Onze school » Praktisch » Alle nieuwsbrieven » info's 2008-2009

info's 2008-2009

Info 43

HIEP HIEP HOERA
Morgen is juffrouw Susan jarig, wij wensen haar een hele fijne dag toe. In de vakantie vieren juffrouw Petra Opperman, juffrouw Karen Stoopen, juffrouw Lonneke en meneer Wouter hun verjaardag. Meteen na de vakantie op woensdag 9 september is juffrouw Lieke Schaerlaeckens jarig. Wij wensen ze nu alvast een hele gezellige verjaardag toe.

OP DE VALREEP
Toch nog voor het komende jaar een personele verandering. Juffrouw Karen de Kroon gaat onze school verlaten. Zij heeft vanaf komend schooljaar een baan binnen het VMBO als lerares Engels en Nederlands. Op de eerste plaats willen wij Karen heel hartelijk danken voor haar geweldige inzet in de afgelopen 7 jaar voor haar leerlingen en haar collega’s. Wij feliciteren haar van harte met deze overstap en wensen haar heel veel succes en werkplezier.

lees verder »

naar boven »

Info 42


HIEP HIEP HOERA
Woensdag 22 juli is meneer Bob jarig, Wij wensen hem een hele fijne verjaardag toe.

GROEPSINDELING VOLGEND SCHOOLJAAR
Zoals beloofd geven we vandaag bij deze INFO de groepsindeling voor het komende jaar mee. Daarnaast krijgen de leerlingen van de nieuwe groepen 5 en 6 een lijst mee van de kinderen die bij elkaar in de nieuwe groep komen. Ook de leerkracht(en) staat hierbij vermeld. Uiteraard hopen wij dat iedereen tevreden zal zijn met de nieuwe samenstelling en de leerkracht waarbij hij of zij is geplaatst maar ook wij realiseren ons dat er niet altijd voldaan kan worden aan uitgesproken voorkeuren. Daarom wil ik nogmaals onderstrepen dat er met de grootst mogelijke zorg is gewerkt aan de nieuwe samenstellingen. Er is zoveel mogelijk rekening gehouden met de voorop gestelde criteria. We werken op onze school met allemaal zeer enthousiaste en professionele leerkrachten en onderwijsonder-steuners. Een club waarop ik en naar ik hoop ook u, trost kunt zijn. Daarom ben ik ervan overtuigd dat we ook het komende schooljaar er een goed en mooi jaar van kunnen maken.

lees verder »

naar boven »

Info 41

HIEP HIEP HOERA
Woensdag 15 juli is juffrouw Anne Marie jarig. Wij wensen haar een hele fijne verjaardag toe.

DE MEXICAANSE GRIEP IN NEDERLAND
Van GGD West Brabant ontvingen wij een schrijven met de vraag om u als ouders te ver-zoeken uw kinderen er nogmaals uitdrukkelijk op te wijzen dat zij bij hoesten of niezen hun hand of een zakdoek voor de mond houden en daarna hun handen wassen.  GGD raadt aan om sowieso vaker dan gebruikelijk de handen te wassen. Mocht u kind griepverschijn-selen vertonen dan is het advies telefonisch contact op te nemen met de huisarts zodat deze de verschijnselen kan beoordelen.

lees verder »

naar boven »

Info 40

GROEPEN 5 OP EXCURSIE NAAR GROTE KERK
De groepen 5 hebben de afgelopen weken aan een project over de geschiedenis van de Grote Kerk gewerkt. Als sluitstuk daarvan zijn we ter plekke gaan kijken of dat wat we geleerd hadden op school in werkelijkheid ook zo was. We zijn in de kerk geweest en heb-ben daar van alles gezien. Ook kregen we vragen die we moesten beantwoorden en hebben we wat afgespeurd. Al met al een heel leerzaam en boeiend project. En…….de kerk is zeker een bezoekje waard!!!

lees verder »

naar boven »

Info 39

HIEP HIEP HOERA
Zaterdag 27 juni is juffrouw Karen de Kroon jarig en op maandag juffrouw Thérèse. Wij wensen beiden een hele fijne dag toe.

SPROOKJESDAG
Met stralend weer hebben de kinderen van de groepen 1 en 2 gisteren zeer genoten van de sprookjesdag. De kinderen, leerkrachten en de vossen van groep 8 zagen er allemaal schit-terend uit. Wij willen iedereen bedanken die geholpen heeft deze dag tot een succes te maken.

lees verder »

naar boven »

Info 38

HIEP HIEP HOERA
Op zondag 21 juni wordt niet alleen vaderdag gevierd maar ook de verjaardag van juffrouw Jolanda en juffrouw Els van Gool. Wij wensen beiden een hele fijne dag toe.

SPRINT SPORTDAG 2009
Afgelopen zaterdag deden zo’n 70 sportievelingen van de Laurentius mee aan de schoolat-letiekdag, georganiseerd door de atletiekvereniging Spint. Het was een heerlijke, zonnige dag, de vogeltjes floten en de kinderen sportten naar hartenlust.

lees verder »

naar boven »

Info 37

HIEP HIEP HOERA
Zaterdag 13 juni is juffrouw Jacqueline jarig. Wij wensen haar een hele fijne verjaardag toe.

BIJEENKOMST TEAM/BESTUUR
Zoals u al in schoolbijlage, schoolkalender en agenda Info heeft kunnen lezen zijn alle leerlingen deze middag vrij. Vandaag is de jaarlijkse bijeenkomst van bestuur en team. Zij zullen zich op een plezierige manier met elkaar bezig houden om zo de band binnen het team en met bestuur te versterken.

lees verder »

naar boven »

Info 36

HIEP HIEP HOERA
Zaterdag is juffrouw Els Posthouwers jarig, maandag 8 juni juffrouw Ivonne en een dag later juffrouw Sabine. Wij wensen ze een hele fijne dag toe.

INLOOP PROJECTWEEK “WAT VLIEGT DAAR”
Als afsluiting van de projectweek met als thema “wat vliegt daar” is er op dinsdag 9 juni a.s. een inloopavond. Deze begint om 18.00 en duurt tot 20.00 uur.

lees verder »

naar boven »

Info 35

HIEP HIEP HOERA
Vandaag is juffrouw Lieke van Gurp jarig, zondag 31 mei viert juffrouw Anne haar verjaardag en op woensdag 3 juni is juffrouw Suzanne jarig. Wij wensen ze alle drie een hele fijne verjaardag toe.

AVONDVIERDAAGSE
Inmiddels twee weken geleden liepen vele kinderen de vierde dag van hun avondvierdaagse. Er liepen dit jaar 70 ‘Laurentius-kinderen’ meer mee dan vorig jaar.
In totaal liepen 35 officiële 10 kilometer-lopers en 434 officiële 5 kilometer-lopers 10.080 kilometers bij elkaar!
Dit is mede mogelijk gemaakt door de inzet van vele vrijwilligers. Hartelijk dank hiervoor en tot volgend jaar.

 

lees verder »

naar boven »

Info 34

ED DE LEEUW
Collega Ed de Leeuw, leerkracht in de groepen 6 en daarnaast belast met enkele algemene zaken is al enige tijd door ziekte afwezig. Ed heeft problemen met zijn maag en darmen maar wat er precies mis is, weet men tot nu toe nog niet. Er zijn al veel onderzoeken gedaan maar dit heeft helaas nog geen resultaat opgeleverd. Uiteraard maken wij ons zorgen om deze situatie en hopen voor Ed dat er snel duidelijkheid komt en er gewerkt kan gaan worden aan een blijvend herstel. Ed is thuis en komt af en toe even naar school.

lees verder »

naar boven »

Info 33

JUFFROUW LIEKE
Juffrouw Lieke de Kort was gisteren jarig. Uiteraard feliciteren wij haar van harte met deze dag en wensen haar een nog heel lang, gezond en gezellig leven toe. Het is voor Lieke de laatste twee jaar erg zwaar geweest. Nadat zij een zeer ingrijpende longoperatie heeft ondergaan is haar herstel maar langzaam op gang gekomen. Tot op de dag van vandaag heeft ze nog maar heel beperkte energie en moet dus alles heel rustig aan doen.

lees verder »

naar boven »

Info 32

HIEP HIEP HOERA
In de meivakantie vieren juffrouw Saskia, juffrouw Corine en juffrouw Karin Hoekstra hun verjaar-dag. Wij wensen ze alle drie een gezellige verjaardag toe.

LEPRALOOP
Dit jaar organiseert school voor de 35ste keer een sponsorloop waarvan de opbrengst ten goede komt aan de Leprastichting.
Op donderdag 14 mei komen Fiona Hoogveld van de Leprastichting en Curt Fortin, bekend van Het Huis Anubis naar onze school om de kinderen uit de groepen 5 t/m 8 te informeren over de ziekte lepra. Curt Fortin zal vertellen over zijn ervaringen in Vietnam, het land dat hij bezocht heeft voor de Leprastichting.

lees verder »

naar boven »

Info 31

HIEP HIEP HOERA
Vrijdag 10 april was juffrouw Jamy jarig. Wij hopen dat ze een hele fijne verjaardag gehad heeft.

VERBODEN TOEGANG: SPEELTERREIN UITSLUITEND VOOR BASISSCHOOLKINDEREN EN HUN BEGELEIDERS
Jammer maar waar. In overleg met de gemeente en de politie hebben we moeten besluiten ons schoolplein aan de Van Gaverenlaan minder toegankelijk te maken. Volgende week worden er bordjes opgehangen waarmee wordt aangegeven dat het terrein verboden gebied wordt voor de oudere kinderen.

lees verder »

naar boven »

Info 30

HIEP HIEP HOERA
Vandaag is juffrouw Sabrina jarig, zaterdag viert juffrouw Davinia haar verjaardag en op dinsdag 14 april is juffrouw Mariëlle jarig. Wij wensen ze alle drie een hele fijne verjaardag toe.

EERSTE HEILIGE COMMUNIE
Op zondag 19 april a.s. zijn er weer communievieringen in de Laurentiuskerk.
Om 09.30 uur voor de kinderen van de Dr. de Visserschool en om 11.30 uur de kinderen van de Laurentiusschool.

lees verder »

naar boven »

Info 29

HIEP HIEP HOERA
Maandag 6 april is juffrouw Hélène jarig. Wij wensen haar een hele fijne dag toe.

FILM
In het kader van BISK bezoeken de groepen 5 t/m 8 de komende week het Chassé Cinema. De groepen 5 gaan op maandag 6 april kijken naar de film “Trigger”, de groepen 6 zullen deze film gaan zien op dinsdag 7 april.

lees verder »

naar boven »

Info 28


HIEP HIEP HOERA
Morgen is juffrouw Petra v.d. Aa jarig en op dinsdag 31 maart is het de verjaardag van juffrouw Carla, woensdag 1 april is het de beurt aan meneer Ed. Wij wensen ze alle drie een hele fijne dag toe.

GROEPEN 3
De afgelopen weken zijn de kinderen uit de groepen 3 hard aan het werk geweest met het thema afval. Op maandag 30 maart komt er een vuilniswagen naar school waar de leerlingen van de groe-pen 3 naar gaan kijken en uitleg over gaan krijgen.

lees verder »

naar boven »

Info 27

HIEP HIEP HOERA
Zondag 22 maart is meneer Peter jarig en op maandag 23 maart is juffrouw Marja jarig. Wij wensen beiden een gezellige dag toe.

STUDIEDAG LEERKRACHTEN
In verband met de studiedag krijgt u de Info één dag eerder dan u van ons gewend bent. Morgen zijn alle leerlingen vrij.

DAY FOR CHANGE
Deze week zijn de groepen 8 van start gegaan met het project DAY FOR CHANGE.

lees verder »

naar boven »

Info 26

HIEP HIEP HOERA
Zaterdag 14 maart is juffrouw Karin van Achterberg jarig en op maandag 16 maart is het de beurt aan juffrouw Attie. Wij wensen beiden een hele fijne dag toe.

GROEPEN DRIE NAAR DE BIOSCOOP
Maandag 23 maart a.s. gaan alle groepen 3 naar de film “Azur en Asmar” in het Chassé Cinema. De film eindigt om 12.05 uur.

lees verder »

naar boven »

Info 25

BRAKKENSLIERT
Met 70 kinderen uit de groepen 5 t/m 8 hebben we ook dit jaar weer meegedaan aan de Brakkensliert. Deze grote kindercarnavalsoptocht op zondag in Breda is een van de hoogtepunten van het Carnaval. Ook voor ons werd het dit jaar een geweldig hoogtepunt. We werden 1ste bij de grote groepen en we kregen de Culturele prijs!
De twee hoofdprijzen waren dus voor onze kinderen! Jongens en meisjes, nogmaals van harte gefeliciteerd, jullie hadden er echt, na heel hard werken, iets moois van gemaakt en in de optocht liepen jullie ook echt te stralen. We hopen dat jullie volgend jaar ook weer meelopen! Op onze site zullen we foto’s van de optocht plaatsen. Graag willen we alle leerkrachten en ouders die hebben geholpen bij de Brakkensliert heel erg bedanken!

lees verder »

naar boven »

Info 24

HIEP HIEP HOERA
In de vakantie op vrijdag 27 februari is juffrouw Mandy jarig. Op zondag 1 maart is juffrouw Elisa jarig en de maandag daarna viert juffrouw Claudia haar verjaardag. Wij wensen ze alledrie een hele fijne dag toe.

OVERBLIJF
De voorjaarsvakantie voor de kinderen uit de groepen 3 en 4 begint vrijdag om 12.00 uur. Dit houdt in dat er die dag voor deze groepen geen overblijf zal zijn.

lees verder »

naar boven »

Info 23

HIEP HIEP HOERA
Vandaag is meneer Mart jarig. Maandag 16 februari zijn juffrouw Lois en juffrouw Stans jarig en op dinsdag 17 februari is het de beurt aan meneer Ruud. We wensen ze alle vier een hele fijne dag toe.

CARNAVAL BIJ DE KLEUTERS
Ook dit jaar maken we er weer een heerlijk feestje van. We vieren het op donderdag 19 februari. Het thema is “er zit muziek in” en als uw kind dat leuk vindt dan mag het in dit thema verkleed naar school komen maar u begrijpt dat alle “carnavalskleding” van harte welkom is. In de ochtend is er circuit en in de middag staat er een wat rustiger program-ma gepland. Uw zoon of dochter hoeft ’s morgens geen fruit en drinken mee te nemen. Vrijdag 20 februari begint voor hun de voorjaarsvakantie.

lees verder »

naar boven »

Info 22

CITO TOETS GROEP 8
De kinderen van groep 8 hebben de laatste 3 dagen de Cito-toets gemaakt. Een toets die ook jaarlijks veel aandacht krijgt van de landelijke media. Nu is het weer de discussie of deze toets wel op het juiste moment wordt gegeven en of, wanneer je deze toets een aantal maanden later doet, de resultaten niet beter worden? Ook wordt in de media de suggestie gewekt dat de leerlingen na deze toets klaar zijn met het basisonderwijs en dus de komende maanden niets meer hoeven doen. Naar ons idee een onzindiscussie!

lees verder »

naar boven »

Info 21

ADRESLIJSTEN GROEPEN 1/2
Zoals begin van het schooljaar al in de Info vermeld heeft gestaan zullen wij nog tweemaal de groepslijst met adres en telefoonnummer verstrekken voor de groepen 1/2. In het kader van de Wet op de Privacy mogen we dat niet zomaar doen. Daarom vragen we u indien u bezwaar heeft tegen verspreiding van deze gegevens onder ouders van de groep waarin uw kind zit dat eventueel kenbaar te maken. Deze gegevens zullen dan van de lijst afgevoerd worden. U kunt dat tot dinsdag 3 februari melden bij Mariëtte van Noort (076-5640755 of noort@kbs-laurentius.nl).
Mocht u op het inschrijfformulier aangegeven hebben dat u een geheim nummer heeft, maar wilt u wel dat het binnen de specifieke groep ouders bekend is dan kunt u dat ook even laten weten.

lees verder »

naar boven »

Info 20

HIEP HIEP HOERA
Maandag 26 januari is juffrouw Sandra Willemstein jarig en op woensdag 28 januari is juffrouw Babette jarig. Wij wensen beiden een hele fijne dag toe.

WIJ ZIJN (nog steeds) OP ZOEK NAAR……..
Zo af en toe gebeurt er wel eens een ongelukje bij één van de kleuters. Het is prettig als we ze dan droge kleding kunnen aantrekken. Dan voelen ze zich meteen weer een stuk beter. Daarom zijn wij op zoek naar kleertjes, sokken e.d. U kunt ze afgeven bij de kleuter-leerkrachten of bij onze conciërge juffrouw Helen.

lees verder »

naar boven »

Info 18

DE BESTE WENSEN EN GOEDE VOORNEMENS
Alle medewerkers van onze Laurentiusschool wensen u een heel geweldig en vooral gezond 2009.
Zo aan het begin van een nieuw jaar hebben we goede voornemens dus maken wij graag van het moment gebruik nog eens enkele zaken onder uw aandacht te brengen. Om te beginnen vragen wij aandacht voor het op tijd op school zijn. Om 8.30 uur en 13.30 uur begint de school. Het is echt van groot belang dat dan ook iedereen er is want dan pas kunnen we beginnen.

lees verder »

naar boven »

Info 17

HIEP HIEP HOERA
In de vakantie is op zondag 28 december meneer Jan jarig. Op 1 januari viert Mariëtte haar verjaardag en zondag 4 januari is juffrouw Ingrid jarig. Wij wensen ze een hele fijne dag toe.

CADEAUS
Namens de kleuterbouw willen wij alle ouders bedanken die ons geholpen hebben om ons Sinterklaasfeest van iets extra’s te voorzien. De kinderen mochten Sint helpen door ca-deaus van henzelf in te zamelen voor kinderen die het niet zo goed hebben als wij. Er zijn ontzettend veel mooie, creatieve, vrolijke en leerzame cadeaus ingezameld. Dank u wel!

lees verder »

naar boven »

Info 16

HIEP HIEP HOERA
Maandag 15 december zijn juffrouw Niekolien en juffrouw Magda jarig. Wij wensen ze alle twee een hele fijne dag toe.

SINTERKLAAS
Het was weer een geweldig feest. Graag willen wij de werkgroep Sinterklaas hartelijk be-danken. Ook de oudervereniging is er weer behoorlijk druk mee geweest. Aan jullie ook onze welgemeende dank.
Mede dankzij ieders inspanning hebben alle kinderen enorm genoten!
Het was grandioos!

lees verder »

naar boven »

Info 15

HIEP HIEP HOERA
Vrijdag 5 december viert niet alleen Sinterklaas zijn verjaardag maar ook juffrouw Sandra van Schaik. Maandag 8 december is juffrouw Lian jarig. Wij wensen ze een hele fijne ver-jaardag toe.

SINTERKLAASVIERING
Morgen 4 december krijgt school een bezoek van Sinterklaas. Alle kinderen worden om 08.30 uur op het schoolplein van het hoofdgebouw verwacht. De kinderen uit de groepen 1 en 2 worden naar de klas gebracht (jassen aanhouden) en zullen samen met hun juf naar buiten gaan om Sinterklaas te ontvangen. Na ontvangst zullen de kinderen van de depen-dances met hun eigen leerkracht terug gaan naar hun locatie. Uiteraard bent u als ouders ook welkom bij het ontvangst.

lees verder »

naar boven »

Info 14

HIEP HIEP HOERA
Op woensdag 3 december is juffrouw Ilse jarig. Wij wensen haar een hele fijne dag toe.

BEZOEK VAN DE SINT
Op donderdag 4 december brengt Sinterklaas een bezoek aan onze school. Als het weer meezit dan zal hij die dag op het schoolplein ontvangen worden door alle kinderen van onze school. Zijn ontvangst is gepland om half 9 en zoals gebruikelijk wordt daarbij het “Laurentiusschool Sintlied” uit volle borst gezongen.

lees verder »

naar boven »

Info 13

SINT MAARTEN
Tijdens de St. Maartenviering op vrijdag 14 november, heeft u een deel van het Sacramentskoor horen zingen. Dit koor bestaat uit jongens en heren en is als zodanig uniek in Brabant. Het koor biedt jongens vanaf 5 jaar een muzikale opleiding en streeft een hoog niveau na. Geïnteresseerde jongens kunnen komen kijken bij de vooropleiding. Iedere woensdag vanaf 17.00 uur in de Sacramentskerk aan de Zandberglaan.
Meer informatie over het koor vindt u op www.sacramentskoor.nl of  mark.timmermans@muziekinstituut.nl

lees verder »

naar boven »

Info 12

JELMER KLEP
Afgelopen zaterdag hebben we afscheid genomen van Jelmer. Het was een indrukwekkende, emoti-onele en erg mooie bijeenkomst. Veel kinderen, ouders en personeel van onze school waren aanwezig en hopen hiermee enige troost te hebben geboden aan Sylvia en Christ.
Jelmer is nu weg maar zal niet worden vergeten. Jelmer is en blijft een leerling van onze school. Heel veel kinderen en ouders hebben iets in het condoleanceboek geschreven of iets gemaakt dat is achter gelaten in de tuinkamer. Ook deze week is de gedenktafel voor Jelmer veelvuldig bezocht. Het hoekje voor Jelmer in de tuinkamer, waar ook het condoleanceboek ligt, zal voorlopig blijven. Wij zullen over enige tijd alle spulletjes en het boek aan Sylvia en Christ aanbieden.

lees verder »

naar boven »

Info 11

JELMER KLEP
Gisteren hebben wij u allemaal per brief geïnformeerd over het plotselinge overlijden van Jelmer. Een enorme schok, ongelooflijk maar helaas toch waar. Als u aan de ouders van Jelmer uw medeleven kenbaar wilt maken dan kan dat ook op school. In de tuinkamer op het hoofdgebouw ligt een condoleanceboek klaar waar u iets in kan schrijven. Wij zullen dit boek later aan de ouders van Jelmer geven. Ook op onze site kunt u in het condoleanceregister voor Jelmer een berichtje achterlaten.
De afscheidsdienst wordt gehouden op zaterdag 8 november om 16.00 uur in de aula van uitvaartcentrum Zuylen, Tuinzigtlaan 11 te Breda. Ouders vinden het fijn als u één bloem meebrengt voor Jelmer.
Verder stellen zij een donatie op prijs voor KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij). Collectiebussen staan in de ontvangsthal van het uitvaartcentrum.
Mocht u vragen hebben of gewoon willen praten over het overlijden van Jelmer met één van ons, loop dan even binnen. Voor speciale vragen kunt u terecht bij juffrouw Hélène Emmen, onze Intern Begeleider.

lees verder »

naar boven »

Info 10

HIEP HIEP HOERA
Zondag 2 november is juffrouw Joukje jarig en op maandag 3 november is het de verjaardag van juffrouw Ilona. Wij wensen allebei een hele fijne, gezellige dag toe.

STOELTJESLIFT
Zoals u wellicht opgemerkt heeft, is er bij de trap, ingang Van Gaverenlaan, een stoeltjeslift geïnstalleerd. In verband met de veiligheid verzoeken wij u om bij het in gebruik zijn van deze lift te wachten met het naar boven of naar beneden gaan.

lees verder »

naar boven »

Info 9

HIEP HIEP HOERA
Vandaag is juffrouw Marjolein jarig en op maandag 27 oktober viert juffrouw Kirsten haar verjaardag. Wij hadden juffrouw Hanneke al een fijne verjaardag gewenst op 28 augustus dat was niet juist, dinsdag 28 oktober is ze wel echt jarig. Wij wensen ze alle drie een hele goede verjaardag toe.

BIJDRAGE OUDERVERENIGING
Deze week geven wij uw kind samen met de info een brief mee van de oudervereniging. In deze brief wordt u gevraagd de jaarlijkse ouderbijdrage te betalen aan de penningmeester.

lees verder »

naar boven »

Info 8

HIEP HIEP HOERA
In de vakantie viert op 12 oktober juffrouw Helen haar verjaardag, op 15 oktober is jufrouw Marian jarig en tot slot op 17 oktober viert juffrouw Laura haar verjaardag. Wij wensen ze alle drie een hele fijne dag toe.

BOSDAG KLEUTERS
Na de herfstvakantie gaan alle kleuters naar het bos. Omdat het niet haalbaar is om met alle groe-pen tegelijk te gaan, is onderstaand schema gemaakt.

lees verder »

naar boven »

Info 7

TENTOONSTELLING GROEPEN 3
De kinderen van de groepen 3 hebben met als thema “Mijn lijf” hard gewerkt om een fantastische tentoonstelling in te richten in de gang bij de groepen 3. Deze tentoonstelling is door ouders te bezichtigen op maandag 6 en dinsdag 7 oktober van 15.30-16.15 uur. Als u tijd heeft, loop dan even binnen. Het is de moeite waard!

KINDEREN EN HUN SOCIALE TALENTEN
Dit schooljaar werken we op school voor het eerste met de methode ‘Kinderen en hun sociale talenten’. Dit is een methode ter bevordering van sociale competenties.

lees verder »

naar boven »

Info 6

HIEP HIEP HOERA
Zaterdag 27 september is meneer Fons jarig. Wij wensen hem een hele fijne verjaardag toe.

INLOOPMIDDAG
Op dinsdag 30 september houden wij weer een inloopmiddag voor alle ouders van kinderen in de groepen 3 t/m 8. U bent dan om 15.30 uur van harte welkom in de groep van uw zoon/dochter om te komen kijken naar de dingen waar mee de kinderen aan het werk zijn, zij zullen u er zelf over vertellen. Uiteraard is de leerkracht wel aanwezig maar de inloop is niet het moment om inhoudelijk met de leerkracht over uw zoon/dochter te praten. De inloop duurt tot 16.15 uur.

lees verder »

naar boven »

Info 5

MOBIELE TELEFOONS
Er bestaat onduidelijkheid over het meenemen van een mobiele telefoon naar school. Mobiele tele-foons, MP3-spelers/Ipods zijn niet toegestaan op school. Mocht u vanwege dringende redenen toch wensen dat uw zoon of dochter een mobiele telefoon bij zich heeft dan kunt u daartoe schriftelijk een verzoek indienen bij de leerkracht. De telefoon moet tijdens de lesuren uitstaan. Als u uw zoon of dochter in die tijd wil bereiken, kan dat via het schoolnummer.

lees verder »

naar boven »

Info 4

HIEP HIEP HOERA
Afgelopen dinsdag was juffrouw Lieke Schaerlaeckens jarig. Wij hopen dat zij een leuke verjaardag gehad heeft. Morgen 12 september is meneer Bas jarig en wij wensen hem ui-teraard een hele fijne dag toe.

SPORTDAG GROEPEN 3 EN 4
Donderdag 18 september hebben de leerlingen uit de groepen 3 en 4 sportdag op het ter-rein van Zwart-Wit. De kinderen worden daar om 09.00 verwacht en om 15.00 kunnen ze weer opgehaald worden. Naast sportieve kleding moeten zij ook fruit en drinken en een lunchpakketje met drinken meenemen. Ook een plastic zak om bij nat weer op te kunnen zitten is handig. De kinderen krijgen nog een brief mee waar alle informatie in staat.

lees verder »

naar boven »

Info 3

INFORMATIEAVONDEN

U wordt van harte uitgenodigd op de informatieavonden die wij houden.
De avonden beginnen om 19.30 uur en duren ongeveer een uur.
Ze zijn op: maandag 8 september voor de groepen 1 en 2,
dinsdag 9 september voor de groepen 4 en 5,
woensdag 10 september voor groep 7.1
donderdag 11 september voor de groepen 6 en 7.2 en 7.3.

lees verder »

naar boven »

Info 2

HIEP HIEP HOERA
Vandaag zijn juffrouw Hanneke en juffrouw Lonneke jarig. Wij wensen beiden een hele fijne verjaardag toe.

GROEPSLIJSTEN
Deze week treft u bij de info de lijst aan met NAW-gegevens van de kinderen uit de groep van uw zoon of dochter. Aan de groepen 3 t/m 8 wordt deze lijst eenmalig uitgereikt, bewaar hem dus goed. De groepen 1/2 zullen dit schooljaar nog tweemaal een dergelijke lijst ontvangen, i.v.m. de instroom van nieuwe leerlingen.

lees verder »

naar boven »

Info 1

START NIEUWE SCHOOLJAAR
Afgelopen maandagmorgen was het weer zo ver. De start van een nieuw schooljaar. Alle kinderen heel veel ouders en alle leerkrachten waren op het plein om samen de aftrap te geven. Het school-lied werd weer met veel enthousiasme gezongen, alle “vakantie jarigen” werden toegezongen. En op de vraag: “hebben we er allemaal weer zin in?” werd een volmondig JAAAAAA geroepen. Alle juffen en meneren hebben er in de voorbereiding weer alles aan gedaan om er een geweldig jaar van te maken, ook zij hebben er reuze veel zin in dus………….. SAMEN gaan we er weer een fan-tastisch jaar van maken.

lees verder »

naar boven »