilligers die ons kunnen helpen bij de schoolbibliotheek.
Helaas heeft ook deze tweede oproep niet het gewenste resultaat gehad. Daarom nog even voor de duidelijkheid wat precies de bedoeling is.
Het gaat om de uitleen en opruimen van de boeken. Daarnaast is eventueel aanschaf en onderhoud van de boeken ook gewenst.
Bibliotheek is in principe om de week op de ochtend. Momenteel is de bibliotheek op donderdag. Mochten we genoeg ouders op een andere dag hebben dan zal de bibliotheek op een andere dag gehouden worden. Vrijwilligers onderling bepalen het rooster waarop ze aanwezig zijn.
Het is verder niet nodig om inhoudelijk veel te weten over de boeken die in de bibliotheek staan.
Het zou natuurlijk zonde zijn als we door te weinig hulp minder of geen gebruik meer kunnen maken van onze bibliotheek.

 

TUSSENSTAND FLESSEN INZAMELINGSACTIE VOOR DE ALP D'HUZES

JOEPIE, de eerste 1000 flessen zijn binnen! Jullie hebben in 3 weken tijd maar liefst 1052 flessen ingeleverd en dat betekent een bedrag van 268,35 euro. Ik wil jullie allemaal heel erg bedanken en hoop dat jullie mij blijven helpen om mijn doel van 7000 flessen te halen.
Er wordt regelmatig gevraagd of ik mijn site in de Info wil vermelden. Jullie kunnen mijn actiepagina zien via de volgende link:
http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/acties/jaspereijmeren/jasper-van-eijmeren/
Op deze site hou ik iedere week bij hoeveel geld ik heb opgehaald met jullie flessen!
Groetjes en bedankt, Jasper van Eijmeren

 

CJG

De maandelijkse nieuwsbrief van Centrum voor Jeugd en Gezin kunt u hier downloaden


naar boven »

Info 24

HIEP HIEP HOERA

Maandag 25 februari is juffrouw Merel Schaerlaeckens jarig en woensdag 27 februari is het de verjaardag van juffrouw Mandy. Wij wensen ze alle twee een hele fijne verjaardag toe.

DRINGENDE OPROEP VRIJWILLIGERS BIBLIOTHEEK

In Info 22 heeft een oproep gestaan voor vrijwilligers die ons willen helpen met de schoolbibliotheek. Helaas heeft deze oproep geen reacties opgeleverd. Naast de uitleen verzorgen de vrijwilligers ook de aanschaf en verwerking van nieuwe boeken. Op dit moment is de bibliotheek op de donderdag. De ene week op de Keermanslaan voor de groepen 6 t/m 8, de andere week op het hoofdgebouw voor de groepen 4 & 5. Na realisatie van de nieuwbouw zal de bibliotheek voor alle groepen op het hoofdgebouw draaien.

Op dit moment zijn wij op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor het hoofdgebouw. U kunt zich opgeven bij Mariëtte van Noort (076-5640755 of noort@kbs-laurentius.nl). Mocht u interesse hebben maar slechts te kunnen helpen op een andere dag dan toch graag aanmelden. Bij genoeg vrijwilligers op een andere dag zullen wij de bibliotheek verzetten. Het zou jammer zijn als we de schoolbibliotheek zouden moeten sluiten vanwege te weinig hulp.

ADRESLIJSTEN

Volgende week zullen wij de groepslijsten met adres en telefoonnummer verstrekken voor de groepen 1/2. In het kader van de Wet op de Privacy mogen we dat niet zomaar doen. Daarom vragen we indien u bezwaar tegen verspreiding van deze gegevens onder ouders van de groep waarin uw kind zit dat eventueel kenbaar te maken. Deze gegevens zullen dan van de lijst afgevoerd worden. U kunt dat tot woensdag 27 februari melden bij Mariëtte van Noort (076-5640755 of noort@kbs-laurentius.nl). Mocht u op het inschrijfformulier aangegeven hebben dat u een geheim nummer heeft, maar wilt u wel dat het binnen de specifieke groep ouders bekend is dan kunt u dat ook laten weten.

AAN DE OUDERS/VERZORGERS VAN DE KINDEREN OP HET HOOFDGEBOUW

In onze school werken wij met studenten onderwijsassistenten van het Vitalis College. Het Vitalis College heeft ons gevraagd of er op woensdag 27 februari bij ons gefilmd mag worden om opnames van de studenten te maken tijdens de werkzaamheden. Deze fragmenten worden gebruikt voor een promotiefilm, waarmee ze de toekomstige studenten een beter beeld geven van het werk in de praktijk Als school staan wij achter dit initiatief omdat wij het belangrijk vinden dat studenten weloverwogen kiezen voor het vak van onderwijsassistent. De film die gemaakt gaat worden helpt daarbij. Omdat er gefilmd gaat worden tijdens het werken met kinderen kan het zijn dat uw kind in beeld wordt gebracht. Als u daar bezwaar tegen heeft dan vragen wij u dit per omgaande kenbaar te maken aan de leerkracht van uw kind.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wilt u bij bezwaar dit briefje inleveren bij de leerkracht van uw kind, als u geen bezwaar heeft, hoeft u geen actie te ondernemen.

O Ik heb bezwaar tegen het in beeld brengen van mijn kind. Mijn kind heet:

_____________________________

VRIJWILLIGE BIJDRAGE OUDERVERENIGING

In november van vorig jaar heeft uw zoon/dochter een brief mee naar huis gekregen betreffende de vrijwillige ouderbijdrage voor het schooljaar 2012-2013. Deze bijdrage gebruikt de Oudervereniging voor diverse activiteiten gedurende het schooljaar, zoals de Avondvierdaagse, Kerstmis, de schoolkalender en nog veel meer. De bijdrage is wellicht aan uw aandacht ontsnapt en daarom vraagt de oudervereniging graag nogmaals uw aandacht hiervoor. U kunt de bijdrage van € 16,= per kind overmaken op rekeningnummer 11.67.17.580 ten name van schoolfonds KBS Laurentius Breda. Graag overmaken onder vermelding van de naam en achternaam van uw kind(eren).
Hartelijk dank namens de Oudervereniging.

SPREEKUUR CJG

04 maart komt het spreekuur van Centrum Jeugd en Gezin te vervallen. Het eerstvolgende spreekuur is op maandag 18 maart 13.30-15.30 uur.

BRAKKENSLIERT

Ook dit jaar was de Brakkensliert weer een groot succes! Iedereen had er zin in en het zag er weer geweldig uit. We hebben dan ook dit jaar weer de EERSTE prijs gewonnen bij de grote groepen. Graag willen we iedereen bedanken die ons geholpen hebben.
Woensdag 06 maart (14.00-15.00 uur) zullen we met alle kinderen die meegelopen hebben nog even bij elkaar komen en op een feestelijke wijze terugkijken op dit hoogtepunt.

1361453537NNimage 3658270

naar boven »

Info 23

GEBOREN

Op zaterdag 02 februari zijn juffrouw Petra Opperman en haar man Jos de trotse ouders geworden van zoon Mats. Wij wensen ze al het geluk en gezondheid voor de toekomst.

HIEP HIEP HOERA

Op 12 februari is meneer Mart jarig en op zaterdag 16 februari juffrouw Stans en juffrouw Lois. Op zondag 17 februari vier meneer Ruud zijn verjaardag. Wij wensen ze alle vier een hele fijne dag toe.

DONEER EEN FLES

Zoals u in een eerdere Info heeft kunnen lezen gaat Jasper van Eijmeren uit groep 8.3 meedoen aan de Alpes d'HuZes. Hij hoopt € 2.500,= in te zamelen. Eén van de acties die hij hiervoor organiseert is het inzamelen van flessen. Om hem hierbij te helpen, staan er op het hoofdgebouw en de dependances containers waar u flessen in kunt leveren.

CARNAVAL

De groepen 1/2 hebben vandaag hun carnavalsfeest. Voor deze groepen begint de voorjaarsvakantie om 15.30 uur. De groepen 3 en 4 vieren vrijdagochtend carnaval. Voor deze groepen begint de vakantie om 12.00 uur. Er is die dag voor de groepen 3 en 4 geen overblijf. Mocht uw kind ridder, Ninja of iets dergelijks zijn met Carnaval dan s.v.p. de wapens thuis laten. Ook geen confetti.

De groepen 5 t/m 8 vieren carnaval op de vrijdagmiddag in zaal Vianden. Voor deze groepen is het om 15.30 uur vakantie.

WERKEN IN DE VAKANTIE!

Als wij allemaal van een weekje vakantie genieten wordt er op de Keermanslaan hard gewerkt om het gebouw wat op te knappen. Klassendeuren krijgen een fris kleurtje,de wc's worden aangepakt, zonwering wordt aangepast, straatwerk wordt waar nodig hersteld en nog veel kleine klusjes. We hopen dat we niet al te lang meer gebruik hoeven te maken van deze locatie maar voor zolang het duurt ziet het er na volgende week weer een stuk beter en gezelliger uit! Op het hoofdgebouw worden in het nieuwe deel bij de groepen 4 en de aula de scheuren gerepareerd en deze lokalen worden dan meteen opnieuw geschilderd.

Wij hopen binnenkort te horen of de gewenste nieuwbouw aan de Viandenlaan nog dit jaar kan starten. Zodra er op dit front nieuws is hoor u het via deze INFO.

BRAKKENSLIERT

Zoals ieder jaar is er ook dit jaar weer hard gewerkt aan de Brakkensliert, het ziet er weer geweldig uit!

Het zou fijn zijn als héél véél ouders en kinderen langs de route staan om de kinderen die meedoen aan te moedigen. Let op de route is gewijzigd t.o.v. vorige jaren.
De optocht start om 13.45 uur. Aansluitend om ongeveer 15.30 uur begint het Brakkenbal in het Chassé theater waar ook de prijsuitreiking zal zijn.
Alle kinderen die meedoen met de Brakkensliert hebben verdere informatie gehad over het verloop van de dag.
Informatie is na te lezen op http://www.carnavalbreda.nl/algemeen/kielegatse-optochten.html

Wij wensen iedereen een hele fijne Carnaval en voorjaarsvakantie

 

BREDA-ACTIEF

Komende voorjaarsvakantie organiseert Breda-Actief weer het X-kids programma winter & fun games. Een sportactiviteit vol leuke activiteiten, sporten en spelen met een winters thema voor alle kinderen uit de Gemeente Breda van 6 tot 12 jaar. Dit vindt plaats op donderdag 14 februari 10.00-12.00 uur Gymzaal Huis v.d. Heuvel, Mgr. Nolensplein, 11.00-13.00 uur Gymzaal Stoutenburgstraat en 14.00-16.00 uur Gymzaal Noorderlicht, Cornelis Florisstraat 25. Deelname is gratis.

Aanmelden is niet verplicht, maar wil je zeker zijn van een plekje, geef je dan op x-kids@breda-actief.nl o.v.v. naam, leeftijd, locatie en telefoonnr. contactpersoon.
Meer informatie op www.breda-actief.nl.

BERICHTEN VAN SGC 't LESTOGENBLIK:

BEGRAFENIS MONSIEUR LE BARON

Als Baron Koenraad ons tijdens het Ginnekens Carnaval is voorgegaan, met zijn gevolg bij jullie school op bezoek is geweest EN naar de Brakkensliert is komen kijken, ook zelf heeft meegelopen in de Grote Optocht met CV De Deksels, ja, dan wordt het Ginnekens carnaval afgesloten met de begrafenis van Monsieur Baron Koenraad op dinsdagavond 12 februari a.s.

De begrafenisstoet vertrekt vanaf het Oranjeplein en gaat via de Ginnekenweg naar de Ginnekenmarkt. De gehele hofhouding, leden van d'Ouwe Femielie, De Ginnekense Boerensociëteit en een hoop treurende Ginnekenezen zullen meneer Baron voorgaan in de rouwstoet.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UITNODIGING VAN ST. GINNEKENS CARNAVAL 't LESTOGENBLIK!

Het is de laatste jaren een traditie geworden dat de begrafenisstoet voorafgegaan wordt door een lampionnenoptocht voor de kinderen. Wij hebben goed nieuws: dit jaar zal deze lampionnenoptocht ook weer gehouden worden!

WIL JIJ OOK MEELOPEN IN DE LAMPIONNENOPTOCHT?
Kom dan op dinsdagavond 12 februari 2013 tussen 19.30-19.45 uur naar hoek Ginnekenweg-Dillenburgstraat (waar een kinderdagverblijf gevestigd is).
Wij, carnavalsstichting SGC 't Lestogenblik, zouden het hartstikke geweldig vinden als jij samen met ons mee zou willen in een lampionnenoptocht voorafgaande aan de begrafenisstoet van Monsieur le Baron, de leutvorst van het Ginneken.
Tegen inlevering van dit briefje krijg je van ons een traktatie en een lampion, die je na afloop mag houden.
Natuurlijk zijn je ouders, opa's en oma's, broertjes en zusjes en natuurlijk ook je vriendjes, vriendinnetjes van harte welkom om naar jou te komen kijken of om zelf ook mee te lopen. Het zou helemaal tof zijn als jullie allemaal in carnavalskleding komen, zeker waarin zwarte kleuren zijn verwerkt.
Tot ziens bij de lampionnenoptocht!!!

naar boven »

Info 22

GEBOREN

Op vrijdag 25 januari zijn juffrouw Jamy en haar man Yves de trotse ouders geworden van dochter Britt. Wij wensen ze en natuurlijk ook grote zus Maud alle geluk en gezondheid voor de toekomst.

CARNAVAL

Op donderdag 07 februari vieren de kleuters carnaval met het thema 'Vervoer'. Zij hebben mooie wagens gebouwd waarmee ze voor ouders, opa's, oma's om 11.30 uur een kleine optocht zullen verzorgen. Voor de groepen 1/2 begint de voorjaarsvakantie die dag om 15.30 uur.

Op vrijdagochtend 08 februari vieren de kinderen van de groepen 3 en 4 hun carnavalsfeest met als thema 'Het is een Beestenboel'. Op vrijdagmorgen om 12.00 begint voor hen de voorjaarsvakantie.
Voor de groepen 5 t/m 8 is traditiegetrouw het carnavalsfeest op vrijdagmiddag in de zaal van Gemeenschapshuis Vianden. Zij hebben als thema "Waai zaain om op te vrete!'
Vrijdagmiddag half vier eindigt de middag en begint ook voor hen de voorjaarsvakantie. Mocht u in de buurt zijn of komt u uw kinderen ophalen dan bent u van harte uitgenodigd om even binnen mee te kijken.

BIBLIOTHEEK

Een groep van enthousiaste vrijwilligers zorgt ervoor dat de leerlingen uit de groepen 4 t/m 8 naar de schoolbibliotheek kunnen gaan. Zij verzorgen niet alleen de uitleen maar ook de aanschaf en invoer van nieuwe boeken.

Voor de groepen 6 t/m 8 is de bibliotheek op de Keermanslaan en voor de groepen 4 & 5 op het hoofdgebouw. In de toekomst na realisatie van de nieuwbouw zullen alle groepen gebruik maken van de bibliotheek op het hoofdgebouw.
Voor het hoofdgebouw zijn wij op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Op dit moment is de bibliotheek eenmaal per twee weken op de donderdag. Maar mochten er zich vrijwilligers aanmelden voor een andere dag dan is er de mogelijkheid de bibliotheek te verzetten.

KANGOEROEWEDSTRIJD VOOR DE GROEPEN 6, 7 EN 8

Op donderdagmorgen 21 maart is het zover dan gaan we met zoveel mogelijk enthousiaste leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 voor het eerst meedoen aan de Kangoeroewedstrijd. Vorig jaar deden er meer dan 6,5 miljoen leerlingen uit ruim 50 landen mee aan deze wereldwijde wiskundewedstrijd. Een wedstrijd die in de eerste plaats vooral heel erg leuk is en de kinderen uitdaagt om logisch na te denken. Deze week krijgen de kinderen in de klas informatie over deze wedstrijd van juffrouw Lonneke en daarna kunnen de leerlingen zich opgeven bij de eigen leerkracht.

Leerlingen kunnen zich individueel aanmelden (dan doe je mee aan de officiële wedstrijd) of als tweetal (dan doe je mee aan de interne KBS Laurentius wedstrijd). De school neemt de kosten voor aanmelding voor haar rekening.
Bent u nieuwsgierig geworden, kijk dan maar eens naar de voorbeeld opgaven die u hier kunt downloaden. Wilt u dan nog meer weten dan kunt aanvullend informatie vinden op www.w4kangoeroe.nl (daar kan ook interactief geoefend worden) Op de website kan ook het patroon gedownload worden voor de Kangoeroe kleurontwerpwedstrijd 2013.
Veel rekenplezier!

naar boven »

Info 21

HIEP HIEP HOERA

Op zaterdag 26 januari is juffrouw Sandra Willemstein jarig en op zondag 27 januari juffrouw Minke, maandag 28 januari is het de verjaardag van juffrouw Babette. Wij wensen ze alle drie een hele fijne dag toe.

WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR..........

Voor de knutselactiviteiten met carnaval is de kleuterbouw op zoek naar het volgende kostenloze materiaal: keukenrollen, wc-rolletjes, emmertjes van snoeptomaten of andere plastic emmertjes en plastic pillenpotjes (vitamine) met schroefdopje.

THEMA CARNAVAL GROEPEN 5 t/m 8

Als motto voor carnaval is gekozen:
"WAAI ZAAIN OM ÓP TE VRETE!"

PRESENTATIEVIERING COMMUNICANTEN

A.s. zondag gaan de communicanten zich voorstellen in de kerk. De presentatieviering is om 11.00 uur in de Laurentiuskerk. Iedereen is van harte uitgenodigd deze viering bij te wonen.

Bedankt!!!
Afgelopen vrijdag 18 januari heb ik na ruim 39 jaar aan deze school gewerkt te hebben, officieel afscheid genomen van de kinderen, het team en bestuur.
De manier waarop dit gebeurd is, zal ik altijd blijven herinneren Het typeert onze Laurentiusschool, dat dit gepaard ging met een feestje, mooie woorden en het warme gevoel dat iedereen die aanwezig was me gaf.

In de witte omgeving van de dependance aan de Keermanslaan vormden de gekleurde ballonnen een kleurig contrast. Toen ze de lucht ingingen, onder het zingen van een speciaal voor mij herschreven schoollied, was mijn afscheid al iets definitiefs. Het was een gevoel van: Jan, je vertrekt nu.
Daarna heb ik in de aula, die hiervoor speciaal ingericht was, de handen mogen schudden en luisteren naar waarderende woorden van Fons, heel veel collega's, oud-collega's, oud-bestuursleden en nauw bij de school betrokken ouders. Het deed mij, mijn vrouw, dochters, schoonzonen en kleinkinderen beseffen dat dit de school is die mij heeft laten zijn wie ik ben.

Daarom wil ik iedereen bedanken die ik in al die jaren in en rondom onze school ontmoet heb. Dat we er samen voor gezorgd hebben dat de school een superschool is en ik hoop dat dit ook altijd zo zal blijven. Ik heb dit als kind, student, ouder,leerkracht en nu als opa steeds ervaren.

Ouders, kinderen, collega's:
Met zin naar school, maar dan wel naar de Laurentius.

Bedankt.
Jan

BERICHT VAN DE VERKEERSCOMMISSIE

Vorige week zat er weer een Loesje bij de Info. Hopelijk hebben jullie deze weer massaal  duidelijk zichtbaar opgehangen! Aandacht voor het verkeer, een veilige omgeving voor de kinderen, blijkt toch voor velen een belangrijk aandachtspunt! Zoek ons gerust op als je ergens extra aandacht voor willen. We willen het graag samen met jullie verbeteren. In aansluiting op het goede voornemen uit de vorige info, geven we jullie graag een tip om de veiligheid te vergroten. Soms worden kinderen direct voor school met de auto afgezet. Dit zorgt voor zeer onveilige situaties, voor je eigen kind en ook voor anderen! Dus zet je je kind af op de:
- Van Gaverenlaan
- Dillenburgstraat
- Viandenlaan
- Brandgang bij het Schoolakkerplein
- Keermanslaan
Stop dan iets eerder of rij een stukje door en zoek een veilige, rustige plaats om de kinderen uit te laten stappen. In tijd scheelt het niets, in veiligheid des te meer. We zorgen samen voor de veiligheid van onze kinderen!

DANSPROJECT GROEPEN 5

Het was een vrolijke, gezellige, drukbezochte happening afgelopen zaterdag bij dansschool Tiggelman.
De kinderen van de groepen 5 deden hun uiterste best er een mooi optreden van te maken.
Ze gingen ook even "los" op het nummer Gangnam Style.
De KBS Laurentiusdans werd aangeleerd en is enkele keren gedanst.
Van elke groep gingen er 4 kinderen met een medaille naar huis.
Er werd ook een klassenprijs uitgereikt.
Een geslaagde afsluiting van het project STOER.
Foto's zijn te zien op de schoolsite.

KERSTMARKT 2012

Op de site heeft u al kunnen zien dat de Kerstmarkt een groot succes was met de geweldige opbrengst van € 5.390,63. Onderstaand een berichtje van Ed Veldhuisen van het project.

De grote vakantie voor de kinderen in Medellin zit erop en we hebben de eerste training in het nieuwe jaar van La Naranja Mecánica erop zitten. Komend jaar zullen we met vier teams de competitie ingaan; sub 13, sub 15, sub 17 en sub 19.
Tachtig kinderen die elke week een wedstrijd kunnen voetballen en nog veel kinderen die hun best zullen doen om bij één van de teams te mogen horen. Allemaal lachende kinderen met heel veel zin om te beginnen en dit allemaal mede dankzij de opbrengst van de Kerstmarkt.....
MUCHAS GRACIAS !!!

SPONSORLOOP LEPRA STICHTING

Van Dokter Arif ontvingen wij een dankbrief voor de Lepraloop 2012. Dit schrijven kunt u downloaden op onze site www.deleuksteschoolvannederland.nl.

Dankbrief kunt u hier downloaden

 

naar boven »

Info 20

HIEP HIEP HOERA

Op maandag 21 januari is meneer Wouter jarig en juffrouw Esther. Wij wensen ze een hele fijne dag toe.

CARNAVAL GROEPEN 1/2

Op donderdag 07 februari vieren de leerlingen uit de groepen 1/2 carnaval. Zij heb-ben druk gebouwd aan een wagen voor de optocht die ze zullen verzorgen.
Om half twaalf zijn alle ouders uitgenodigd om langs de route te komen staan om de optocht te bewonderen. Nadere informatie hierover volgt nog maar het is wellicht al handig deze dag in uw agenda te noteren.

DANSPROJECT GROEPEN 5

In  Info nummer 14 hebben wij u geïnformeerd over de start van het dansproject.
Volgende week dinsdag vindt de laatste dansles plaats voor de leerlingen uit de groepen 5. Op zaterdag 19 januari verzorgen de kinderen een optreden bij dans-school Tiggelman (Slingerweg 95). De voorstelling begint om 15.30 uur en duurt tot uiterlijk 18.00 uur. Ouders, opa's, oma's, broertjes, zusjes en alle andere belang-stellenden zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Toegang is gratis.

GOEDE VOORNEMENS

Zo aan het begin van het jaar maken we graag goede voornemens. Het juiste mo-ment wellicht om samen nog eens naar een paar afspraken te kijken om ons ver-volgens voor te nemen daar ook uitvoering aan te geven. Veel kinderen komen re-gelmatig te laat hetgeen storend is bij de aanvang van de lessen en waardoor veel onderwijstijd verloren kan gaan. Wij willen graag dat alle kinderen op tijd op school zijn. Om 08.30 en om 13.30 begint de school dus zorg dan ook dat je op tijd bent. In het hoofdgebouw is het met het brengen van alle kleutertjes een drukte van jewelste in de gangen. Vandaar ons dringende verzoek kinderwagens of buiten of in de hal te laten staan. Wij begrijpen dat dit soms lastig kan zijn voor u als ouder maar het is wel in het belang voor ieders veiligheid (en op uitdrukkelijk verzoek van de brandweer!). Ook hebben we de afspraak gemaakt dat de leerlingen uit de groepen 3 en 4 buiten op het schoolplein wachten tot de bel gaat. Scheelt veel kinderen in de gangen en ook dit komt ten goede aan de veiligheid.
Als op ieders eigendommen zoals broodtrommeltjes, bekers, gymschoenen e.d. de naam van de leerling wordt gezet dan voorkomen we dat er veel spulletjes zoek raken en niet terugkomen bij de eigenaar. Op de schoolpleinen mag niet door onze kinderen maar dus ook niet door ouders worden gefietst. Parkeren van auto's bij het brengen en halen van kinderen doen we bij voorkeur op het Schoolakkerplein of anders in ieder geval op de daarvoor bedoelde plaatsen langs de weg. (Dus niet voor uitritten van omwonende bewoners.)
Laten we er samen een mooi jaar van maken waarin we zo veel mogelijk rekening houden met elkaar waardoor het nog leuker wordt op de school van uw kinderen. Wij gaan er voor, u toch ook?

naar boven »

Info 19

GEBOREN

Op 8 januari  zijn meneer Wouter en zijn vrouw Barbara de trotse ouders geworden van zoon Duuk. Wij wensen ze alle gezondheid en geluk toe voor de toekomst.

HIEP HIEP HOERA

Donderdag 17 januari is meneer Bert jarig. Wij wensen hem een hele fijne dag toe.

DANSPROJECT GROEPEN 5

In  Info nummer 14 hebben wij u geïnformeerd over de start van het dansproject.

Volgende week dinsdag vindt de laatste dansles plaats voor de leerlingen uit de groepen 5. Op zaterdag 19 januari verzorgen de kinderen een optreden bij dansschool Tiggelman (Slingerweg 95). De voorstelling begint om 15.30 uur en duurt tot uiterlijk 18.00 uur. Ouders, opa's, oma's, broertjes, zusjes en alle andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Toegang is gratis.

CULTURELE ACTIVITEITEN

De groepen 7 brengen in maand januari een bezoek aan MOTI. Zij bezoeken "Straatbeeld". Uitgangspunt hierbij is dat we leven in een beeldcultuur. Overal om ons heen zijn afbeeldingen: affiches, verpakkingen enz. Met behulp van diverse filmpjes en voorbeelden van ontwerp en visuele communicatie worden de leerlingen meegenomen op een ontdekkingstocht naar beeldcultuur. De leerlingen gaan ook zelf aan de slag als ontwerper en brengen een bezoek aan het museum. Het kan zijn dat uw zoon of dochter op de dag van het bezoek wat later terug op school zal zijn.

INLOOPMIDDAG

Dinsdag 15 januari houden we een inloopmiddag voor alle ouders van de kinderen in de groepen 3 t/m 8. U bent dan om 15.30 uur van harte welkom in de groep van uw zoon/dochter om te kijken naar de dingen waar de kinderen mee aan het werk zijn. Zij zullen u er zelf over vertellen. Uiteraard is de leerkracht aanwezig maar de inloop is niet het moment om inhoudelijke met de leerkracht van uw zoon of dochter te praten. De inloop duurt tot 16.15 uur.

INFO PER MAIL

Graag willen wij u nogmaals wijzen op de mogelijkheid de Info via de mail te ontvangen. U kunt zich hiervoor aanmelden via de site www.deleuksteschoolvannederland.nl onder het kopje praktisch-Info per mail.

SPREEKUUR CENTRUM JEUGD EN GEZIN

Spreekuur van maandag 14 januari komt te vervallen. Eerstvolgende spreekuur is op maandag 28 januari 13.30-15.30 uur.

WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR.........

Voor juffrouw Kirsten zijn wij op zoek naar speelkaarten, dit mogen gerust incomplete stokken zijn.

naar boven »

Info 18

HIEP HIEP HOERA

Op eerste Kerstdag is juffrouw Dolly jarig, op dinsdag 28 december vieren meneer Jan en juffrouw Marijntje hun verjaardag. Op Nieuwjaarsdag is Mariëtte jarig en 4 januari is het de beurt aan juffrouw Ingrid. Wij wensen ze een hele fijne dag toe.

BIJEENKOMST TEAM/BESTUUR 07 JANUARI 2012 ALLE LEERLINGEN VRIJ

Op maandag 07 januari staat er een bijeenkomst gepland met bestuur en alle werknemers van onze school. Houdt u er rekening mee dat op deze dag alle kinderen vrij zijn. Deze dag staat NIET vermeld in de bijlage schoolgids en op de schoolkalender.

KERSTVAKANTIE

We staan op de drempel van 2012 en dus aan het begin van de kerstvakantie. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde Kerstmarkt voor de straatkinderen van Colombia. Kinderen, leerkrachten leden van de ouderraad, iedereen heeft zich ge-weldig ingezet om er zo'n succes van te maken. Het eindbedrag wordt vandaag nog op de site gezet. Ik wil iedereen heel erg bedanken voor deze inzet en wens ieder-een heel mooie Kerstdagen, een fijne vakantie en een goede start van 2013.
Laten we er samen in 2013 weer een heel mooi en goed jaar van maken.

 

ALLEMAAL EEN FIJNE KERSTVAKANTIE EN TOT DINSDAG 08 JANUARI

naar boven »

Info 17

GEBOREN

Op 7 december zijn juffrouw Marjolein en haar man Koen de trotse ouders geworden van dochter Tess. Wij wensen ze al het geluk en gezondheid voor de toekomst.

KOMT ALLEN NAAR DE KERSTMARKT!!!!

Inmiddels heeft u een schrijven ontvangen met meer informatie over de Kerstmarkt. De brief is te downloaden op onze site.
In alle klassen wordt heel enthousiast geknutseld om prachtige kerstwerkstukjes te maken. Ook aan de hapjes wordt druk gewerkt. De verkoop van betaalkaarten is in elke groep ge-start. Het spreekt voor zich dat u ook meer dan één kaart kunt kopen. Ook op de avond zelf zullen er nog kaarten te koop zijn. Met de kaarten kunnen niet alleen de werkstukjes gekocht worden maar ook hapjes, glühwein.
Per kaart betaalt u 5 euro, dit bedrag komt in zijn geheel ten goede van straatkinderen Me-dellin Colombia.
Even wat praktische zaken i.v.m. de veiligheid:
• Parkeren van auto's uitsluitend op het Schoolakkerplein.
• Fietsen dienen buiten het schoolplein te worden gestald i.v.m. een vlotte doorstro-ming op het schoolplein.
• Om gedrang in de gangen te voorkomen, kunnen buggy's, kinderwagens en honden niet toegelaten worden in het gebouw.
• Middels pijlen wordt de looproute aangegeven, ingang aan de Van Gaverenlaan.
• Zoals u heeft kunnen lezen is de schoolpopulatie opgedeeld in drie groepen:
Van 17.00 u. tot 17.45 u. voor de leerlingen wiens achternaam begint met A t/m G
Van 17.45 u. tot 18.30 u. voor de leerlingen wiens achternaam begint met H t/m L
Van 18.30 u. tot 19.15 u. voor de leerlingen wiens achternaam begint met M t/m Z
We hopen op een hele gezellige, sfeervolle Kerstmarkt met een grote opkomst van gulle gevers!

STRAATKINDEREN MEDELLIN COLOMBIA

Het aantal kinderen dat in Medellin op straat leeft, wordt geschat tussen de 500 en 1000. Daarnaast zijn er nog duizenden kinderen die leven in armoede. Hierbij gaat het om kinderen die thuis wonen maar door de financiële situatie veel op straat te vinden zijn, kinderen van buiten Medellin die met heel hun gezin weggejaagd zijn door paramilitairen of guerrilla's, maar ook kinderen die onder valse voorwendselen naar terroristische organisaties zijn gelokt zoals de FARC en ontsnapt zijn. Al deze kinderen lopen het gevaar op straat te belanden. Kinderen die geheel of gedeeltelijk op straat leven komen veelal in aanraking met drugs. Lijmsnuiven of het gebruik van afvalproducten van cocaïne is aan de orde van de dag. Deze kinderen komen op verschillende manieren aan geld zoals bedelen, stelen en/of zichzelf verkopen. Ed zijn organisatie zet zich in voor deze kinderen. Uit eigen ervaring weet ik (Mariëtte van Noort) hoe schrijnend het is om kinderen te zien die moeten leven op straat en zichzelf wassen in een vervuilde rivier.
Namens Ed vast bedankt voor jullie bijdrage.

KERSTGEZINSVIERING (parochienieuws)

Op zaterdag 15 december om 17.00 uur, tijdens de Kerstmarkt in het Ginneken, wordt er weer een oecumenische Kerstgezinsviering  georganiseerd in de Protestantse Laurentiuskerk aan de Duivelsbruglaan. De voorgangers zijn Ds. Frans Rookmaaker en pastor Ineke Leemput. Er wordt medewerking verleend door het Sacramentskoor. Na deze viering is er gelegenheid even na te praten onder het genot van een glaasje limonade of een glas glüh-wein. Iedereen wordt van harte uitgenodigd deze viering bij te wonen.

NOG MEER INFORMATIE OP DE SITE

Op onze site hebben wij nu ook een aantal beleidsstukken geplaatst. Zo kunt u o.a. kennis nemen van ons Meerjarenbeleidsplan, het Jaarverslag 2011 en het Inspectierapport 2012.
Onze site wordt heel veel bekeken. Mocht u nog geen trouwe bezoeker zijn dan wordt u bij deze van harte uitgenodigd. www.deleuksteschoolvannederland.nl

DE OVERBLIJF

Omdat één van onze vaste vrijwilligers tijdelijk andere werkzaamheden heeft, zijn we op zoek naar iemand die dit van haar kan overnemen.
Het gaat over de periode van januari tot mei, op dinsdag bij groep 3 en op vrijdag bij de groepen 3 t/m 6 op het hoofdgebouw.
Tevens zoeken we nog mensen die ons op maandag kunnen helpen bij de kleuters.
Heb je vragen over de werkzaamheden en vrijwilligersvergoeding, neem dan contact op met Marga 06-50991919 of kom een keertje langs tijdens de overblijf!

GEVONDEN VOORWERPEN

Vriendelijk verzoek om voor de Kerstvakantie nog een blik te werpen op de gevonden voorwerpen. Er ligt weer van alles. Dus als u bv. een beker, tas of sleutel mist, loont het zeker de moeite te kijken. In de Kerstvakantie worden de gevonden voorwerpen uitgezocht en naar een goed doel gebracht.

naar boven »

Info 16

HIEP HIEP HOERA

Zaterdag 8 december is juffrouw Lian jarig. Wij wensen haar een hele fijne dag toe.

MEENEEMDAGEN

Voor de kinderen uit de groepen 3 en 4  is er op vrijdag 7 december meeneemdag. Voor de leerlingen uit de groepen 1/2 is dit op maandag 10 december. Zij mogen dan iets meene-men dat ze van Sinterklaas gekregen hebben om er zelf, maar zeker ook met andere kinde-ren van de klas mee te spelen. Geen wapens, spelcomputer en dingen die uit veel of kleine onderdelen bestaan. Het is verdrietig als er iets verloren gaat.

SINTERKLAAS OP SCHOOL

Op dinsdag 4 december bezocht Sinterklaas met zijn Pieten de Laurentiusschool. Het was een zeer geslaagde dag waarbij de kinderen volop zijn verwend met pepernoten en mooie cadeaus. De Sint en zijn Pieten waren zeer onder de indruk van alle zang en dans, en dan-ken alle kinderen nogmaals voor hun hulp met de recepten, bewegwijzering etc.
De oudervereniging dankt de hulpouders voor hun inzet deze dag!
Juffrouw Els van Gool maakte een leuk filmpje over een Piet op school, dat tot vele enthou-siaste reacties leidde onder de kinderen. Benieuwd? Op de site van school kan je dit filmpje ook bekijken!
De Sinterklaascommissie (oudervereniging).

KERSTMARKT 2012

Vrijdag 7 december zullen de leerlingen uit de groepen 3 t/m 8 een brief meekrijgen met daarin meer informatie over de Kerstmarkt 2012. In de volgende Info zullen we hier ook nog uitgebreid op terug komen. De leerlingen uit de groepen 1 & 2 krijgen deze brief mee op maandag 10 december. Vanaf 07 december kunt u deze brief ook downloaden vanaf de site.

MORGEN 6 DECEMBER ZIJN ALLE LEERLINGEN VRIJ 

Wij wensen iedereen een fijne Sinterklaasviering

naar boven »

Info 15

HIEP HIEP HOERA

Maandag 3 december is juffrouw Ilse jarig en op woensdag 5 december viert juffrouw San-dra van Schaik haar verjaardag. Wij wensen ze alle twee een hele fijne dag toe.

SINTERKLAASVIERING

Op dinsdag 4 december brengt Sinterklaas een bezoek aan onze school. Als het weer mee-zit dan zal hij die dag op het schoolplein ontvangen worden door alle kinderen van onze school. Zijn ontvangst is gepland om half negen en zoals gebruikelijk wordt daarbij het "Lau-rentiusschool Sintlied"uit volle borst gezongen.
De kinderen van de groepen 1 en 2 worden op de gebruikelijke tijd naar de klas gebracht (jassen aanhouden). Zij zullen met hun juf naar buiten gaan. Het is de bedoeling dat alle kinderen die ochtend naar het hoofdgebouw komen. Na ontvangst zullen de kinderen van de dependances met hun eigen leerkracht terug gaan naar hun locatie.
De kinderen van de groepen 6 t/m 8 vieren Sinterklaas met een heleboel leuke surprises. Op de Viandenlaan kunnen de surprises op maandag tussen 15.30 en 16.00 uur worden gebracht, of dinsdag tussen 08.00 en 08.15 uur. Zij vieren het feest op dinsdag.
Op de Keermanslaan kunnen de surprises op dinsdag tussen 15.30 en 16.00 uur worden gebracht, of woensdag tussen 08.00 en 08.15 uur. Zij vieren het feest op woensdag.
Op 6 december is het voor alle kinderen een vrije dag!!

OVERBLIJVEN OP 4 DECEMBER

Dinsdag 4 december brengt de Sint een bezoek aan onze school. Zoals u zult begrijpen komt het overblijven op het hoofdgebouw, voor de groepen 1 t/m 3, vanwege dit bezoek in het gedrang. Wij verzoeken u dan ook om op die dag als het enigszins kan geen gebruik te maken van die faciliteit. Wellicht kan voor één keertje uw zoon of dochter bij een vriend-je/vriendinnetje eten? Mocht het echt niet lukken dan is er voor die kinderen in ieder geval de mogelijkheid om toch over te blijven op school.

MEENEEMDAGEN

Voor de kinderen uit de groepen 3 en 4  is er op vrijdag 7 december meeneemdag. Voor de leerlingen uit de groepen 1/2 is dit op maandag 10 december. Zij mogen dan iets meene-men dat ze van Sinterklaas gekregen hebben om er zelf, maar zeker ook met andere kinde-ren van de klas mee te spelen. Geen wapens, spelcomputer en dingen die uit veel of kleine onderdelen bestaan. Het is verdrietig als er iets verloren gaat.

VERKIEZINGEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

21 november sloot de aanmeldingstermijn voor kandidaatschap voor de medezeggen-schapsraad. Er hebben zich exact vier kandidaten gemeld. Dit houdt in dat deze kandidaten automatisch zijn gekozen en per 01-01-2013 de ouders in de medezeggenschapsraad zullen vertegenwoordigen. De kandidaten zijn:
-Merel Faas-van der Mast
-Bonnette Hunting-van Zuijlen
-Bertie Lombarts
-Arjan van den Doel
In een latere Info zullen zij zich aan u voorstellen.

NIEUWSBRIEF CJG

Bij deze Info treft u de laatste nieuwsbrief van Centrum voor Jeugd en Gezin aan.

Nieuwsbrief kunt u hier downloaden

naar boven »

Info 14

AFSCHEID MENEER JAN

In het afgelopen voorjaar moest meneer Jan om gezondheidsredenen thuis blijven. Na een lange periode van herstel kunnen we nu gelukkig melden dat het goed gaat met hem. Jan heeft het besluit genomen niet meer terug te komen en gebruik te maken van de FPU. Vanaf 1 augustus 1973 is Jan verbonden geweest aan onze school als leerkracht. Als kind zat Jan ook op de Laurentiusschool. Dus je kan zeggen: "Zijn hele leven verbonden aan de Laurentiusschool".
Uiteraard gaan we van hem op een mooie manier afscheid nemen. In januari zal hij tijdens een bijeenkomst afscheid nemen van zijn collega's en een aantal mensen die voor Jan be-langrijk zijn geweest in zijn onderwijsloopbaan. Ook de kinderen gaan afscheid nemen van meneer Jan. Wij gaan dit op een ludieke manier doen. Hoe en wanneer is nog niet helemaal  uitgewerkt maar daar berichten we later over.

BIJEENKOMST TEAM/BESTUUR 07 JANUARI  2012
ALLE LEERLINGEN VRIJ

Op maandag 07 januari staat er een bijeenkomst gepland met bestuur en alle werknemers van onze school. Houdt u er rekening mee dat op deze dag alle kinderen vrij zijn. Deze dag staat NIET vermeld in de bijlage schoolgids en op de schoolkalender.

DANSPROJECT GROEPEN 5

Deze week zijn de kinderen van de groepen 5 gestart met het project STOER, om ze kennis te laten maken met (stijl)dansen.
STOER: S=sociaal, T=toewijding, O=ondersteuning en elkaar helpen, E=eerlijk, R=respect.
De zes danslessen worden op school gegeven door dansschool Tiggelman in november, december en januari. In januari krijgen de kinderen ook gelegenheid af te dansen op de dansschool.
Daarover krijgen ze t.z.t. nog een brief mee.

FIRST LEGO LEGUE

Op 30 november gaan 12 leerlingen van onze school de competitie aan met 30 andere teams uit onze regio. Hun vorderingen zijn te volgen op www.deleuksteschoolvannederland.nl/techbusters.

CULTURELE  ACTIVITEITEN

Op het moment krijgen leerlingen van de groepen zes dansles van een dansdocent van 'De Stilte'. Deze lessen sluiten aan bij de thematiek van de voorstelling 'Niet te fimen' die zij op 26 en 27 november gaan bezoeken in het theater van 'De Stilte'.  Aansluitend zullen zij zelf ook een dans gaan maken. Het uitgangspunt is dat niet iedereen hetzelfde hoeft te geloven, te denken en te doen.

KERSTMARKT 19 DECEMBER

De Kerstmarkt wordt gehouden op woensdag 19 december 17.00-19.30 uur. Leerlingen worden verdeeld over drie groepen. Het exacte tijdstip voor uw kind(eren) wordt binnenkort in de Info vermeld.
De opbrengst van de Kerstmarkt zal zoals in een eerdere Info vermeld, gaan naar Straat-kinderen Medellin. Als project is gekozen voor 'La Naranja Mecánica', een voetbalproject. De naam is de bijnaam voor het Nederlands voetbal in Zuid Amerika. Insteek van dit project is dat kinderen niets krijgen maar ze kunnen veel verdienen en dit werkt als enorme motivatie om nog beter hun best te doen. Wanneer ze hun verantwoordelijkheden nakomen worden ze beloond met noodzakelijke benodigdheden voor de trainingen en wedstrijden. 0-6 maanden trainingstenue, 6-12 maanden voetbalschoenen, schoensmeer en scheenbeschermers, 12 maanden voetbaltas.
En zoals Ed Veldhuisen beschrijft 'de blijdschap van de kinderen bij het aantrekken van het tenue en de nieuwe voetbalschoenen is onvergetelijk'.

naar boven »

Info 13

HIEP HIEP HOERA

Zaterdag 17 november is juffrouw Cacilda jarig en op zondag 18 november viert juffrouw Monique haar verjaardag. Wij wensen ze beiden een hele fijne dag toe.

WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR......

Voor de kleine ongelukjes die nog wel eens gebeuren zijn we op zoek naar onderbroekjes voor de groepen 1/2 .
Ook in de groepen 3 gebeuren nog wel eens kleine ongelukjes voor deze groepen zijn we nog steeds op zoek naar ondergoed maar daarnaast ook naar broeken.
U kunt ze afgeven bij de leerkracht of juffrouw Helen.
Alvast bedankt.

JEUGDPRINS/JEUGDPRINSES

Op zondag 11 november zijn de jeugdprins en jeugdprinses bekend gemaakt door Prins Carnaval. Dit zijn geworden Luuk Peters uit de groep van meneer Bas en Fleur Zuurwelle uit de groep van juffrouw Hanneke en juffrouw Anne Marie.
In één van de volgende Info's zal een oproep komen om weer mee te gaan knutselen voor de Brakkensliert en natuurlijk op de dag zelf mee te gaan lopen in de optocht.

VERKIEZINGEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

11 oktober en 1 november j.l. hebben we u gevraagd of u zich u kandidaat wilde stellen voor de medezeggenschapsraad van onze school. Aangezien zich nog niet vier kandidaten hebben aangemeld, willen we e.e.a. nogmaals onder uw aandacht brengen.
U kunt zich kandidaat stellen door bijgevoegd strookje in te vullen, te ondertekenen en het uiterlijk 21 november in te leveren bij de administratie op school, ter attentie van de secreta-ris van de MR.: S. van Schaik, p.a. Van Gaverenlaan 18 te Breda.
Voor meer informatie kunt u terecht bij een van de leden van de verkiezingscommissie.
Deze bestaat uit:
Mevr. L. Braks. 5600511 (privé)
Mevr. S. van Schaik. 5640755 (school)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ja, ik stel me kandidaat voor de medezeggenschapsraad.

Naam: ______________________________________________________________

Adres: ______________________________________________________________

Telefoon: __________________________________

Ik ben ouder/verzorger van:

Naam: ____________________ uit groep ___ van meneer juffrouw _____________

Ik verklaar de grondslagen en doelstellingen van de school te onderschrijven en te respecteren.
Handtekening: _______________________

(Dit formulier inleveren bij de administratie op school)

 

Agenda: Donderdag 8 & 15 november Vrijdag 9 & 16 november Bezoek Breda's Museum groepen 7, Donderdag 15 november Vergadering Oudervereniging 20.00 uur, Maandag 19 november CJG spreekuur 13.30-15.30 uur, Dinsdag 4 december Sinterklaasfeest, Donderdag 6 december Alle groepen vrij

naar boven »

Info 12

VRIJDAG 09 NOVEMBER SINT MAARTEN OPTOCHT

Graag willen wij u er aan herinneren dat vrijdagavond de traditionele lampionnenoptocht wordt gehouden. We vertrekken om stipt 18.30 uur vanaf het schoolplein van het hoofdge-bouw richting Laurentiuskerk.
We willen u nogmaals vragen in de tocht goed aan te sluiten en geen gaten te laten vallen en samen met de brigadiers mee op te letten.
Om thuis de teksten van de liedjes mogelijk met uw kinderen te oefenen vind u op de achterzijde van de Info de teksten.

tekst van de liedjes kunt u hier downloaden

CULTURELE ACTIVITEITEN

Helaas kan het bezoek dat de groepen 8 zouden brengen aan het stadsarchief geen door-gang vinden dit i.v.m. afname drempelonderzoek.
De groepen 6.1 & 6.2 brengen op woensdag 14 november een bezoek aan de bibliotheek Zuid Oost. De groepen 6.3 & 6.4 gaan op maandag 19 november. Aldaar wordt de leerlin-gen eerst uitgelegd hoe de bibliotheek precies werkt. Hoe ze een zoekopdracht kunnen geven op de computer en zo een boek kunnen vinden.
Daarna maken ze in groepjes door middel van leuke opdrachten kennis met alles wat er in de bibliotheek te vinden is. Ze mogen hierbij ook de computers gebruiken.

TER INFORMATIE

Op het moment dat er in een groep een infectieziekte zoals bv. Krentenbaard geconstateerd wordt, gaat de school na hoe hiermee om te gaan door de GGD te raadplegen. Indien dit noodzakelijk is krijgen alle ouders van betreffende groep een informatiebrief over deze in-fectieziekte en hoe te handelen in voorkomende gevallen.

KERSTMARKT

Zoals in een vorige Info vermeld stond, is het de bedoeling regelmatig Colombia onder de aandacht te brengen. Alvorens in te gaan op de noodzaak van de Kerstmarkt voor het goe-de doel, wil ik graag wat informatie geven over Colombia wat niet in het nieuws komt. Want naast de problematiek is Colombia een land dat zeker een bezoek waard is. Colombia heeft een grote diversiteit qua natuur zoals het Andesgebergte, De Amazone, de stranden van het Caribisch gebied. En natuurlijk heeft Colombia ook een rijk koloniaal verleden. De mensen in Colombia zijn buitengewoon vriendelijk. In vergelijk met het reizen nu en in het verleden is de veiligheid enorm toegenomen. De oorzaak lijkt te vinden in de harde aanpak van president Uribe en huidige president Santos om de rebellen steeds verder te verdrijven uit de grote steden en andere toeristische plaatsen die internationaal veel bezoekers trekken. Natuurlijk blijven er gebieden en wijken waar je beter niet kunt komen. Hopelijk resulteren de momenteel gehouden vredesbesprekingen verder in een oplossing voor wat betreft de FARC. De problematiek m.b.t. de straatkinderen is helaas niet zo maar op te lossen. Maar daar kunnen wij wellicht een steentje aan bijdragen.

BERICHT VAN SGC 't Lestogenblik

Bekendmaking meneer de Baron!
Zoals de laatste jaren gewoonte was, zal ook tijdens het komende carnaval in februari 2013, meneer de Baron en zijn gevolg heel graag bij de KBS Laurentius op bezoek komen.
Zijn jullie benieuwd wie de Franse familie deze keer als Baron naar Stichting Ginnekens Carnaval 't Lestogenblik heeft gezonden om met ons allen carnaval te vieren?
Kom dan  a.s. zondag, 11 november 2012 , om 13.00 uur met je ouders, opa, oma, oom en tante, naar de  Ginnekenmarkt.
Daar wordt dan de nieuwe Baron op een leuke en feestelijke manier voorgesteld!
Nà de bekendmaking zal de nieuwe Baron een ieder de hand schudden in de
achterzaal bij Boerke Verschuren.
Graag tot ziens op de Ginnekenmarkt!

naar boven »

Info 11

HIEP HIEP HOERA

Zaterdag 3 november is juffrouw Ilona jarig. Wij wensen haar een hele fijne dag toe.

CULTURELE ACTIVITEITEN

Groepen 7 zullen een bezoek gaan brengen aan het Breda's museum. Groep 7.1 op don-derdag 8 november, 7.2 op vrijdag 9 november, groep 7.3 op donderdag 15 november en tot slot groep 7.4 op vrijdag 16 november.
Ze bezoeken De Beeldenstorm, onderdeel van de tentoonstelling De stercke stadt Breda tijdens de Tachtigjarige Oorlog in het Breda's Museum.
Ze leren verschillende manieren waarop boodschappen/verhalen werden gecommuniceerd vroeger en nu, hoe verschillende geloven communiceren. Ook maken ze kennis met een beeldende kunstenaar en zijn werk. De leerlingen leren hoe ze met beeldende kunst een verhaal/boodschap kunnen vertellen.
De tentoonstelling begint om 10.00 uur. Het kan zijn dat uw zoon of dochter later dan 12.00 uur terug is op school.

PODIUM GROEPEN 3

De kinderen uit de groepen 3 zijn druk bezig met het instuderen van de musical "Pennen-streken". Zij zullen op woensdag 14 november om 08.45 uur en op vrijdag 16 november om 13.45 uur optreden voor de oudste kleuters, leerlingen uit de groepen 4 en de ouders van de kinderen uit de groepen 3.
Gezien de beschikbare ruimte in de aula is het helaas niet mogelijk dat ook broertjes, zusjes, opa's en oma's ook komen kijken.
Ouders hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen.

MEEDENKEN IN DE MR?

Meld u nu aan voor de komende zittingstermijn!
Voor meer informatie, zie website school, of neem contact op met Leny Braks, voorzitter MR: 076-5600511
------------------------------------------------------------------------------------------------

Ja, ik stel me kandidaat voor de medezeggenschapsraad.
Naam: ______________________________________________________________

Adres: ______________________________________________________________

Telefoon: __________________________________

Ik ben ouder/verzorger van:

Naam: _____________________________________ uit groep ______

van meneer/juffrouw ____________________________

Ik verklaar de grondslagen en doelstellingen van de school te onderschrijven en te respecte-ren.

Handtekening: _______________________
(Dit formulier inleveren bij de administratie op school)

VRIJDAG 9  NOVEMBER SINT MAARTEN-OPTOCHT

"Licht maken waar het donker is, warmte geven waar het koud is" Dit is het thema van het St. Maartenfeest. Het is een geweldige traditie om met alle kinderen van onze school die prachtige lampionnenoptocht te lopen door onze eigen wijk.
We verzamelen op het schoolplein van het hoofdgebouw aan de Van Gaverenlaan. Dan vertrekt de verlichte stoet om 18.30 uur naar de Laurentiuskerk. Vanwege de veiligheid van u en de kinderen vragen wij u vriendelijk in de verlichte stoet geen gaten te laten vallen en dus goed aan te sluiten.
In de kerk hebben we een gezellige bijeenkomst waar het verhaal van Sint Maarten wordt verteld. De voorste banken in de kerk reserveren wij voor de kinderen. Als u bij uw kind wilt zitten dan kunt u met uw zoon of dochter achter de eerste pilaar plaatsnemen. Natuur-lijk is er ook dit jaar voor alle kinderen iets lekkers.
Neem je je lampion mee??
Bij slecht weer vermelden we op vrijdagmiddag op de site of de optocht doorgaat.

WAT ETEN WE MET SINT-MAARTEN??

Pompoenpannenkoeken
1 kilo pompoen
1 liter melk
3 - 4 eieren
500 gram bloem
1 lepel boter
20 gram gist
een halve lepel zout
Stroop of honing
Kook de pompoen
Mix met de eieren, bloem, (stroop of honing) en voeg als laatste de melk toe met boter en zout.
Bakken in een koekenpan.

naar boven »

Info 10

HIEP HIEP HOERA

Zaterdag 27 oktober is juffrouw Kirsten jarig en zondag 28 oktober viert juffrouw Hanneke haar verjaardag. Wij wensen ze beiden een hele fijne dag toe.

BERICHT VAN DE VERKEERSCOMMISSIE

Bij deze Info ontvangt u voor de 2e keer dit schooljaar een flyer van Loesje. Dit keer met het thema HERFST. Wij waren blij verrast om te zien dat een aantal ouders deze flyer zichtbaar op het raam heeft opgehangen. Super! Het zou leuk zijn als zoveel mogelijk flyers zichtbaar opgehangen worden.
Binnenkort zal er het één en ander wijzigen op de Van Gaverenlaan. Rondom de entree van de school mag dan niet meer geparkeerd worden. Dit wordt aangegeven door de gele band op de stoeprand en er worden fietsenrekken geplaatst zoals die ook aan de Dillenburgstraat staan. Nu al mogen fietsen niet meer geparkeerd worden op de kinderkopjes bij het hek.
We moeten met zijn allen zorgen voor een veilige omgeving voor de kinderen! Zo min mo-gelijk auto's rondom de school parkeren....dat spreekt voor zich! Als we sommige punten vrij kunnen houden, zou dat de veiligheid vergroten. Daarom: hou de bochten vrij! Parkeer alleen op rechte stukken, maar niet op straathoeken. Er is in de straten rondom school vol-doende parkeergelegenheid op de rechte straatgedeelten, gebruik die daarvoor! De politie zal er de komende tijd extra op controleren.
Tot slot het geweldige nieuws dat onze school het Brabants Verkeersveiligheidslabel heeft behaald. Nu kunnen we op nog meer structurele wijze aandacht besteden aan verkeer op school. De uitreiking van het label zal zeker niet ongemerkt voorbij gaan. Dus wordt ver-volgd.

KERSTVIERING

Sinterklaas moet nog naar het land komen en toch zijn wij al bezig met het denken aan de Kerstviering van dit jaar. Dit jaar gaan we voor de derde keer een Kerstmarkt inrichten en wel op woensdag 19 december. Op het hoofdgebouw (benedenverdieping) en schoolplein wordt er weer een kleurrijke, feestelijke markt opgebouwd. In de kraampjes zullen de knut-selwerkjes van de kinderen te koop zijn en er komen kraampjes zodat ook de inwendige mens niet vergeten wordt.
Net als bij de eerdere Kerstmarkten gaat de opbrengst van de markt naar een goed doel. Dit jaar is gekozen voor een straatkinderenproject in Medellin, Colombia. Doel van de stichting is de straatkinderen de mogelijkheid te bieden deel te nemen aan sportieve, recreatieve en culturele activiteiten en dus van straat zijn. Deze kinderen hebben vaak al erg veel meege-maakt. De stichting is opgezet door Ed Veldhuisen. Ik (Mariëtte van Noort) ben in aanraking gekomen met Ed tijdens een rootsreis die wij gemaakt hebben met onze kinderen. Hij was onze gids aldaar.
Graag houden wij u in de komende Info's regelmatig op de hoogte van de Kerstmarkt maar ook over Colombia en de straatkinderen van Medellin. Wilt u al meer weten kijk dan op de site van de stichting www.straatkinderenmedellin.com.

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

Maandag 29 oktober vergadert de medezeggenschapsraad. De vergadering wordt gehou-den in de tuinkamer van het hoofdgebouw en begint om 20.00 uur. Als onderwerpen komen aan bod meerjarenbegroting, doordecentralisatie van huisvesting, functiemix en inspectie-verslag.
Vergaderingen van de medezeggenschapsraad zijn openbaar, hierbij nodigen wij u uit bij de vergadering als toehoorder aanwezig te zijn.

naar boven »

Info 09

HIEP HIEP HOERA

Vrijdag 12 oktober is juffrouw  Helen jarig. In de vakantie vieren juffrouw  Marian, Laura van Bochove, Karin Verleijsdonk hun verjaardag. Op 23 oktober is juffrouw Marjolein jarig. Wij wensen ze allemaaleen hele fijne verjaardag toe.

GROEP 3.1

Na de herfstvakantie begint  het zwangerschapsverlof van juffrouw Marjolein.  Zij zal vervangen worden door juffrouw Merel Prins van Wijngaaarden.

KLEREN GROEP 3

Voor de kleine ongelukjes die ook nog wel eens gebeuren in de groepen 3 zijn wij op zoek naar broeken en ondergoed voor deze groepen. U kunt ze afgeven bij de leerkracht of juffrouw Helen.
Alvast bedankt.

OOK OP ZOEK NAAR .............

Voor de kleuterbouw zijn wij op zoek naar materialen waarmee geknutseld kan worden zoals doosjes, wc-rolletjes, eierdozen, kurken, flessendoppen.  Materialen kunt u op de kast tegenover de ruimte van juffrouw Helen neerzetten. Ook hiervoor alvast bedankt.

GEVONDEN VOORWERPEN

Verzoek een blik te werpen op de gevonden voorwerpen op het hoofdgebouw. Dus mist u een jas, tas, beker van uw kind is het de moeite waard een kijkje te komen nemen. Maar ook als u een sleutel, fopspeen mist, bestaat er de mogelijkheid dat deze erbij ligt.

HERFSTVAKANTIE

Donderdag 11 oktober om half vier begint de Herfstvakantie voor de groepen 1.  Voor de groepen 2 t/m 8 begint de vakantie vrijdag 12 oktober om 15.30

NAMENS HET TEAM FIJNE HERFSTVAKANTIE

 

VERKIEZINGEN MEDEZEGGENSCHAPS RAAD (MR)

De reglementaire zittingstermijn van de huidige MR leden verloopt op 31 december. Om die reden roepen wij ouders op om zich verkiesbaar te stellen voor de MR. Meer hierover leest u in de bijgesloten brief.

Mocht u willen weten wat het werk voor de MR precies inhoudt kunt u contact opnemen met Leny Braks, voorzitter van de MR. (076 5600511)

Wat algemene informatie:
Scholen hebben veel vrijheid op het gebied van de organisatie en de inrichting van het onderwijs. Via de medezeggenschapsraad (MR) kunnen ouders hierover meepraten en meebeslissen.
 
De MR bestaat uit twee geledingen:
 
• Vertegenwoordigers van de ouders (4 leden)
• Vertegenwoordigers van het (onderwijzend) personeel (4 leden)
 
De MR overlegt met de directie en het schoolbestuur over belangrijke schoolzaken zoals:
• Jaarplannen, begroting, jaarverslag
• Huisvesting
• Het vaststellen van vakanties en vrije dagen
• De formatie (aantal groepen/leerkrachten/onderwijsondersteuning)
• Invulling van vacatures
• Verbeteringen in het onderwijs
 
Over sommige onderwerpen mag de MR het bestuur alleen adviseren, maar er zijn ook zaken waarin de MR een zwaardere stem heeft. Het bestuur mag een bepaald besluit dan pas uitvoeren als de MR er mee heeft ingestemd. Verder doet de MR op eigen initiatief voorstellen of plaatst onderwerpen op de agenda over allerlei zaken die de school aangaan. Individuele vraagstukken of problemen liggen buiten de taken van de MR. Hiervoor is de leerkracht en daarna de directie het aanspreekpunt.
De taken en de bevoegdheden van de MR zijn vastgelegd in het MR reglement. Een keer in de drie jaar worden er verkiezingen gehouden voor de oudergeleding van de MR.
De vergaderingen van de MR vinden ongeveer zes maal per jaar plaats. Via de INFO wordt de agenda bekend gemaakt. Hiervoor zijn ouders, als

toehoorder, van harte welkom. De MR is bereikbaar via mr@kbs-laurentius.nl

 

 

naar boven »

Info 08

KINDERBOEKENWEEK

Op woensdag 10 oktober zal er door de kinderen van de groepen 6 t/m 8 een boekenmarkt georganiseerd worden. De markt is alleen voor kinderen en niet voor ouders. Over de "spelregels"en afspraken worden ze nog nader geïnformeerd. Misschien kunt u met uw kind eens in de boekenkast duiken om te zien of daar boeken in staan die niet meer gelezen worden. Altijd fijn als die weer een nieuwe bestemming krijgen. De kinderen uit de groepen 5 zullen ook een bezoek aan de boekenmarkt brengen om mogelijk boeken te kopen. Mochten uw kinderen boeken willen kopen dan zou het fijn zijn als zij voldoende kleingeld bij zich hebben.
Wij maken er een gezellig markt van!

Vanwege de Kinderboekenweek houdt de bovenbouw volgende week een voorleeswedstrijd. In elke klas kan iedereen zich opgeven om circa 2 minuten een leuk, spannend of grappig stukje uit een favoriet boek voor de groep voor te lezen. Uit deze lezers die goed letten op tempo, volume en stemgebruik , wordt door de klas een winnaar gekozen. Deze winnaars mogen meedoen in de grote Laurentius-bovenbouw-voorleesfinale. Deze  finale wordt vrijdag 12 oktober gehouden. In de gymzaal zetten de finalisten hun beste beentje voor. Ze lezen voor alle bovenbouwleerlingen. De winnaar van elke jaargroep krijgt een leuk boek als prijs. Wij wensen alle lezers en natuurlijk ook de luisteraars veel plezier!!

SINGELLOOP

A.s. zondag wordt voor de 27e keer de Bredase Singelloop georganiseerd. En ook dit jaar wordt deze afgesloten met de Familieloop. Van onze school lopen er dit jaar 285 deelnemers mee. Om 15.45 verzamelen op het Chasséveld, om 16.00 uur beginnen ze met de warming-up en om 16.30 vindt de start plaats.  Ze lopen één, twee of drie rondjes. De finish is op de Grote Markt.
Wij hopen dat er veel kinderen en ouders naar de binnenstad zullen komen om ze aan te moedigen.
Wilt u het parcours precies weten, kijk dan op www.bredasesingelloop.nl.

naar boven »

Info 07

GEBOREN

Zaterdag 22 september zijn juffrouw Cacilda en haar man Dennis de trotse ouders geworden van zoon Julian. Wij wensen hun en grote zussen Olivia en Faye al het geluk en gezondheid voor de toekomst.

HIEP HIEP HOERA

Donderdag 4 oktober is juffrouw Tess jarig. Wij wensen haar een hele fijne dag toe.

KINDERBOEKENWEEK

Volgende week woensdag start de Kinderboekenweek met als thema "Hallo wereld!".
De kleuterjuffen zullen deze week openen met een voorstelling voor de kinderen.
In de groepen 3 zal veel voorgelezen worden verder gaan ze op bezoek bij Bruna waar ook een mooi verhaal voorgelezen wordt.
Groepen 4 en 5 voeren een flashmob uit op het schoolplein van het hoofdgebouw op de muziek van Kinderen voor Kinderen.
De flashmob is op woensdag gelijk om 08.30. U bent van harte uitgenodigd te blijven kijken.
Aansluitend hebben de groepen 4 een voorleesontbijt.
In de groepen 6 t/m 8 wordt zoals elk jaar een voorleeswedstrijd gehouden en zal er weer een boekenmarkt georganiseerd worden. Daarover in de volgende Info meer.
Kortom: Veel activiteiten in alle groepen in het kader van de Kinderboekenweek.

BEZOEK MUSEUM

Zoals u in de vorige Info heeft kunnen lezen, bezoeken de groepen 8 dinsdag 02 oktober het Breda's museum . Gezien de tijdstippen houdt dit in dat groep 8.4 pas rond 12.15 terug zal zijn, groep 8.2 om 15.45 en groep 8.3 om 13.15 uur vertrekt. Leerlingen zullen onder begeleiding van leerkrachten en ouders op de fiets naar het museum gaan. Ouders zijn of worden per mail ingelicht.

naar boven »

Info 06

HIEP HIEP HOERA

Donderdag 27 september is meneer Fons jarig. Wij wensen hem een hele fijne verjaardag toe.

CULTURELE ACTIVITEITEN

In het najaar van 2012 staat Breda vijf weken in het teken van één van de grootste film-festivals van de Benelux BREDAPHOTO. Dit festival toont foto's van 50 fotografen uit binnen-en  buitenland in een grote buitenexpositie in het Chassépark en exposities in musea en instellingen voor beeldende kunst. Groepen 8 zullen het Bredas'museum gaan bezoeken alwaar een educatief traject ontwikkeld is rondom een selectie van foto's . Naast het bekijken van werk van de verschillende fotografen is er tijd ingeruimd voor een actieve opdracht in het museum. 
Groep 8 zullen op 02 oktober naar het museum gaan

SINGELLOOP

Wij willen u er aan herinneren dat uw aanmelding voor deelname aan de Familieloop, op 7 oktober a.s., uiterlijk 24 september bij de groepsleerkracht ingeleverd moet worden.

INLOOPMIDDAG

Donderdag 27 september houden we een inloopmiddag voor alle ouders van de kinderen in de groepen 3 t/m 8. U bent dan om 15.30 uur van harte welkom in de groep van uw zoon/dochter om te komen kijken naar de dingen waar de kinderen mee aan het werk zijn. Zij zullen u er zelf over vertellen. Uiteraard is de leerkracht aanwezig maar de inloop is niet het moment om inhoudelijk met de leerkracht van uw zoon of dochter te praten. De inloop duurt tot 16.15 uur.

KAMP GROEP 8

Vandaag komen de groepen 8 terug van wederom een zeer geslaagd schoolkamp. We kijken terug op een kamp met enthousiaste kinderen, kampleiding en veel ondersteunende ouders. Ook dit jaar weer een echte, enge spooktocht, een vossenjacht in Loon op Zand en veel spel en beweging op het schitterende terrein van de kampeerboerderij. Het was een geslaagde vierdaagse. Het eten was goed, slapen wat kort, de leiding geweldig. We willen iedereen bedanken die hoe en waar dan ook heeft meegewerkt om dit kamp tot een succes te maken.

FIRST LEGO LEAGUE

Zoals u in eerdere Info's heeft kunnen lezen doen een aantal leerlingen uit onze boven-bouw samen met ouders voor de eerste keer mee gaan doen aan de First Lego League.
Hun vorderingen zijn te volgen op onze site www.deleuksteschoolvannederland.nl/techbusters.

GROENE VOETSTAPPEN

Van 17 tot en met 23 september 2012 vindt de Groene Voetstappenactie voor de zevende keer plaats! Na het succes van vorig jaar waarbij 50.501 basisschool-leerlingen in 105 verschillende gemeenten voetstappen verzamelden, zullen ook dit jaar in de 'Europese Mobiliteitsweek'* een week lang tienduizenden kinderen zoveel mogelijk lopend en fietsend naar school gaan. Heel gezond en goed voor het milieu!
Voor elke heenreis naar onze school deze week die lopend of fietsend wordt af-gelegd, krijgen de leerlingen van de leerkracht één "Groene Voetstap".
In de hoop dat de ouders zich er weer bewust van worden om op het Schoolak-kerplein of op het Valkeniersplein te parkeren zodat het minder druk wordt met auto's rondom de school (en daardoor de kinderen die te voet of op de fiets ko-men  meer overzicht hebben bij het oversteken) doen we mee met deze actie die bovendien ook milieuvriendelijk is. Kinderen die vanaf hier komen lopen, krijgen ook een  "Groene Voetstap".
Voor de ene klas betekent dit het tellen van de kinderen die lopend of fietsend naar school toe zijn gekomen, er zijn ook groepen die elke voetstap visueel maken d.m.v. het geven van een sticker. We hopen natuurlijk dat dit lopen en fietsen het hele jaar plaatsvinden; ook zonder stickers.

naar boven »

Info 05

SCHOOLBIBLIOTHEEK

Helaas heeft onze oproep voor vrijwilligers voor de bibliotheek op de donderdagmorgen op het hoofdgebouw slecht s één reactie opgeleverd. Aangezien we uw hulp echt nodig hebben om de bibliotheek draaiende te houden deze herhaalde oproep.
Mocht u in de gelegenheid zijn en zin hebben om mee te helpen loop dan een keer binnen bij Mariëtte van Noort, administratieruimte hoofdgebouw of stuur een mail noort@kbs-laurentius.nl, bellen mag natuurlijk ook 5640755.

CULTURELE ACTIVITEITEN 

Dit schooljaar zullen wij u regelmatig op de hoogte houden van de verschillende culturele activiteiten die ondernomen worden binnen onze school.
Zo brengen de groepen 7 een bezoek brengen aan het KMA-terrein. Op donderdag 20 september gaan de groepen 7.1 & 7.2 en op donderdag 27 september de groepen 7.3 & 7.4.
Ze krijgen daar een rondleiding en maken kennis met onze vaderlandse geschiedenis door middel van historische en moderne objecten, begrippen en achtergrondverhalen ('Turfschip van Breda'). Dit bezoek sluit precies aan bij de geschiedenislessen in de groepen 7 waarin de Tachtigjarige Oorlog uitgebreid aan bod komt.
De groepen zullen er lopend naar toe gaan. Dit betekent dat de groepen die om 09.00 (7.1 & 7.3)de rondleiding krijgen om 08.15 uur op school moeten zijn., de groepen (7.2 & 7.4) die de latere rondleiding krijgen, zullen rond 12.15 uur weer op school zijn.

SINGELLOOP

Zondag 7 oktober vindt in de binnenstad van Breda weer de jaarlijkse Singelloop plaats. Dit gezellige evenement wordt elk jaar afgesloten met de Familieloop.
Ook dit jaar is er de mogelijkheid hiervoor in te schrijven via onze school.
Bij deze Info ontvangt u een schrijven met alle informatie.

DE OVERBLIJF

Bij de overblijf zijn we nog steeds dringend op zoek naar vrijwilligers! Dus vind je het leuk om met groepen kinderen te werken,of ken je iemand die dat graag zou willen,kom een keertje vrijblijvend langs om een kijkje te nemen.
We zijn tussen de middag op elke schoollocatie te vinden!
Vooral bij de kleuteroverblijf is extra hulp gewenst op alle dagen en bij de groep 3 en 4 overblijf op donderdag. Voor meer informatie over de werkzaamheden en de vrijwilligersvergoeding, kun je contact opnemen met Marga 06-50991919.
Wij horen graag van u!

KAMP GROEP 8
Maandag 17 september t/m donderdag 20 september gaan de leerlingen van groep 8 op schoolkamp. Zij zullen dit jaar voor het eerst naar een nieuwe locatie gaan t.w. Kampeerboerderij Kuijpershoefke in Loon op Zand. Wij wensen alle leerlingen, begeleiders en de ouders die gaan helpen een hele fijne en gezellige tijd toe.

 

Informatie over singelloop kunt u hier downloaden

naar boven »

Info 03

GEBOREN

Vrijdag 24 augustus zijn juffrouw Mandy en haar man Michiel de trotste ouders geworden van dochter Floor. Wij wensen ze alle geluk en gezondheid voor de toekomst.

HIEP HIEP HOERA

Zondag 02 september is juffrouw Anja jarig. Wij wensen haar een hele fijne dag toe.

OPENINGSVIERING ZONDAG 9 SEPTEMBER 11 UUR

Op zondag 09 september is er om 11.00 uur de openingsviering van het schooljaar in de Laurentius kerk. Als katholieke school hechten wij hier veel waarde aan en hopen natuurlijk dat u er ook zo over denkt en hierbij met uw kinderen aanwezig zal zijn. Het wordt een dienst geheel voor en door de kinderen met het thema "Talenten".   

SPORTDAG GROEPEN 3 EN 4

Woensdag 05 september houden de groepen 3 en 4 hun jaarlijkse sportdag. Deze vindt plaats op de hockeyvelden van Zwart-Wit.  De kinderen worden daar om 08.45 uur ver-wacht. Om 09.00 begint het programma. Om 11.45 uur kunnen de kinderen weer opge-haald worden. Ouders van de leerlingen uit deze groepen zijn middels een schrijven nader geïnformeerd.

naar boven »

Info 04

HIEP HIEP HOERA

Vrijdag 07 september en is juffrouw Nicole jarig en op woensdag 12 september meneer Bas. Wij wensen beiden een hele fijne dag toe.

SCHOOLBIBLIOTHEEK

Een groep van enthousiaste vrijwilligers zorgt ervoor dat de leerlingen uit de groepen 4 t/m 8 naar de schoolbibliotheek kunnen gaan. Zij verzorgen niet alleen de uitleen maar ook aanschaf en invoer van nieuwe boeken.  Nu zijn we op zoek naar uitbreiding van deze groep en op dit moment voor de donderdagen dat de bibliotheek op het hoofdgebouw gehouden wordt nu voor de groepen 4 en 5. In de toekomst na realisatie van de nieuwbouw zullen alle groepen gebruik maken van de bibliotheek op het hoofdgebouw. Mocht u in de gelegenheid zijn en zin hebben om mee te helpen loop dan een keer binnen bij Mariëtte van Noort, administratieruimte hoofdgebouw of stuur een mail noort@kbs-laurentius.nl, bellen mag natuurlijk ook 5640755.
Niet alleen zoeken wij nieuwe vrijwilligers maar we zijn ook altijd bezig met het uitbreiden van het aanbod aan boeken. Mogelijk zijn er onder u die lees-of informatieboeken hebben staan die niet meer gelezen worden en die wij in de schoolbibliotheek goed kunnen gebruiken. Mocht dit zo zijn dan die graag afgeven bij Mariëtte van Noort, zij zal ervoor zorgen dat ze op de juiste plek terecht komen.
Alvast bedankt.

OPENINGSVIERING OP 9 SEPTEMBER: LAAT JE TALENTEN ZIEN!

TOON JE TALENTEN! In de twee vorige INFO'S hebben wij al een oproep geplaatst voor deze viering. Zondag 9 september om 11.00 uur hopen wij heel veel kinderen met hun ouders in de kerk te treffen om er samen een geweldige feestelijke openingsviering van te maken. Wij doen dit samen met De Zonnebloem die aandacht en zorg heeft en geeft aan ouderen die wat minder zelfstandig voort kunnen. Zo komen oud en jong samen in één dienst waarin ze ook samen in gesprek gaan over ieders talenten. In de klas hebben de kinderen een aardigheidje gemaakt (b.v. papieren bloemen) en dat geven zij in deze dienst aan de aanwezige ouderen. In deze dienst mogen kinderen hun talent laten zien of er wat over vertellen. Heb je een mooi schilderij gemaakt, neem het mee om te laten zien. Bespeel je een instrument dan mag dat ook tijdens deze dienst. Ben je heel goed in streetdance, handstand of radslag? Je mag het laten zien. TOON JE TALENTEN is natuurlijk een geweldig thema aan het begin van een schooljaar. Tijdens deze dienst is er ook aandacht voor de mensen die het niet zo goed hebben als wij en die het zelfs erg moeilijk hebben. Vandaar dat er, in samenwerking met de Voedselbank, een inzameling wordt gehouden voor deze mensen. We vragen alle kinderen iets van eten mee te nemen naar de kerk waar het tijdens de dienst zal worden ingezameld. Een doosje rijst, iets in blik of in een pot, alles is goed zolang het maar wat langer bewaard kan worden.
Wij hopen dat de openingsviering een groot feest wordt van aandacht voor elkaar en ieders TALENTEN. Jij komt toch ook?
Alle kinderen die meezingen in het koortje worden 10 minuten voor de dienst voor in de kerk verwacht bij juffrouw Marja.

naar boven »