Blink groep 3 t/m 8

Thema 4: Wereldse kwesties 

In deze periode werken we vanaf groep 3 aan het thema 'Wereldse communicatie'.
 

In de groepen 3 en 4 gaan de kinderen aan de slag met het thema 'terug naar de dino's'. De wereld verandert steeds, hoe zag de wereld eruit toen de dino's leefden en waren er toen al mensen? Ook ontdekken de kinderen hoeveel ons gedrag lijkt op dat van onze voorouders: de aapmensen. 
 

De groepen 5 en 6 onderzoeken in dit thema wat het verschil is tussen weer en klimaat. Ze ontdekken wat de redenen voor de klimaatverandering zijn en zien welke gevolgen deze klimaatverandering voor de aarde kan hebben. In het eigen onderzoek bedenken de kinderen een kleine oplossing voor de verandering van het weer en/of klimaat.
 

In de groepen 7 en 8 gaan de kinderen aan de slag met verschillende oorlogen en de oorzaken ervan. Op dit moment helaas een erg actueel onderwerp. De kinderen zullen dan ook de koppeling maken naar de situatie in Oekraïne. Hoe is het leven tijdens een oorlog? Hoe gaat het daarna? En kun je oorlogen voorkomen? Allerlei vragen die aan bod komen in dit thema. Als afsluiting zullen ze een conflict naar keuze vanuit verschillende perspectieven onderzoeken.

 
Cookie instellingen