Blink groep 3 t/m 8

Thema 3: Slimme communicatie

Tot de carnavalsvakantie werken we vanaf groep 3 tot en met 8 aan het thema ‘Slimme communicatie’
 

In de groepen 3 en 4 gaan de kinderen aan de slag met ‘sterke verhalen’. Wat vertellen boeken, films en schilderijen je? Wat kun je ervan leren, over vroeger en over nu? En welk verhaal is echt gebeurd? De kinderen duiken in de tijd van de mummies, de tijd van ridders en jonkvrouwen en ze ontdekken hoe het leven in de Gouden Eeuw eruit zag. 
 

De groepen 5 en 6 verdiepen zich in de verschillende manieren van het overbrengen van een boodschap. Waarom doen mensen dat zo en hoe ging dat vroeger? Hoe brengen dieren eigenlijk een boodschap over? En waarom zijn oren zo belangrijk voor communicatie? In het thema ‘Dit wil ik zeggen’ ontdekken de kinderen het allemaal.
 

In de groepen 7 en 8 gaan de kinderen aan de slag met het thema ‘Machtige media’. De kinderen leren over de rol van de media in ons leven - van radio via televisie naar internet. Hoe worden we beïnvloed en hoe kunnen we beïnvloeden? Communicatie verloopt tegenwoordig heel anders dan vroeger. Hoe zorg je eigenlijk dat je privacy tegenwoordig wel gewaarborgd blijft? In een eigen onderzoek zullen de kinderen onderzoek doen naar een bekend persoon en zijn of haar invloed in de media.
Cookie instellingen