Onze school » Onze school » Een jaar op de Laurentiusschool

Een jaar op de Laurentiusschool

September: Schoolkamp

De groepen 8 gaan elk jaar op schoolkamp. Op maandagochtend gaan ze in groepjes naar ons kamphuis Kuijpershoefke in  Loon op Zand. Daar gaan we 4 dagen sporten, koken, corveeĆ«n, plezier maken, toneelspelen, opruimen, zwemmen, keten en al die dingen die bij een schoolkamp horen.

 september  september2 copy

 

naar boven »

Oktober: Kinderboekenweek

In alle groepen is er vol op aandacht voor de kinderboekenweek. Zo wordt er in de bovenbouw een boekenmarkt gehouden en is er ook elk jaar een voorleeswedstrijd.

 

kinderboekenweek1  kinderboekenweek2 
naar boven »

Oktober: Singelloop

Met de singelloop zijn we ook van de partij. Met zoveel mogelijk kinderen en ouders lopen we de familieloop, het liefst natuurlijk in onze groene shirtjes. De singelloop in Breda is een jaarlijks terugkerende activiteit waar er verschillende afstanden gelopen kunnen worden van 5Km tot een marathon.

 

 singelloop  singelloop2
naar boven »

November: Bosdag

Onze school staat vlak bij het Mastbos. Logisch dat de groepen regelmatig in het bos te vinden zijn, bijvoorbeeld voor een lekker herfstwandeling...

 

 bosdag1  bosdag2
naar boven »

Januari: IJsvermaak

Het is de afgelopen jaren een paar keer gelukt: Met alle bovenbouw groepen schaatsen op IJsvermaak; vermaak voor jong en oud.

ijsvermaak3  ijsvermaak1
naar boven »

Februari: Carnaval

Natuurlijk wordt er op de Laurentiusschool goed carnaval gevierd. De kleuters doen dat samen, de middenbouw samen, en de bovenbouw samen. Op vrijdagmiddag is er in zaal Vianden een groot carnavalsbal waar de mooist verklede kinderen in het zonnetje worden gezet.

 

De Laurentiusschool loopt al jaren mee in de kinderoptocht van Breda; De Brakkensliert. Met een groep enthousiaste kinderen vanaf groep 5 wordt in de weken voor carnaval vollop geknutseld. Het is erg gezellig en we hebben ook al veel mooi prijzen mogen winnen.

carnaval4 carnaval2
naar boven »

Maart: Lepraloop

Sind 1975 houden we elke jaar een sponsorloop voor de Leprastichting. De leerlingen vanaf groep 5 lopen 5 of 10km waarbij ze zich per km laten sponsoren. In de weken voorafgaand komt de Leprastichting vertellen over lepra. Behalve een hele gezellige middag, levert de sponsorloop ook elk jaar een bijdrage voor de leprastichting op.

 lepraloop2  lepraloop3
naar boven »

April: Schoolreisje

De bovenbouw gaat elk jaar natuurlijk ook een keer op schoolreisje. We combineren het nuttige met het aangename, de groepen 6 gaan bijvoorbeeld elk jaar naar het Archeon.

 schoolreisje3  schoolreisje
naar boven »

Mei: Sportdag

Ook sportdag is een jaarlijks terugkerend feest. Een hele dag een combinatie van individuele- en teamsporten op sportvelden in de buurt. Elke jaar is er een grote groep met ouders die ons mee helpen, en meestal helpt de zon ook een handje mee om het een fijne dag te maken.

 sportdag1  sportdag2
naar boven »

Mei: Schoolvoetbal

In de meivakantie kunnen de jongens en meiden van de bovenbouw meedoen aan het Bredase schoolvoetbaltoernooi op het JEKA-terrein. Vooraf worden wat oefenwedstrijdjes gespeeld onder leiding van leerkrachten. We gaan voor de gezelligheid en de sportiviteit, maar als we af en toe de finale in het NAC-stadion mogen spelen, is het natuurlijk feest!
Enkele weken later is het de beurt aan de hockeyers. Zij doen dan mee aan het toernooi op de velden van Hockeyclub Breda.

 schoolvoetbal1  schoolvoetbal2
naar boven »

Juni: Avondvierdaagse

Veel kinderen lopen mee met de Avondvierdaagse; vier dagen wandelen over 5 of 10 kilometer. Wanneer de kinderen alle vier de dagen hebben gelopen, krijgen ze een medaile, en elk jaar dat je meeloopt wordt hij nog mooier... en het is gezond en gezellig om mee te lopen, natuurlijk!

 avondvierdaagse1  avondvierdaagse2
naar boven »