Onze school » Praktisch » Alle nieuwsbrieven » Nieuwsbrief 2017-2018

Nieuwsbrief 2017-2018

LAURENTIUS NIEUWS NR. 17

slinger-hiep-hiep-hoera 176

 

Woensdag 17 januari is meneer Bert jarig. Wij wensen hem een heel fijne verjaardag toe.


WEBSITE EN SCHOOLAPP

 

under

Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan de nieuwe website en de schoolapp. Zodra deze de lucht ingaan, laten wij dat uiteraard weten.

 

GEVONDEN VOORWERPEN

 

gevonden copy

De gevonden voorwerpen op het hoofdgebouw zijn voortaan te vinden in de zwarte kast die tegenover het keukentje staat. Dus mocht u een jas, tas, beker, sleutel....... missen dan loont het de moeite een blik in de kast te werpen. In de eerste week na elke vakantie zullen de voorwerpen die nog in de kast aanwezig zijn naar het goede doel gaan.


CULTURELE ACTIVITEITEN

 

Breda

De groepen acht zullen een bezoek brengen aan het Stedelijk Museum Breda.
Breda kent een uitgebreide en kleurrijke geschiedenis met verhalen die de stad hebben gevormd tot wat het nu is.
Tijdens het bezoek zullen onze leerlingen in groepjes aan het werk gaan met het beantwoorden van vragen en opdrachten in het Breda, bekijk't paspoort.
Doel is o.a.te leren over het cultureel erfgoed Breda, het bewust worden van de waarde van erfgoed maar ook kennis maken met verschillende vormen van kunst.

DODE HOEK PROJECT GROEPEN 7

 

dode-hoek

 

Maandag 15 januari en donderdag 18 januari nemen de groepen 7 deel aan het Dode Hoek Project. In de klas krijgen de kinderen een les over de dode hoek bij vrachtwagens. Daarna gaan ze naar het Schoolakkerplein, waar een vuilniswagen staat. Daar kunnen ze zelf ervaren, hoe slecht het zicht voor de chauffeurs is.


INLOOPMIDDAG

 

inloopmiddag

 

Woensdag 17 januari houden we een inloopmiddag voor de groepen 3 t/m 8. U bent dan om 12.00 uur van harte welkom in de groep van uw zoon/dochter. Hier kunt u, met uw kind het werk bekijken. Hij/Zij zal er zelf over vertellen. Uiteraard is de leerkracht aanwezig. De inloop is niet het moment om inhoudelijk met de leerkracht van uw zoon/dochter in gesprek te gaan. De inloop duurt tot 12.45 uur.


BUITENSPEELMATERIAAL

 

collage buitenspelen klein

 

De groepen 1/2 en 3 zijn nog op zoek naar buitenspeelmateriaal. Het gaat om:

 • houten schijven
 • laminaat
 • dozen (wie kan er op regelmatige basis grote dozen leveren?)
 • lappen (gordijnen)
 • conservenblikken (goed controleren op scherpe randjes)
 • melk jerrycans/wasmiddelflessen (goed schoonmaken)
 • rol met pedaalemmer-vuilniszakken
 • vergieten
 • potten
 • pannen
 • pollepels
 • lepels
 • bouwzeil
 • juten zakken
 • stukken lichte golfplaten
 • katrollen
 • tape
 • stevig touw
 • autostuur
 • oude telefoons (met draaischijf)
 • plastic buizen (zowel flexibel als vast)
 • toetsenbord
 • kratten
 • gereedschapskist met gereedschap
 • pureestampers
 • elastieken

De spullen worden verzameld in de blauwe kist In de centrale hal. Mocht u zelf nog een leuk idee hebben, neem dan even contact op met de leerkracht van uw zoon of dochter.

naar boven »

Laurentius nieuws nr. 16

slinger-hiep-hiep-hoera 176

Op Eerste Kerstdag is juffrouw Dolly jarig. Op 28 december is de verjaardag van juffrouw Marijntje, juffrouw Mariëtte is jarig op 1 januari en juffrouw Ingrid op 4 januari. Wij wensen ze allemaal een heel fijne verjaardag toe.


BUITENSPEELMATERIAAL

 

collage buitenspelen klein copy

De groepen 1/2 en 3 willen het buitenspelen ook op een andere manier stimuleren. Daarvoor zijn wij op zoek naar kosteloos materiaal. We zoeken het volgende, veilige, kosteloze materiaal.houten schijvenlaminaatdozen (wie kan er op regelmatige basis grote dozen leveren?)lappen (gordijnen)conservenblikken (goed controleren op scherpe randjes)melk jerrycans/wasmiddelflessen (goed schoonmaken)rol met pedaalemmer-vuilniszakkenvergietenpottenpannenpollepelslepelsbouwzeiljuten zakkenstukken lichte golfplatenkatrollentapestevig touwautostuuroude telefoons (met draaischijf)plastic buizen (zowel flexibel als vast)toetsenbordkrattengereedschapskist met gereedschappureestamperselastieken

In de week na de kerstvakantie kunnen de materialen verzameld worden in de blauwe kist in de centrale hal. Mocht u zelf nog een leuk idee hebben, neem dan even contact op met de leerkracht van uw zoon of dochter.
Voor een inspirerend buitenspeelfilmpje klik hier

 

AFSCHEID JUF TESSA

 

zwaaien

 

Na vier jaar gewerkt te hebben op onze school als vakdocent gymnastiek heeft juf Tessa besloten een carrièreswitch te maken. Wij nemen afscheid van haar en bedanken haar voor de inzet de afgelopen jaren en wensen haar heel veel succes met haar nieuwe baan.


KERSTVIERINGEN GINNEKEN

 

kerst copy copy

 • Midden in de winternacht. Gezinsviering in de Mariakerk om 19.00 uur. Als een donderslag bij heldere hemel kwam in het land van Maria en Jozef het bericht binnen dat iedereen geteld moest worden. Dat kwam slecht uit voor het jonge paar, want Maria was zwanger. Haar kindje kon op elk moment geboren worden! Het werd heel druk in Bethlehem. De herbergen zaten vol. En toen kwam dat arme stelletje er aan. Daar was toch weinig aan te verdienen? Niemand had aandacht voor hen. Behalve de herders in het veld: die geloofden wel dat God in dit kind kon zijn...Jong en ouder: je bent welkom in deze gezinsviering waarin kinderen de hoofdrol spelen.De muziek wordt verzorgd door pianiste Manon Berendschot. Voorganger is pastor Peter Derks.
 • "Iedereen is verbaasd". Onder die titel is er op zaterdag 23 december van 17.00 tot uiterlijk 18.00 uur een Kinderkerstfeest in de sfeervolle protestantse Laurentiuskerk. Met het kerstverhaal, bekende liedjes en muziek. Ouders, broertjes, zusjes, vriendinnetjes, vriendjes, opa's en oma's zijn natuurlijk ook van harte welkom. Na afloop warme chocolademelk in Mariëndal (naast de kerk). Adres: Duivelsbruglaan 1.

 

giphy

NAMENS HET TEAM FIJNE KERSTDAGEN EN EEN HEEL GELUKKIG 2018

naar boven »

LAURENTIUS NIEUWS NR. 15

slinger-hiep-hiep-hoera 176

Vrijdag 15 december zijn juffrouw Barbara, juffrouw Niekolien en juffrouw Magda jarig.
Wij wensen ze alle drie een heel fijne dag toe.


AFSCHEID PETER ALLEMAN

 zon collega

Op donderdag 21 december nadat de leerlingen van de Kerstviering hebben genoten, nemen wij met het team afscheid van Peter Alleman. Peter is in 1974 op onze school begonnen ter vervanging van een zieke leerkracht. Een jaar later kreeg hij zijn vaste aanstelling. Na jaren voor de klas te hebben gestaan, is hij als adjunct directeur aan de slag gegaan. Helaas heeft hij zijn werkzaamheden niet tot aan de dag van zijn pensionering kunnen volmaken vanwege ziekte.
Peter stond altijd voor iedereen klaar. Altijd bereid te helpen en niets was hem te veel.
We verliezen in hem dan ook een zeer gewaardeerd collega.
Meneer Peter Bedankt!!

 

Kerstviering copy

 • De kerstviering is op 21 december van 17.00-19.00 uur voor de kinderen.
 • In verband met logistieke problemen voor gezinnen met kinderen op twee verschillende lokaties hebben we de volgende ophaaltijden: kinderen in kleutergroepen kunnen worden opgehaald om 18.45 uur. De kinderen in groep 3 kunnen om 18.50 uur gehaald worden. De kinderen van het hoofdgebouw om 19.00 uur.
 • Tips voor het buffet: kleine pannenkoeken, mini-pizza's, fruitspiesjes, muffins.......

 

collage 300

 

INVAL LEERKRACHTEN GEZOCHT

Ook wij lopen steeds vaker tegen het probleem aan dat we geen vervanging kunnen vinden voor een groep waarvan de leerkracht afwezig is. Tot nu toe is het ons nog steeds gelukt om dit met wat kunst-en vliegwerk op te lossen. Om in noodsituaties alternatieve oplossingen achter de hand te hebben zijn wij op zoek naar ouders met een bevoegdheid voor het basisonderwijs die bereid zijn in te vallen op onze school.

Aanmelden hiervoor kan bij Jack Slangen, slangen@kbs-laurentius.nl. Ook kunt u bij hem terecht voor nadere informatie.

naar boven »

LAURENTIUS NIEUWS NR. 14

 

slinger-hiep-hiep-hoera 176

 

Vrijdag 8 december is juffrouw Lian jarig. Wij wensen haar een heel fijne verjaardag toe.


STAKING 12 DECEMBER GAAT DOOR

Op 24 november heeft u een extra nieuwsbrief ontvangen i.v.m. met een mogelijke staking op 12 december. Deze staking gaat door. Mocht u de informatie nog na willen lezen dan kunt u deze downloaden op onze site.

 

BEZOEK SINTERKLAAS 5 DECEMBER

 

collage300 copy copy

Dinsdag werd Sinterklaas door de hele school en vele ouders welkom geheten. Er werd uit volle borst gezongen. De leerlingen uit de groepen 6 t/m 8 hebben geholpen bij de groepen 1 t/m 5 zodat de kleuters mooie Pietenmutsen op hadden en de groepen 3 t/m 5 muziek konden maken op de zelf gemaakte muziekinstrumenten. Het was een geweldig feest. Ook dit jaar is de Oudervereniging weer druk in de weer geweest om er voor alle kinderen een geslaagde dag van te maken. Namens het team bedankt.

 

Kerstviering copy

Donderdag 21 december vieren we kerst op school. We kunnen dan genieten van een hapjesbuffet dat door de kinderen zelf gemaakt is. (De inschrijflijst voor de hapjes wordt spoedig gemaild aan de klassenouders)

Ook willen we met de groepen 1 t/m 4 een kerststalletje bezoeken met een engelenkoor.
Groep 5 t/m 8 verzorgen zelf het programma in eigen klas.

 

collage kerststal

We zijn op zoek naar een aantal ouders ( mag ook uit de bovenbouwgroepen) die het leuk vinden om op deze sfeervolle avond in de kerststal te staan of misschien vindt u het wel geweldig om in het engelenkoor te zingen. U kunt zich aanmelden bij werkgroep Kerst:
mierlo@kbs-laurentius.nl ( juf Elisa, groep 4.1)


BEZOEK PAROCHIEKERK GROEPEN 4

Donderdagmiddag 14 december brengen de groepen 4 een bezoek aan de Parochiekerk waar ze muziekworkshops krijgen. Ze starten om 13.00 uur vandaar dat de groepen overblijven in de klas.

 

ROTARY SANTA RUN BREDA

 

Rotaryklein

De Rotary Santa Run is een familieloop van 3 kilometer waarbij kinderen en ouders rennen voor het goede doel in kerstman-kleren. De volledige opbrengst gaat dit jaar naar Happy Hippo:
http://www.stichtinghappyhippo.nl/ en een klein potje naar de Grote Kerk. Informatie vindt u op:

http://www.rotarysantarunbreda.com

naar boven »

LAURENTIUS NIEUWS NR. 13

 

slinger-hiep-hiep-hoera 176

Zondag 3 december is juffrouw Ilse jarig en op 5 december is de verjaardag van juffrouw Sandra van Schaik. Wij wensen beiden een heel fijne verjaardag toe.

 

BEZOEK SINTERKLAAS 5 DECEMBER

 

voor nieuwsbrief

 

Dinsdag 5 december brengt Sinterklaas een bezoek aan onze school. Onderstaand het programma van deze dag.
De kinderen van de groepen 1 t/m 3 worden op de gewone tijd (08.30 uur) in de klas bij de leerkracht verwacht. Zij houden de jas aan. Zij gaan samen met hun juf naar buiten! Daar is een plaats voor hen vrijgehouden, zodat ze Sint en Piet goed kunnen zien. De kinderen van de groepen 4 en 5 komen naar de Viandenlaan en verzamelen daar bij hun eigen leerkracht. De kinderen van de groepen 6 t/m 8 brengen eerst hun surprises naar hun eigen lokaal en komen vervolgens naar de Viandenlaan.
De Sint en zijn Pieten staat een groot feest te wachten.
Ouders zijn zoals altijd welkom bij de ontvangst van de Sint. Wel het uitdrukkelijke verzoek achteraan te gaan staan, zodat onze leerlingen zicht houden op het podium.

 

MEENEEMDAG

 

meeneemdag copy copy

Voor de kinderen uit de groepen 1 t/m 4 is er op donderdag 7 december meeneemdag. Zij mogen iets meenemen dat ze van Sinterklaas gekregen hebben om er zelf, maar ook met andere kinderen van de klas mee te spelen. Geen speelgoedwapens, spelcomputers en dingen die uit veel kleine onderdelen bestaan. Het is verdrietig als er iets verloren gaat.

 

WERKGROEP ANDERE SCHOOLTIJDEN

 andere schooltijden copy

De werkgroep andere schooltijden, die is ingericht na een oproep in de Info, is inmiddels drie keer bij elkaar geweest. De werkgroep bestaat uit:

 

Cacilda van der Wagt (leerkracht groep 1-2)
Claudia Louwers (leerkracht groep 7)
Ilona Posthumus (leerkracht groep 8)
Maiju Jongeneel (ouder groep 1)
Inge Willems (ouder groep 2)
Ronald van Nordennen (ouder groep 2 en 4)
Daniëlle Puik (ouder groep 4)
Marion Blankers (ouder groep 5)
Jessica Biermans (bestuur)
Jack Slangen (directeur)


In deze bijeenkomsten is in beeld gebracht welke modellen landelijk in gebruik zijn. Tevens zijn de voor-en nadelen van die modellen geïnventariseerd. De komende weken zullen leden van de werkgroep vergelijkbare scholen bezoeken die andere schooltijden hanteren. De bevindingen van deze bezoeken zullen in de volgende bijeenkomst worden besproken. In het nieuwe kalenderjaar zullen alle ouders en teamleden geïnformeerd worden over de voortgang van het traject.

 

CULTURELE ACTIVITEITEN

 cultuurnacht

Drie groepen zeven krijgen een aantal workshops in het kader van de Cultuurnacht Breda. De leerlingen krijgen een tweetal workshops. In de eerste workshop zullen ze in gesprek gaan over kunst en cultuur en wat dit inhoudt. In de tweede workshop gaan ze een 2D-uitwerking maken van het begrip creativiteit. Tijdens de cultuurnacht 2018 wordt er een speciaal programma georganiseerd voor deelnemende klassen. Uit de afgevaardigden zal uiteindelijk de kindercultuurnacht-burgemeester gekozen worden. Deze mag een jaar lang meedenken over cultuur in Breda, waarbij de klas regelmatig meegenomen wordt.
De eerste groep start komende vrijdag met het project. De overige twee volgen 15 december.

 

KINDERPOSTZEGELS

 Kinderpostzegels klein

 

Zoals u Info nr. 5 heeft kunnen lezen, hebben wij niet meegedaan aan het wedstrijdelement verbonden aan de verkoop van de Kinderpostzegels. Dit aangezien wij van mening zijn dat motiveren hoort bij een goed doel en niet winnen. Motiveren heeft opgeleverd dat de school een certificaat ontvangen heeft voor superschool. Leerlingen goed gedaan.

 

STUDIEDAG ALLE LEERLINGEN VRIJ

 geen-school-vandaag copy copy copy

naar boven »

Laurentius nieuws nr. 12

MUZIEK OP 5 DECEMBER

 

fanfareklein

Beste ouders én grootouders,
We zijn op zoek naar muzikale mensen die op 5 december vanaf het begin van de ochtend een zeer belangrijke rol mogen vervullen (08.15 uur- 09.00 uur).
Namelijk.... deelnemen aan de intocht van ........... juist!
Het zou leuk zijn als we een fanfare kunnen samenstelllen. Enige kennis van muziek is gewenst. Het gaat om het spelen van 'Lang zal ze leven' en een aantal sinterklaasliedjes.
Lijkt het u leuk om deel te nemen laat het dan weten aan juf Lieke van Gurp. (peeters@kbs-laurentius.nl)
U kunt nog tot 1 december reageren.


OVERBLIJVEN OP 5 DECEMBER

 

overblijf

Op dinsdag 5 december brengt Sinterklaas een bezoek aan onze school. Zoals u zult begrijpen komt het overblijven op het hoofdgebouw vanwege dit bezoek in het gedrang.
Wij verzoeken u dan ook om als het enigszins mogelijk is geen gebruik te maken van die faciliteit. Wellicht kan uw zoon/dochter bij een vriendje/vriendinnetje eten? Mocht het echt niet lukken dan is er voor die kinderen in ieder geval de mogelijkheid om toch over te blijven op school.


INTOCHT SINTERKLAAS GINNEKEN

 

Ginnekenklein

 

Comité Ginneken zoekt mensen die a.s. zaterdag en/of zondag kunnen komen helpen met schminken. U kunt zich opgeven op: info@comiteginneken.nl of via Facebook Comité Ginneken

 

poster-sint-2017 klein

 

STUDIEDAG ALLE LEERLINGEN VRIJ 

 

geen-school-vandaag copy copy copy

naar boven »

Laurentius nieuws nr. 11

 

slinger-hiep-hiep-hoera 176

 

Vrijdag 17 november is juffrouw Cacilda jarig en een dag later is de verjaardag van juffrouw Monique. Op dinsdag 21 november viert meneer Jack zijn verjaardag. Wij wensen ze alle drie een heel fijne verjaardag toe.

 

WEBSITE EN SCHOOLAPP

 

collageklein copy

 

Zoals u vorige week in de nieuwsbrief heeft kunnen lezen, wordt er op dit moment hard gewerkt aan de inrichting van de nieuwe website en schoolapp. Om u vast een sneak preview te geven bovenstaand een foto van de voorpagina's.

 

 

MUZIEK OP 5 DECEMBER

 

fanfareklein

 

 

Beste ouders én grootouders,
We zijn op zoek naar muzikale mensen die op 5 december meteen in de ochtend een zeer belangrijke rol mogen vervullen.
Namelijk.... deelnemen aan de intocht van ........... juist!
Het zou leuk zijn als we een fanfare kunnen samenstelllen, enige kennis van muziek is gewenst maar u hoeft ook niet álles te kunnen spelen.
Het is van 8.15u tot 9.00u.
Lijkt het u leuk om deel te nemen laat het dan weten aan juf Lieke van Gurp. (peeters@kbs-laurentius.nl)
Graag voor 24 november!

 

OVERBLIJVEN OP 5 DECEMBER

 

overblijf

Op dinsdag 5 december brengt Sinterklaas een bezoek aan onze school. Zoals u zult begrijpen komt het overblijven op het hoofdgebouw vanwege dit bezoek in het gedrang.
Wij verzoeken u dan ook om als het enigszins mogelijk is geen gebruik te maken van die faciliteit. Wellicht kan uw zoon/dochter bij een vriendje/vriendinnetje eten? Mocht het echt niet lukken dan is er voor die kinderen in ieder geval de mogelijkheid om toch over te blijven op school.

 

FLUORWEEK

 

Fluorweek geel 850pixklein

In Breda wordt volgende week de "fluorweek" gehouden. Kinderen worden gevraagd om de hele week van 20 t/m 24 november in reflecterende en/of fluorescerende kleding (hesjes mogen ook) naar school te komen, zodat ze extra opvallen in het verkeer.
Alle kinderen krijgen een speciale armband uitgereikt.

 

SINT MAARTEN OPTOCHT

 

SINTMAARTEN

 

Afgelopen vrijdag hebben vele kinderen en hun ouders meegelopen met onze jaarlijkse Sint Maarten optocht . We hebben genoten van de optocht en het optreden in de kerk. Ook dit jaar hebben we ons ingezet voor de Voedselbank met inzamelpunten op beide locaties en kerk. Dat heeft maar liefst 30 volle kratten opgeleverd!!!! We willen iedereen hiervoor bedanken. Ook dank aan de verkeersbegeleiders en natuurlijk aan de oudervereniging voor alle hulp bij de organisatie.


NIEUWSBRIEF CJG NOVEMBER

 

CJG Breda

De nieuwsbrief van het CJG met als thema 'Aandacht, het mooiste geschenk' kunt u hier downloaden.


STUDIEDAG ALLE LEERLINGEN VRIJ

 

geen-school-vandaag copy copy

naar boven »

Laurentius nieuws nr. 10

 

slinger-hiep-hiep-hoera 176

 

Zaterdag is juffrouw Linda jarig. Wij wensen haar een heel fijne verjaardag toe.


VRIJDAG 10 NOVEMBER SINT MAARTEN-OPTOCHT

 Collage Sint Maarten

"Licht maken waar het donker is, warmte geven waar het koud is". Het is bijna zover, deze vrijdag, 10 november is het St. Maartenfeest. Een geweldige traditie om met alle kinderen van onze school de lampionnenoptocht te lopen door onze eigen wijk.
We verzamelen om 18.15 uur  op het schoolplein van het hoofdgebouw aan de Van Gaverenlaan. De verlichte stoet vertrekt om 18.30 uur naar de Laurentiuskerk. Daar vindt de Sint Maarten viering plaats waar ook dit jaar extra aandacht wordt geschonken aan de Voedselbank. Zoals beschreven in de vorige Info vindt er een inzamelactie plaats. Zowel in de klas als in de kerk kunt u een product doneren aan de Voedselbank.
Deelname aan de stoet valt onder de verantwoordelijkheid van de ouders . Alle kinderen dienen dan ook begeleid te worden door een volwassene. Vanwege de veiligheid van u en de kinderen vragen wij u vriendelijk in de verlichte stoet geen gaten te laten vallen en dus goed aan te sluiten. Laat de kinderen altijd aan de binnenkant van de tocht lopen! Ook zullen ter plekke een aantal ouders gevraagd worden om een veiligheidshesje of een grote lantaarn te dragen. Daarnaast zijn er verkeersbegeleiders. Zij zorgen voor een veilige verkeerssituatie op de kruispunten die we passeren. Om alle kruispunten te bemannen en de tocht veilig te laten verlopen zijn er nog hulpouders nodig. U hoeft niet in het bezit te zijn van een brigadiercertificaat! Als de tocht voorbij is gekomen, kunt uzelf aansluiten en meegenieten van de viering in de Laurentiuskerk.
Opgeven kan via oudervereniging@kbs-laurentius.nl.
Bij erg slecht weer vindt u de laatste informatie vrijdagmiddag na 15.30 uur op onze site.


WEBSITE EN SCHOOLAPP

 collage-app

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de inrichting van een nieuwe website en een schoolapp. We hopen dat beide in januari actief zullen zijn. Op de website zal informatie eenvoudiger terug te vinden zijn en zult u per jaargroep de benodigde informatie over het schooljaar kunnen zien. Daarnaast wordt het mogelijk om via de schoolapp  ziekmeldingen te doen. Als school kunnen wij snel informatie doorgeven.

naar boven »

Laurentius Nieuws nr. 9

 

slinger-hiep-hiep-hoera 176

Vrijdag is juffrouw Ilona jarig en op dinsdag 7 november Angela (schoonmaak) en op 9 november Mireille (schoonmaak). Wij wensen hen alle drie een heel fijne verjaardag toe.

 

VERKEERSBRIGADIERS

 

stopbord copy

Naast een oproep in de Info zijn de ouders van de leerlingen aan de Viandenlaan benaderd door de klassenouders met het verzoek om te helpen bij het brigadieren op de Viandenlaan. Deze oproep heeft elf ouders opgeleverd.
Wij hopen echter op achtentwintig ouders. Uit elke groep van de Viandenlaan twee. Daardoor zal de tijdsinvestering minimaal zijn. Uitgaande van veertig onderwijsweken zou het dan per ouder komen op veertien keer brigadieren in het jaar. Meer ouders betekent uiteraard dat dit aantal omlaag kan.
Daarom nogmaals de oproep om u aan te melden als verkeersbrigadier.


SINT MAARTEN

 

Collage Sint Maarten

Zoals u in de vorige Info heeft kunnen lezen is de traditionele lampionnenoptocht dit jaar op vrijdag 10 november. We verzamelen om 18.15 op het schoolplein van het hoofdgebouw aan de van Gaverenlaan. De optocht vertrekt om 18.30 uur.
Om de optocht zo veilig mogelijk te laten verlopen zijn we op zoek naar ouders om als verkeersbegeleider mee te helpen. U kunt zich aanmelden via oudervereniging@kbs-laurentius.nl . Als de tocht voorbij is gekomen, kunt u zelf aansluiten en meegenieten van de viering in de Laurentiuskerk. We zijn ook  op zoek naar muzikaal talent, zowel voor de optocht als bij de kerk, door ouders en/of kinderen. Bij interesse of voor vragen kunt u mailen naar bovenstaand mailadres.

We informeerden u eerder over de gedachte achter Sint Maarten: delen met elkaar. Dat deed Sint Martinus, door de helft van zijn cape weg te geven aan een bedelaar die bibberde door de kou. Om deze gedachte terug te laten komen in onze Sint Maarten viering is er ook dit jaar een inzamelactie voor de Voedselbank in Breda. De Voedselbank is er voor mensen die tijdelijk niet over voldoende financiële middelen beschikken. Deze mensen worden geholpen door middel van het verstrekken van een gratis voedselpakket.
Meer informatie over de voedselbank kunt u vinden op:
http://www.voedselbankbreda.nl
Vanaf maandag 6 november is er gelegenheid om artikelen voor De Voedselbank te doneren op school. Ook is dit mogelijk bij  binnenkomst van de kerk op 10 november kunnen producten gedoneerd worden.

 

boodschappenlijstje maken 1

 

macaroni + saus, Brinta, havermout, muesli, bloem, poedersuiker, stroop, thee, koffie, koffiemelk, suiker, zoet beleg, houdbare melk, conserven, fruit, soep, koek + drinken voor school, ontbijtkoek, babyvoeding (melk/potjes), maar ook non-food producten zijn welkom: toiletpapier, waspoeder, douchegel, tandpasta, tandenborstels, zeep, luiers maat 3, 4, 5, 6 shampoo, baby-verzorgingsproducten.

 

De verpakkingen mogen niet aangebroken en niet over de houdbaarheidsdatum heen zijn.

Wij hopen dat er veel wordt ingezameld voor De Voedselbank en dat we samen op deze manier Sint Maarten tot een mooi feest maken!

 

KINDEREN EN HUN SOCIALE TALENTEN

 

kinderen en hun sociale talenten

Het thema van deze maand is 'Aardig doen'.

naar boven »

Info 8

slinger-hiep-hiep-hoera 176

Vrijdag is juffrouw Kirsten jarig en op zaterdag viert juffrouw Hanneke haar verjaardag.


OVERBLIJF

 

overblijfvrijwilliger

 

De overblijfvoorziening gaat er in de toekomst anders uitzien. We gaan in kleinere groepen lunchen met de kinderen; na de lunch komt er een ruimer sport en spel-aanbod.

Om dit te kunnen realiseren worden er extra pedagogisch medewerkers ingezet en zoeken we extra vrijwilligers die ons overblijfteam kunnen versterken.
We zijn op zoek naar mensen die het gezellig vinden met een groep kinderen te eten, te kletsen, een spel te begeleiden, te knutselen.
Bovendien staat er een aardige vrijwilligersvergoeding tegenover.
Dus bent U geïnteresseerd, of kent U iemand in uw omgeving die hier geschikt voor is, dan horen we heel graag van U!
Voor informatie en vragen kunt U mailen of bellen.
overblijf@kbs-Laurentius. nl
06-50991919


VERKEERSCOMMISSIE

 

valopklein

 

De leerlingen uit de groepen 6 t/m 8 hebben een checklist meegekregen vanwege de jaarlijkse fietsverlichtingscontrole. De checklist moet door de ouders ondertekend worden, waarna de kinderen deze weer in moeten leveren op school.
Zo hopen wij ook in het donker weer zo veilig mogelijk de straat op te kunnen.


SINT MAARTEN OPTOCHT

 

sintmaarten2015

Zoals ieder jaar lopen we ook dit jaar met de kinderen van onze school met St Maarten een gezellige lampionnenoptocht. De optocht is vrijdag 10 november. We verzamelen 18.15 op het schoolplein van het hoofdgebouw aan de van Gaverenlaan. Start van de optocht is 18.30 en gaat naar de Laurentiuskerk voor de Sint Maartenviering.
Om de optocht zo veilig mogelijk te laten verlopen willen we ouders hierbij om hulp vragen als verkeersbegeleider. U kunt zich aanmelden via oudervereniging@kbs-laurentius.nl. Als de tocht voorbij is gekomen, kunt u zelf aansluiten en meegenieten in de Laurentiuskerk.
We zijn ook  op zoek naar muzikaal talent voor tijdens de tocht en naar een mooi optreden bij de kerk door ouders en / of kinderen. Bij interesse of voor vragen kunt u mailen naar bovenstaand mailadres.


SINT MAARTEN EN DE VOEDSELBANK

 

sintmaartenvoedselbankklein

De gedachte achter Sint Maarten is het delen met elkaar. Dat deed Sint Martinus, door de helft van zijn cape weg te geven aan een bedelaar die bibberde door de kou. Om deze gedachte terug te laten komen in onze Sint Maarten viering is er ook dit jaar een inzamelactie voor de Voedselbank in Breda.
Vanaf maandag 6 november is er gelegenheid om artikelen voor de Voedselbank te doneren op beide locaties en ook bij  binnenkomst van de kerk op 10 november kunnen producten gedoneerd worden. De Voedselbank heeft een boodschappenlijst ontwikkeld waarop duidelijk staat omschreven met welke producten ze een volwaardig pakket kunnen samenstellen.
De verpakkingen mogen niet aangebroken en niet over de houdbaarheidsdatum heen zijn.

macaroni + saus, Brinta, havermout, muesli, bloem, poedersuiker, stroop, thee, koffie, koffiemelk, suiker, zoet beleg, houdbare melk, conserven, fruit, soep, koek + drinken voor school, ontbijtkoek, babyvoeding (melk/potjes), maar ook non-food producten zijn welkom: toiletpapier, waspoeder, douchegel, tandpasta, tandenborstels, zeep, luiers maat 3, 4, 5, 6 shampoo, baby-verzorgingsproducten.
Wij hopen dat er veel wordt ingezameld voor de Voedselbank en dat we samen op deze manier Sint Maarten tot een mooi feest maken!


CULTURELE ACTIVITEITEN

 

collage paulus

Noord-Brabant is rijk aan musea met de meest uiteenlopende collecties. Museumschatjes is een project van Erfgoed Brabant die scholieren de mogelijkheid biedt een bezoek te brengen aan een museum in Brabant. Eén van de deelnemende musea aan Museumschatjes is Paulus van Daesdonck in Ulvenhout. De groepen 5 zullen daar een bezoek aan gaan brengen. Groep 5.1 en 5.3 gaan komende vrijdag. Groep 5.2 gaat vrijdag 3 november.
Op dit moment is er een tentoonstelling over de middenstand dus de winkels van weleer.


INLOOPMIDDAG

 

inloopmiddag

Dinsdag 31 oktober houden we een inloopmiddag voor de groepen 3 t/m 8. U bent dan om 15.30 uur van harte welkom in de groep van uw zoon/dochter. Hier kunt u, met uw kind het werk bekijken. Hij/Zij zal er zelf over vertellen. Uiteraard is de leerkracht aanwezig. De inloop is niet het moment om inhoudelijk met de leerkracht van uw zoon/dochter te praten. De inloop duurt tot 16.15 uur.


NIEUWSBRIEF CJG

 

 CJG Breda

 

Bijna iedere ouder kent het tafereel, een peuter die een woedeaanval krijgt in de supermarkt. Dat negeren dan vaak het beste werkt, weten we wel. Maar wat doe je als je kind lang na de peuterpubertijd snel boos doet?

De nieuwsbrief van CJG over dit onderwerp kunt u hier downloaden. 

naar boven »

Info 7

slinger-hiep-hiep-hoera 176

Zondag 15 oktober is juffrouw Marian jarig en 18 oktober is de verjaardag van juffrouw Karin Verleijsdonk. Maandag 23 oktober viert juffrouw Marjolein haar verjaardag. Wij wensen ze alle drie een heel fijne dag toe.


AFSCHEID MENEER MART

 

afscheid mart

Vanmiddag nemen we afscheid van meneer Mart. Hij gaat na 42 jaar onderwijs waarvan hij er 16 jaar op onze school gewerkt heeft, genieten van zijn welverdiende pensioen.
Wij willen hem hartelijk danken voor zijn geweldige inzet en grote betrokkenheid bij het onderwijs aan zijn leerlingen en de gehele school en uiteraard ook voor zijn muzikale inbreng.

 

KINDERBOEKENWEEK

Een impressie van de kinderboekenweek:

collage kinderboekenweek 300

 

TRAKTEREN OP SCHOOL

 

Traktaties

Jarig zijn is natuurlijk altijd weer (en zeker voor kinderen) een groot feest. Daar hoort een traktatie bij. Wij verzoeken u het gezellig, bij voorkeur gezond en klein te houden.


BERICHT VAN CJG/KOBER/NIEUWE VESTE

 

Schatten in de wijk - 1 november 2017350

naar boven »

Info 6

slinger-hiep-hiep-hoera 176

Donderdag 12 oktober is juffrouw Helen jarig. Wij wensen haar een fijne verjaardag toe.


VERKEERSBRIGADIERS VIANDENLAAN

 

stopbord

De ouders wiens kinderen naar school gaan op de Viandenlaan zijn ongetwijfeld op de hoogte van de verkeerssituatie bij de oversteekplaats. Er is een slechte doorstroming van auto's en automobilisten willen niet altijd stoppen.
Ondanks herhaalde pogingen is de Verkeerscommissie er niet in geslaagd verkeersbrigadiers te krijgen teneinde de veiligheid van onze kinderen te vergroten.

Als bestuursleden en ouders maken ook wij ons zorgen om deze situatie. Wij doen dan ook een dringend beroep op u als vrijwilliger om samen met ons deze oversteekplaats voor onze kinderen veiliger te maken. Het knelpunt zit met name in de ochtend. De tijdsinvestering is dus minimaal (08.15 uur tot 08.30 uur).

Ouders die ons willen helpen kunnen zich aanmelden bij Mariëtte:
noort@kbs-laurentius.nl 076-5640755.

Vriendelijke groet,
Bestuur KBS Laurentius

 

KINDERBOEKENWEEK

 klein copy

Woensdag is de kinderboekenweek van start gegaan. Er waren een hoop heksen, monsters en griezels op school aanwezig.
Deze week staat in het teken van de Kinderboekenweek.
In de bovenbouw wordt een voorleeswedstrijd georganiseerd en volgende week woensdag is de boekenmarkt.
Deze markt is alleen voor kinderen. Over de "spelregels" en afspraken worden de leerlingen geïnformeerd. Misschien kunt u met uw kind in de boekenkast duiken om te zien of daar boeken in staan die niet meer gelezen worden. De kinderen uit de groepen 4 en 5 brengen een bezoek aan de markt. Mocht uw kind boeken willen kopen dan zou het fijn zijn als zij voldoende kleingeld bij zich hebben (maximaal € 5,=). Een boek kost maximaal € 1,=.

naar boven »

Info 5

 

slinger-hiep-hiep-hoera 176

Woensdag is juffrouw Tess jarig. Wij wensen haar een heel fijne verjaardag toe.

 

BREDASE SINGELLOOP

 SINGELLOOP2014

 

A.s. zondag wordt voor de 32e keer de Bredase Singelloop georganiseerd. Dit jaar zullen er 228 deelnemers van onze school meedoen aan de Familieloop. Wij hopen natuurlijk dat er veel kinderen en ouders naar de binnenstad zullen komen om de lopers aan te moedigen. De warming-up is om 16.00 uur op het Chasséveld. De Familieloop start om 16.30 uur vanaf het Chasséveld. Wilt u het parcours precies weten kijk dan op:
Parcours Familieloop

 

KINDERBOEKENWEEK 

gruwelijk eng klein spookjes klein

Op woensdag 4 oktober start de kinderboekenweek. Het thema is griezelen, met als motto 'Gruwelijk eng!' Voor de gezamenlijke opening op deze ochtend mogen de kinderen van de groepen 3 t/m 8 die willen als eng of griezelig (boek)figuur verkleed naar school komen. De paar best verklede kinderen mogen de kinderboekenweek officieel op het podium openen.
Er zal extra aandacht worden besteed aan (voor)leesplezier. Op 11 oktober is de Boekenmarkt voor de kinderen van de groepen 5 t/m 8 en kinderen uit de groepen 8 gaan voorlezen aan de groepen 1 t/m 3, ook zullen de groepen 8 voor de groepen 1 t/ m 3 nog een versjes/verhalen circuit verzorgen. Er wordt ook dit jaar een voorleeswedstrijd georganiseerd.

 

KINDERPOSTZEGELS 

kinderpostzegels klein

Wellicht heeft u het al in de krant gelezen. Dit jaar heeft de Stichting Kinderpostzegels een wedstrijdelement aan de verkoop van de Kinderpostzegels gehangen. Net als vele scholen zijn wij van mening dat motiveren hoort bij een goed doel en niet winnen. Wij zullen dan ook niet mee doen aan de competitieve elementen van de jaarlijkse verkoop.

 

KAMP GROEP 8 

collage 2 kamp klein

Vorige week donderdag zijn de groepen 8 teruggekomen van een zeer geslaagd kamp. We kijken terug op een kamp met veel spel, beweging en plezier en ook de zon liet zich regelmatig zien. Het was een mooie vierdaagse mede door enthousiaste kampleiding en ouders. We willen iedereen bedanken die heeft meegewerkt om dit kamp tot een succes te maken. Op de site kunt u de foto's genomen tijdens het kamp z.s.m. bekijken

collage 1 kamp klein

naar boven »

Info 4

VERKOOP SCHOOLPOLO'S

 

Schoolpolo copy

 

Tijdens de Singelloop is het extra leuk wanneer alle leerlingen van onze school met onze mooie groene schoolpolo rennen. Deze sportieve groene polo is met een prachtige opdruk van 'ons' torentje en de naam van de school. Er zijn polo's in de maten 110/116-122/128-134/140-146/152-158/164-S-M-L-XL. De kosten van de polo bedragen € 10,=.
Per mail is de polo te bestellen:
oudervereniging@kbs-laurentius.nl


SPORTDAG GROEPEN 3-4

 sportdag1

Woensdag 27 september houden de groepen 3 en 4 hun jaarlijkse sportdag. Deze vindt plaats op de hockeyvelden van Zwart-Wit. De kinderen worden daar om 08.45 uur verwacht, zodat er om 09.00 uur gestart kan worden. Om 11.45 kunnen de kinderen weer opgehaald worden bij Zwart-Wit. Graag afmelden bij de leerkracht als u uw kind meeneemt.
Alle informatie over deze dag is reeds verspreid.

  

SCHOOLFOTOGRAAF

schoolfotograaf copy

Van twee ouders hebben wij een reactie gehad over de kwaliteit van de nieuwe schoolfotograaf. Graag hebben wij meer respons over de kwaliteit om te kunnen bepalen of we met deze fotograaf doorgaan.

 

OPENINGSVIERING

 

openingsvieringklein

Op 14 september waren er vier vieringen met pastor Derks. We hebben kaarsjes aangestoken, samen gezongen en gekeken naar het verhaal van Mozes en de tien geboden, geluisterd naar pastor Derks en samen brood gegeten. Alle klassen hadden hun drie belangrijkste regels mee naar de viering gebracht om die voor te lezen. Daarbij werd het woord "respect" veelvuldig genoemd. We gaan er met duidelijke regels een mooi schooljaar van maken.

 

BERICHT VAN COMITÉ GINNEKEN

 

Ginnekenklein

Verkopen en kopen, en nog wel op z'n gezelligst in onze wijk. Op zondag 8 oktober organiseert Comité Ginneken weer de kinderrommelmarkt.
Dit jaar in café Oncle Jean aan de Ginnekenweg 338 in Breda. De kraamverhuur is gestart, je kunt nog reserveren:
http://www.comiteginneken.nl/kraamverhuur/
Verzamel vast je spulletjes op zolder zodat je een goed gevulde kraam hebt. Natuurlijk kun je ook komen om lekker rond te neuzen. Voor de kinderen zijn er activiteiten en drinken. Entree: € 2,= (>12 jaar).

 

BERICHT VAN CJG

CJGklein

 

naar boven »

Info 3

BREDASE SINGELLOOP 2017

 

SINGELLOOP2014

Zondag 1 oktober vindt de jaarlijkse Singelloop plaats in de binnenstad van Breda.
Traditiegetrouw wordt dit fantastische evenement afgesloten met de Familieloop. Ook dit jaar kan er weer ingeschreven worden via onze school. Als uw zoon/dochter het leuk vindt om met klasgenoten of een familielid één of twee rondjes te rennen door de stad schrijf dan snel in. Inschrijven kan t/m woensdag 20 september bij de leerkracht door middel van het ingevulde inschrijfformulier en het inschrijfgeld.
Oudere kinderen zullen samen of zelfstandig hun rondjes lopen. Van de jongere kinderen verwachten wij echter dat een volwassene met ze mee rent. Ook de volwassene moet dan een startnummer hebben. Iedereen die zich uiterlijk woensdag 20 september heeft opgegeven en heeft betaald, ontvangt de week voor de Singelloop een startnummer.
Al het goed is, heeft u per mail al een inschrijfformulier ontvangen van de leerkracht van uw zoon of dochter. U kunt het formulier hier downloaden.


CULTURELE ACTIVITEITEN

schippers

De groepen zeven gaan op maandag 18 september een voorstelling bezoeken in het Chassé theater. Aangezien de voorstelling al om 13.30 begint, zullen zij overblijven op school. De voorstelling heet: 'Wat er gebeurde terwijl de mussen de polka dansten' van het gezelschap Schippers en vanGucht. Een dynamische stand up comedy met fysiek spel en spectaculaire beelden. Een vrolijk, optimistisch meisje wacht na schooltijd op haar moeder. Die is te laat. Dat kan gebeuren. Maar het wachten duurt wel lang. Terwijl zij haar gedachten de vrije loop laat, huilt de boom achter haar het hele schoolplein vol. Tegels veranderen in drijvende ijsschotsen en mieren varen rond in een gymschoen. Het meisje telt moedig de lange minuten af terwijl het podium langzaam volloopt.

De leerlingen leren via een dynamische en spectaculaire theatervoorstelling in een bijzondere vormgeving, de belevingswereld van een meisje kennen. Het is een spannend avontuur. Ook leren ze dat naar theater gaan en de verbeelding laten spreken, een krachtig en prachtig instrument is en een geweldige ervaring. De voorstelling is in het kader van 'De Grote Ontdekking' vanuit de Nieuwe Veste.


KAMP GROEP 8

kuypershoefke

Maandag 18 september t/m donderdag 21 september gaan de leerlingen van groep 8 op schoolkamp. Net zoals de laatste jaren gaan ze naar Kampeerboerderij Kuijpershoefke in Loon op Zand. Wij wensen alle leerlingen, begeleiders en de ouders die helpen en heel fijne en gezellige tijd toe.

naar boven »

Info 2

slinger-hiep-hiep-hoera 176

Vandaag is juffrouw Nicole van Ginneken jarig, op zaterdag is juffrouw Lieke Schaerlaeckens jarig en dinsdag 12 september meneer Bas. Wij wensen ze een heel fijne verjaardag toe.

 

felicitatie-geboorte-dochter voor site

 

Op 1 september zijn juffrouw Tess en Berry de trotse ouders geworden van Julie. Wij wensen hun al het geluk en gezondheid voor de toekomst.


ANDERE SCHOOLTIJDEN

 

Schooltijden2

 

Bestuur en directie van de school willen in samenwerking met team en ouders een onderzoek doen naar andere schooltijden. Dit onderzoek zal door een werkgroep worden verricht. Voor deze werkgroep zoeken wij enkele ouders. Ouders die belangstelling hebben, kunnen zich aanmelden via info@kbs-laurentius.nl. Voor meer informatie kunt u terecht bij Jack Slangen (directeur) en Jessica Biermans (bestuurslid).

 

STARTGESPREKKEN VOOR GROEPEN 3 t/m 8

 

logo

Het team van de KBS Laurentius vindt het belangrijk een goede start van elk schooljaar te maken. In het belang van de ontwikkeling van uw kind is een goede afstemming met betrekking tot onderlinge communicatie en samenwerking met u als ouders voor ons essentieel.
Dit jaar zullen in de schoolweken 5, 6 en 7 voor het eerst startgesprekken plaatsvinden. Voor het gesprek wordt 15 minuten ingepland. In dit startgesprek maakt u kennis met de leerkracht en aan de hand van het formulier "startgesprek ouders" worden een aantal punten kort besproken.
Ook de leerling wordt bij de startgesprekken betrokken. De leerlingen van de groepen 3 t/m 8 vullen het formulier "startgesprek leerling" in. Dit formulier neemt u mee naar het gesprek. Leerlingen van de groepen 6 t/m 8 nemen deel aan het startgesprek.
De startgesprekken vinden plaats in de weken:
25 september-29 september
3 oktober -6 oktober
9 oktober-13 oktober.
Vanaf maandag 11 september hangt bij het lokaal van de leerkracht van uw zoon/dochter een inschrijflijst. U kunt dan meteen de envelop met de formulieren voor het startgesprek meenemen. Deze staan op naam voor u klaar.

 

OPENINGSVIERING

mozes-in-het-mandje1 1

Donderdag 14 september is er een openingsviering met pastor Peter Derks in de aula van het hoofdgebouw. De groepen 3 t/m 8 gaan hier naar toe. Het verhaal van Mozes staat centraal. Kinderen hebben in de klas gesproken over regels. De drie belangrijkste zijn op een poster gezet waarmee de aula versierd zal worden.

 

WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR.........

 

Kleding afbeeldingen voor site

Voor de kleine ongelukjes in de groepen 1/2 en 3 zijn wij dringend op zoek naar verschoon-kleren.
Gaat om:sokjes voor jongens en meisjes, schoenmaat 27 t/m 30meisjesondergoed, maten 98 t/m 116meisjes lange broeken, maten 98 t/m 116

Alvast bedankt.

 

SCHOOLPLEIN

 

schoolplein

Kinderen zijn welkom op het plein om 08.15 uur en 13.15 uur. Vanaf dat moment is er toezicht op het schoolplein aanwezig.
De kinderen die overblijven kunnen tussen de middag op het schoolplein spelen. Voor de overblijfkrachten wordt het onoverzichtelijk als ook andere kinderen het schoolplein al opkomen.

naar boven »

Info 1

slinger-hiep-hiep-hoera 176

Op 29 augustus was juffrouw Puck jarig. Wij hopen dat ze een fijne dag gehad heeft. Zaterdag 2 september is juffrouw Anja jarig. Haar wensen wij een heel fijne verjaardag toe.

Net voor we aan de vakantie begonnen is juffrouw Cacilda getrouwd met haar Dennis.

 

trouwen-Italie


Zij hebben een schitterende dag gehad en wij wensen hen en hun kinderen al het geluk voor de toekomst.
Morgen trouwt juffrouw Mandy met haar Michiel. Wij wensen hen een heel mooie trouwdag en natuurlijk ook voor hen en de kinderen al het geluk voor de toekomst.


DRINGENDE OPROEP VRIJWILLIGERS

 urgentkl

 

 • OVERBLIJF

Op het moment zijn wij druk bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de overblijf. Daarom een oproep voor vrijwilligers die het team van pedagogisch medewerkers van de Kober willen komen helpen. Wilt u ons komen helpen of kent u iemand uit de omgeving, geef het dan aan ons door. Er staat een vrijwilligersvergoeding tegenover. overblijf@kbs-laurentius.nl

 • BIBLIOTHEEK

Naar aanleiding van de vorige oproep zijn er een aantal reacties ontvangen. Helaas lukt het niet om de bibliotheek op de maandagochtend rond te krijgen voor de groepen 4 & 5. Daarom zijn wij nog steeds op zoek naar vrijwilligers voor de maandagochtend. De bibliotheek verplaatsen naar de vrijdagochtend is ook een optie. Mogelijk zijn er ouders die, nu de kleuters op vrijdag naar school gaan, ons op vrijdagochtend kunnen helpen. U kunt zich opgeven bij Mariëtte van Noort, noort@kbs-laurentius.nl, bellen mag natuurlijk ook 076-5640755.

 

OPENING SCHOOLJAAR MET DE LEERLINGEN

 190e9267-c693-4ac5-8769-736c2589af5cklein

We openen morgen met alle kinderen van de school het jaar Dit is een andere opzet dan voorgaande jaren. De opening is alleen voor de leerlingen.


OPVANGADRES/TELEFOONNUMMER

Vandaag ontvangt u een formulier waarop u in kunt vullen met wie wij contact op kunnen nemen in het geval dat nodig zou zijn. Wij verzoeken u dit formulier in te leveren bij de leerkracht van uw kind.

 

ADRESSENLIJST 

adreslijsten1

Donderdag 7 september willen wij overgaan tot het verstrekken van de groepslijsten van uw kind met daarop naam, adres en telefoonnummer. In het kader van de Wet op de Privacy mogen we dat niet zomaar doen. Daarom vragen wij indien u bezwaar heeft dit kenbaar te maken. Op het aanmeldingsformulier dat wij sinds 2015 gebruiken, wordt deze vraag al gesteld. Ouders van de kinderen in groep 1-2 hoeven dus geen actie te ondernemen.
U kunt dat tot 5 september melden bij Mariëtte van Noort, noort@kbs-laurentius.nl of 076-5640755.
Aan de groepen 3 t/m 8 wordt deze lijst eenmalig uitgereikt. Bewaar hem dus goed. De groepen 1/2 zullen de lijst gedurende het jaar aan 'nieuwe ouders' meegeven.
De lijsten worden geupload uit het leerlingadministratiesysteem daarbij is het helaas niet mogelijk twee adressen te vermelden.

 

BRENGEN EN AFHALEN VIANDENLAAN

ingang klein

 

Voor veel ouders is het de eerste keer dat zij kinderen naar de Viandenlaan brengen.
Daarom nog even een paar afspraken:
Voor ouders die hun kinderen naar boven brengen op de Viandenlaan hanteren we bij binnenkomst een éénrichtingssysteem. Dit houdt in dat de brede trap in de hal bestemd is voor opgaand verkeer en de smalle trap bij de gymzalen voor het verlaten van het gebouw.

Tevens verzoek aan de ouders om het plein te verlaten via de grote openingspoort op het plein en niet langs de zijkant waar de kleuterjuffen met kinderen staan. Ouders die hun kinderen aan die kant afhalen, graag wachten achter het zwarte hek. Dit geeft een beter overzicht voor de juffen, de kleuters en betreffende ouders.

 

Dr. de Visserschool heeft speciaal voor onze leerlingen de lunchtijd aangepast. Dit betekent dat de leerlingen van Dr. de Visser en onze school tussen de middag niet meer gezamenlijk op het schoolplein spelen. De kinderen van Dr. de Visser gaan gelijk om 12.00 uur naar buiten. Vriendelijk verzoeken wij ouders die hun kinderen komen halen om zo snel mogelijk het schoolplein te verlaten, zodat de kinderen van Dr. de Visser het gehele plein kunnen gebruiken en onze leerlingen aansluitend op een rustig plein kunnen spelen.

 

GEVONDEN VOORWERPEN

Mochten uw kinderen dit schooljaar een tas, sleutel, gymschoen..... missen dan loont het zeker de moeite om een blik te werpen op de gevonden voorwerpen.

Ook hebben wij sinds lange tijd een jas bij ons hangen. Wie van de ouders mist een jas van het merk Ilse Jacobsen??

IMG 1257klein

naar boven »