Onze school » Praktisch » Alle nieuwsbrieven » info's 2015-2016

info's 2015-2016

Info 41

slinger-hiep-hiep-hoera 176

In de vakantie vieren juffrouw Susan, juffrouw Petra Opperman, juffrouw Karen, juffrouw Kim, juffrouw Helma en juffrouw Lonneke hun verjaardag. Wij wensen ze allemaal een heel fijne dag toe.

 

PLAYBACKFESTIVAL

playbackfestival

 

De groepen 3 t/m 8 hebben vanmiddag hun jaarlijkse Playbackfestival waarbij ook de opbrengst bekend gemaakt wordt van de sponsorloop voor de Leprastichting.
U bent van harte welkom om te komen kijken.


LEERLINGEN GROEP 6.4 OP TV

 

greentech

 

Jennes, Jasper en Lucas uit groep 6.4 komen op tv met ontwerpwedstrijd. Groep 6.4. heeft na een gastles van de vader van Floor over het gebruik van duurzame energie in groepjes zelf ideeën verzonnen om op een groene manier energie op te wekken. Deze ideeën zijn ingezonden naar een landelijke GreenTech wedstrijd. Uit de honderden inzendingen werden 3 groepjes uit de klas geselecteerd om hun idee in Rotterdam te presenteren voor een 5-koppige jury. Uiteindelijk zit het groepje van Jennes, Lucas en Jasper bij de laatste 12. Zij mogen van hun ontwerp, een stoelblaaspomp, in een werkplaats een prototype gaan maken. Het uiteindelijke resultaat zal in december te zien zijn op RTL4.
Alle leerlingen en de juffen uit groep 6.4 zijn onnoemelijk trots op hun klasgenootjes.


VEILIG OP WEG-BLIJF UIT DE DODE HOEK

In Info 39 heeft u kunnen lezen over het Dode Hoek Project voor de groepen 7&8. Graag wijzen wij u op een pagina groot artikel hierover in het Stadsblad van deze week.

 

 

OPENING SCHOOLJAAR

 

collage ingang klein

 

Vrijdag gaat de schooldeur op slot en gaan we met vakantie! Wij hopen iedereen op 5 september weer gezond terug te zien. Alle kleuters worden op maandag 5 september op tijd verwacht in hun eigen groep bij de leerkracht. Alle andere leerlingen dus ook van groep 3 worden om 8.30 uur verwacht op het schoolplein van het hoofdgebouw al waar we samen het nieuwe schooljaar zullen openen.

 

 

vakantie 2016

NAMENS HET TEAM EEN HEEL FIJNE ZOMERVAKANTIE

 

 

naar boven »

Info 40

collage anne marie

 

Vrijdag is juffrouw Anne Marie jarig. Niet enkel viert ze haar verjaardag maar ook zal zij afscheid nemen van school. Sinds 1999 heeft zij gewerkt op onze school en nu gaat ze genieten van haar welverdiende pensioen.
Morgen zullen de leerlingen van de groepen 4 een afscheidsfeestje hebben en later die dag is er een receptie voor collega's .
Op donderdagmiddag 21 april tijdens het playbackfestival zullen wij met alle groepen nog aandacht besteden aan het afscheid van juffrouw Anne Marie.

 

groep 3

De oudste kleuters nemen afscheid op donderdag 21 juli.
De jongste kleuters nemen om half vier afscheid van de oudsten en gaan met de leerkracht naar buiten. De oudste kleuters blijven in de klas. Als alle jongsten naar huis zijn, mogen de ouders van de oudste kleuters naar binnen om samen afscheid te nemen van de kleuterperiode. Dat zal ongeveer een half uur tot drie kwartier duren.

 

WAT EEN FEEST

 

Tweede Kamer

 

Groep 8.4 had het voorrecht het Torentje te bezoeken. Afgelopen dinsdag werden zij verwelkomd door  minister-president Mark Rutten. Hij leidde hen naar de Tweede Kamer. Daar konden de kinderen plaats nemen waar ze maar wilden Mark Rutten en de Tweede Kamer begeleider hebben prachtige verhalen verteld over zaken die zich daar afspelen. De kinderen vonden onze minister-president zo ontzettend gewoon. Hij was ook heel vriendelijk en ontspannen. Zelfs selfies waren mogelijk. Het bezoek aan de Tweede Kamer, de Trêveszaal en als slotstuk 't Torentje zijn ervaringen, die je nooit meer mee kunt maken.
Een assistente heeft constant foto's gemaakt. Deze volgen.

Dank aan alle ouders, die gereden hebben en die 8.4 begeleid hebben op 't strand van Scheveningen. Heel veel dank aan Rob, de vader van Wick.


RAPPORTEN GROEP 3 t/m 8

 

rapport

Vandaag gaan de rapporten mee met de leerlingen uit de groepen 3 t/m 8.
Vanwege een fout in het systeem kan het voorkomen dat het rapport er dit keer qua lay-out  niet zo mooi uitziet.
Onze excuses hiervoor.

naar boven »

Info 39

BRABANTS VERKEERSVEILIGHEIDSLABEL

 

zebra

 

Op 19 april 2013 kregen we als school het Brabants Verkeersveiligheidslabel feestelijk overhandigd. Nu drie jaar later is opnieuw bekeken of de verkeerseducatie op onze school nog steeds van voldoende kwaliteit is. Op 23 juni heeft de BVL-commissie in een vergadering geoordeeld dat onze school wederom voldoet aan de eisen van het Brabants VerkeersveiligheidsLabel.

 

VEILIG OP WEG-BLIJF UIT DE DODE HOEK

 

27-06-2016 KBS Laurentius Groep 8

 

Tegenwoordig hebben vrachtauto's spiegels en zelfs camerasystemen. En toch kan de chauffeur niet alles zien. Daarom hebben de groepen zeven en acht meegedaan aan het Dode-hoek-project. Twee chauffeurs, Harry en Hans, zijn in de groep uitleg komen geven en aansluitend zijn ze op het Schoolakkerplein gaan kijken hoe dit werkt bij een vrachtwagen.

 

VOOR DE OUDERS VAN DE PLUSKLASLEERLINGEN

 

plusklas

 

Vanwege een toename van het aantal plusklasleerlingen zullen de plusklassen worden gesplitst.

Groep 5 op dinsdagmorgen van 10.30-12.00 uur bij juf Lian
Groep 6 op dinsdagmorgen van 08.30-10.10 uur bij juf Lian
Groep 7 op dinsdagmiddag van 14.00-15.30 uur bij juf Marian
Groep 8 op maandagmiddag van 14.00-15.30 uur bij juf Marian

Door de splitsing zullen we in staat zijn om de kinderen beter te begeleiden bij het 'leren leren'. Omdat zowel de leerlingen als de leerkrachten van de plusklassen hebben aangegeven dat leerlingen het fijn vinden om groep doorbrekend te werken, omdat ze veel van elkaar leren, hebben we gezocht naar mogelijkheden om toch af en toe samen te werken. In groep 7/8 zal dat ongeveer eens in de zes weken zijn op dinsdagmiddag, maandagmiddag vervalt dan. In groep 5/6 zal dat in de periode zijn tussen kerst en carnaval. Al deze leerlingen gaan dan de hele dinsdagmorgen naar de plusklas.

De groepen 3 en 4 waren al gesplitst en blijven werken op de momenten zoals dat nu ook het geval is:
groep 3 op dinsdagmorgen van 09.00-10.15 uur bij juf Jolanda
groep 4 op dinsdagmorgen van 10.45-12.00 uur bij juf Jolanda

De plusklassen 3, 4, 5 en 6 starten komend schooljaar in de tweede schoolweek. Vanwege het kamp voor de groepen 8 start de plusklas van groep 8 pas in de week na het kamp. In de tweede schoolweek is er voor de kinderen in de plusklas van groep 7 op dinsdagmiddag een kennismakingsmoment met juf Marian. In de vierde schoolweek gaat deze plusklas 'echt' van start.

 

OUDERVERENIGING

Het laatste deel van het schooljaar is aangebroken en dat betekent meestal ook het afscheid van enkele leden van de oudervereniging. Wil je weten wat de oudervereniging doet en misschien wel lid worden? Stuur een mailtje naar:

oudervereniging@kbs-laurentius.nl

 

CENTRUM JEUGD EN GEZIN

 

CJG Breda

De zomervakantie begint laat dit jaar in het zuiden van het land. Reden te meer voor kinderen om naar uit te kijken. Voor ouders kan zo'n lange vakantie in het vooruitzicht ook stress oproepen. Want, hoe ga je de kinderen zes weken lang bezig houden? Ben je een werkende ouder dan heb je meestal minder vakantiedagen dan je kinderen Hoe los je dat op? Aantal tips kunt u hier downloaden.

 

KIDSPROOF BREDA

 

Kidsproof 1

Nog een zomervakantietip: Kunt u kidsproof Breda al. Op deze website vindt u een handige Uitagenda met veel tips voor uitjes in de natuur, boerderij-activiteiten, leuke workshops in musea, speciale kindervoorstelling, verkoelende wateractiviteiten en nog veel meer!  Kijk op: Kidsproof Breda

naar boven »

Info 38

WIE GAAT VOLGEND SCHOOLJAAR NAAR WIE?

 

doorschuiven

 

Groepsbezetting kleutergroepen schooljaar 2016-2017

1/2.1 juf Corine/juf Karin H.
1/2.2 juf Merel S/juf Sandra W.
1/2.3 juf Mariëlle/juf Ingrid
1/2.4 juf Marijntje/juf Niekolien
1/2.5 juf Anne
1/2.6 Juf Kirsten/juf Niekolien
1/2.7 juf Lieke S/juf Sandra W.
1/2.8 juf Lieke v. G./juf Esther v.d.K.
1/2.9 juf Karin v. A.

 

In onderstaand schema kunt u zien welke groep volgend jaar geplaatst is bij welke leerkracht(en). De groepen 5 zijn herverdeeld. De leerlingen ontvangen vandaag de namenlijst met groepsnummer en leerkracht.

 

3.1 juf Mandy/juf Jamy                   naar  4.4 juf Tess/juf Thérèse

3.2 juf Rachel/juf Cacilda                naar  4.1 juf Elisa/juf Sabine
3.3 juf Karen/juf Babette/juf Merel   naar 4.3 juf Lian/juf Ilse
3.4 juf Jolanda/juf Cacilda               naar 4.2 juf Linda/juf Ivonne

 

4.1 juf Elisa/juf Sabine                    naar 5.1 juf Suzanne/juf Thérèse
4.2 juf Ilse/juf Anne Marie               naar 5.2 juf Babette/juf Merel PvW
4.3 juf Lian/juf Jamy                       naar 5.4 juf Barbara/juf Lieke S.
4.4 juf Tess/juf Linda                      naar 5.3 juf Françoise/juf Ivonne

 

6.1 juf Carla/juf Susan                    naar 7.2 juf Magda/juf Sabrina
6.2 juf Minke                                 naar 7.4 juf Minke
6.3 juf Laura                                 naar 7.3 meneer Bert
6.4 juf Hanneke/juf Els P.               naar 7.1 juf Marieke/juf Claudia

 

7.1 juf Marieke/juf Claudia              naar 8.2 meneer Wouter /juf Helma
7.2 juf Magda/juf Sabrina               naar 8.4 meneer Mart/juf Saskia
7.3 meneer Bert                            naar 8.1 juf Marian/juf Ilona
7.4 meneer Bas                             naar 8.3 juf Lois/juf Petra


INFORMATIEBIJEENKOMST GROEP 3

 

groep 3

 

Op 7 juli is er een informatiebijeenkomst voor de ouders van de leerlingen die volgend schooljaar naar groep 3 gaan. De avond begint om 19.00 uur en zal ongeveer een uur duren. De informatieavond is in het lokaal van de leerkrachten waarbij uw zoon/dochter is ingedeeld.
Groep 3.1 juf Mandy/juf Cacilda
Groep 3.2 juf Rachel/juf Marjolein
Groep 3.3 juf Karen/juf Nicole
Groep 3.4 juf Jolanda/juf Marjolein
Groep 3.5 juf Jamy/juf Dolly


WET WERK EN ZEKERHEID

Het kan u haast niet ontgaan zijn dat op 1 juli de 'Wet werk en zekerheid' ook voor het onderwijs in werking treedt. Het belangrijkste uitgangspunt van de wet is dat medewerkers met een tijdelijk contract, na een aantal contracten recht hebben op een vast contract. Dit heeft behoorlijk wat gevolgen voor het basisonderwijs.
Als een leerkracht met reden afwezig is, of als een collega ziek is, wordt een beroep op een invaller gedaan. Elke invalperiode (ook als het om een ochtend of middag gaat), die door een invaller wordt ingevuld, telt als een contract. Daar elke invaller slechts zes tijdelijke contracten bij een bestuur kan verkrijgen zonder financiële verplichtingen, kunnen zij slechts beperkt worden ingezet. Voor invallers daarentegen zijn kort tijdelijke contracten minder interessant. Hierdoor is het verkrijgen en inzetten van vervangers met ingang van 1 juli een enorme uitdaging.
Wanneer het onderhandelaarsakkoord (cao PO 2016-2017) door de betrokken partijen wordt bekrachtigd, worden met ingang van 1 juli voor het onderwijs nieuwe contractvormen mogelijk gemaakt. De financiële dekking van deze nieuwe contracten is echter naar verwachting pas vanaf 1 januari 2017 gerealiseerd. Wij onderzoeken alternatieve oplossingen om de periode tot 1 januari 2017 te kunnen overbruggen. Oplossingen waarbij het onderwijs voor alle kinderen gecontinueerd kan worden.
De Wet werk en zekerheid heeft bovendien tot gevolg dat enkele vertrouwde invalkrachten niet langer inzetbaar zijn. Het aantal potentiële invallers voor onze school is door deze wet en de keuzes die in het verleden zijn gemaakt zeer beperkt. Dit vraagt meer flexibiliteit van onze organisatie en soms creatieve oplossingen. Oplossingen die helaas niet altijd in het belang van het (individuele) kind zijn.
We komen door deze nieuwe wet vast nog meer hobbels tegen. Ondanks de beperkende wetgeving zullen wij trachten op een goede manier invulling te geven aan het vervangingsbeleid. Wanneer dat een keer niet optimaal lukt, rekenen wij op uw begrip.
Mocht u meer willen weten over dit onderwerp of willen reageren, dan kunt u terecht bij ondergetekende.

Met vriendelijke groet,
Jack Slangen, directeur

naar boven »

Info 37

slinger-hiep-hiep-hoera 176

Woensdag 29 juni is juffrouw Thérèse jarig. Wij wensen haar een heel fijne verjaardag toe.


FIETS OP STANDAARD

 

Standaard

Verzoek om de standaard van de fiets van uw zoon of dochter te controleren. Regelmatig komt het voor dat een fiets omvalt en in de val meerdere fietsen meeneemt. Hierdoor raken fietsen beschadigd.

 

INFORMATIEBIJEENKOMST GROEP 3

 

groep 3

Op 7 juli is er een informatiebijeenkomst voor de ouders van de leerlingen die volgend schooljaar naar groep 3 gaan. De avond begint om 19.00 uur en zal ongeveer een uur duren. De informatieavond is in het lokaal van de leerkrachten waarbij uw zoon/dochter is ingedeeld.

naar boven »

Info 36

slinger-hiep-hiep-hoera 176

Dinsdag 21 juni zijn juffrouw Jolanda en juffrouw Els van Gool jarig. Wij wensen ze alle twee een hele fijne verjaardag toe.


SCHOOLJAAR 2016-2017

Volgend schooljaar starten wij met vierendertig groepen. Op de Viandenlaan worden negen groepen 1/2 en vijf groepen 3 gerealiseerd. Op de Van Gaverenlaan worden de groepen 4 tot en met 8 gehuisvest. Conform het schoolbeleid stromen de groepen in de huidige samenstelling door. Er zijn echter jaarlijks uitzonderingen. Dit jaar vormen groep 1/2.6, de nieuwe groepen 3 en de huidige groepen 5 de uitzondering. De ouders van deze groepen ontvangen volgende week een schrijven met nadere informatie.


INFORMATIEBIJEENKOMST GROEP 3

 

groep 3

 

Op 7 juli is er een informatiebijeenkomst voor de ouders van de leerlingen die volgend schooljaar naar groep 3 gaan. De avond begint om 19.00 uur en zal ongeveer een uur duren.


SCHOOLATLETIEKDAG

 

collage klein copy copy copy

 

Afgelopen zaterdag was de schoolatletiekdag op het terrein van Sprint. De dag begon wat regenachtig, maar het werd een groot succes.
Van de onderbouw eindigde één van onze teams op de eerste plaats! 's Middags was het programma voor de groepen 6 t/m 8. Hiervan eindigde twee teams op plaats 2 en 3. En de Laurentiusschool heeft ook nog de beker gewonnen voor beste meisjesschool. Wat een Topdag!

 

SCHOOLHOCKEYTOERNOOI

 

IMG 0230 klein

Nog meer succes voor de Laurentiusschool. Gisteren was het schoolhockeytoernooi en één van onze teams is daar tweede geworden. Zilver!!

naar boven »

Info 35

Heelys-Rolschoenen-Launch

 

Heely's zijn in de mode. In verband met de veiligheid is het gebruik op school echter niet (langer) toegestaan. Wij rekenen op uw begrip.


BROERTJES-ZUSJES FOTO's

 

schoolfotograaf copy

Gelukkig is de sd-kaart met de broertjes-zusjes foto's teruggevonden. Helaas lag deze in het water. Daarom is er op woensdag 22 juni van 13.00 tot 15.00 uur opnieuw de gelegenheid om broertjes-zusjes foto's te laten maken op de Viandenlaan.


KINDEREN EN HUN SOCIALE TALENTEN

 

kinderen en hun sociale talenten

Het laatste thema van dit schooljaar is: 'Omgaan met ruzie'.

 

OUDERVERENIGING

Het laatste deel van het schooljaar is aangebroken en dat betekent meestal ook het afscheid van enkele leden van de oudervereniging. Wil je weten wat de oudervereniging doet en misschien wel lid worden? Stuur een mailtje naar: oudervereniging@kbs-laurentius.nl


VAKANTIEBIEB

 

vakantiebieb

De VakantieBieb-app is een cadeautje van de bibliotheek. Ook in de zomervakantie is het belangrijk te blijven lezen. Dit jaar is er een nieuwe editie, vol met mooie jeugdtitels, zoals bv. Iep, Weerwolf in de Leeuwenkuil en De Gruwelijke Generaal.
De vakantiebieb is geopend van 1 juni t/m 31 augustus. De app is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store. Meer informatie vindt u op vakantiebieb.nl

naar boven »

Info 34

slinger-hiep-hiep-hoera 176

 

Vrijdag 3 juni is juffrouw Suzanne jarig, een dag later is de verjaardag van juffrouw Laura. Op 6 juni viert juffrouw Els Posthouwers haar verjaardag, 7 juni is juffrouw Ivonne jarig en op 8 juni juffrouw Sabine. Wij wensen hen een heel fijne dag toe.


SPORTDAG GR. 5 t/m 8

 

sportdag copy copy

 

Mede door alle ouders die ons geholpen hebben, was de sportdag op vrijdag 27 mei een groot succes. We willen die ouders dan ook hartelijk bedanken voor hun hulp.


BROERTJES-ZUSJES FOTO's

 

schoolfotograaf copy

Tot onze spijt moeten wij mededelen dat de bus van de schoolfotograaf met daarin de apparatuur gestolen is. Daarbij is ook de sd-kaart met de broertjes-zusjes foto's verdwenen.
In overleg met de schoolfotograaf wordt er een nieuwe datum ingepland.

 

AVONDVIERDAAGSE 2 JUNI

 

wandelen

Vanavond lopen 503 leerlingen de laatste afstand van de avondvierdaagse 2016.
Graag willen we alle deelnemers attenderen op de afwijkende starttijden van de laatste avond:
De 10 km vertrekt net als andere dagen om 18.00 uur (stipt!), de kaarten kunnen vanaf 17.45 uur afgehaald worden.
De 5 km start vanavond om 18.30 uur. Afhalen kan vanaf 18.15 uur.
Met deze starttijden kunnen we de 5 km en 10 km lopers tegelijk binnenhalen voor de huldiging. Het laatste stukje van de avondvierdaagse wordt op feestelijke wijze gelopen door de Kerkhofweg, Vogelenzanglaan, Burgemeester Middelaerlaan en Dillenburgstraat naar het schoolplein van het hoofdgebouw aan de Van Gaverenlaan. Daar is aansluitend de huldiging en de medaille-uitreiking en wacht ook nog een lekkere versnapering voor de medaillelopers. Ondanks de geannuleerde eerste avond, krijgt iedereen een medaille!

naar boven »

Info 33

slinger-hiep-hiep-hoera 176

 

Vrijdag 27 mei is juffrouw Françoise jarig en op dinsdag 31 mei juffrouw Anne jarig. Wij wensen ze allebei een hele fijne verjaardag toe.


SPORTDAG GR. 5 t/m 8 

sportdag1

Morgen is de sportdag voor de groepen 5 t/m 8. Zij worden om 09.00 uur verwacht bij het clubhuis van A.V. Sprint. Om 15.00 uur is de sportdag afgelopen. Leerlingen hebben inmiddels een schrijven met alle informatie ontvangen.


AVONDVIERDAAGSE 30 MEI t/m 2 JUNI

wandelen

De avondvierdaagse gaat weer van start. Onze school loopt ook dit jaar met heel veel deelnemers mee! We starten vanaf het schoolplein van het hoofdgebouw aan de van Gaverenlaan.
Hierbij geven we u de laatste informatie over de avondvierdaagse: 

 • De 10 km vertrekt om 18.00 uur. Stempelkaarten kunnen vanaf 17.45 worden opgehaald aan de ramen van het hoofgebouw aan de van Gaverenlaan.
 • Bij de 5 km kunnen de deelnemers starten tussen 18.00 en 18.15 en vanaf 18.00 uur hun stempelkaart ophalen. Na 18.15 uur is starten niet meer mogelijk. 
 • De stempelkaarten houden leerlingen gedurende de avondvierdaagse bij zich. Elke dag laten de deelnemers hun kaart voor vertrek afstempelen. De 10 km-lopers tussen 17.45 en 18.00 uur, de 5 km-lopers tussen 18.00 en 18.15 uur.
 • De laatste avond zullen de vertrektijden waarschijnlijk iets afwijken. Daarover leest u in de info van 2 juni meer. 
 • Dit jaar sponsort Albert Heijn de avondvierdaagse en deelt op maandagavond bidons uit bij het Gemeenschapshuis Vianden aan de Viandenlaan. Vergeet hem dus niet op te halen!
 • Alle kinderen dienen begeleid te worden door een volwassene. De school draagt geen verantwoordelijkheid voor de kinderen, die blijft bij u als ouder! 
 • Denkt u eraan de kinderen een flesje drinken mee te geven voor tijdens het lopen. 
 • Namens de oudervereniging zullen wij de kinderen tijdens het lopen soms op een gezonde snack trakteren. 
 • De hoofdorganisatie deelt soms snoep o.i.d. uit. Dat dit niet altijd gezonde snacks zijn, kunnen wij als oudervereniging helaas niet beïnvloeden! 
 • De traktaties die onderweg worden uitgedeeld zijn alléén voor de kinderen die zich via school ingeschreven hebben. 
 • Wilt u uw kinderen er a.u.b. op wijzen dat snoeppapiertjes, lege flesjes en andere rommel niet zomaar weggegooid mogen worden, maar in de prullenbak moeten. 
 • Controle op teken! Als u in de natuur bent geweest is het belangrijk om uw huid en kleding en die van uw kinderen te controleren op teken. Kijk vooral op plekken waar de huid dun of warm en vochtig is, zoals liezen, knieholten, oksels en buik. Bij kinderen worden de teken vaak op het hoofd, in de hals, achter de oren en bij de haargrens gevonden. Om een tekenbeet te voorkomen kunt u het beste het contact vermijden met struikgewas en hoog gras door op de paden te blijven en bedekkende kleding te dragen. Indien u een hond mee wilt nemen tijdens het lopen, wilt u deze dan altijd aan de lijn houden. Houdt u er rekening mee dat veel kinderen die een hond eng vinden!

De oudervereniging wenst iedereen een leuke en zonnige avondvierdaagse!
naar boven »

Info 32

SCHOOLFOTOGRAAF

 

schoolfotograaf copy

Donderdag 26 mei is de schoolfotograaf aanwezig voor het maken van de individuele foto's en groepsfoto's. Op woensdag 25 mei is er de gelegenheid om de broertjes en zusjes foto's te laten maken. Alle broertjes en zusjes in de schoolgaande leeftijd kunnen op woensdagmiddag tussen 13.00 en 15.00 naar de speelzaal Viandenlaan 2 komen om zich op de foto te laten zetten.


SLIPPERS

 

slippers

Bij spel van kleuters op de speelplaats (het klimmen, fietsen en rennen) kunnen slippers voor de nodige ongelukjes zorgen, zoals struikelen of wegschieten van het klimrek. Ook geven slippers weinig bescherming aan kindervoeten. Ons advies en dringend verzoek is dan ook om de kleuters niet op slippers naar school te sturen.

 

SCHOOLTIJDEN

 

klok

Sinds de meivakantie gaan de deuren om tien voor half negen open om ervoor te zorgen dat de lessen om half negen van start kunnen gaan.
Ouders van de leerlingen in de kleuterbouw mogen hun kind naar het lokaal brengen. Verzoek aan deze ouders is om het gebouw voor 08.30 uur te verlaten, zodat ook daar op tijd gestart kan worden.

 

HET BIZWORLD PROJECT

 

Bizworld

 

Alle groepen 8 zijn momenteel bezig met het bizworld project. De kinderen hebben zelf kleine groepjes gemaakt van 4 á 5 personen. Met dat groepje beginnen ze een eigen bedrijfje. Het kan zijn dat je een dienst aan iemand verleend zoals bijvoorbeeld auto's wassen, maar je kunt ook iets verkopen zoals cakejes of smoothies. Om de benodigdheden voor je bedrijfje te kunnen betalen, krijgt je groepje een lening van de investeerder. Je mag het bedrag dat je nodig hebt zelf kiezen, maar je moet het aan het einde van het project natuurlijk wel terug betalen. Om alle geldzaken goed bij te kunnen houden, heeft ieder groepje een financieel directeur gekozen. Deze levert aan het einde van het project ook alle bonnetjes in, waarop natuurlijk staat wat je hebt gekocht in de winkel. De financieel directeur is niet de enige die wat doet in je groepje. Er zijn namelijk rollen verdeeld over je groepsgenoten. Per kind heb je 1 á 2 rollen. Zo heb je een algemeen directeur, die organiseert veel verschillende dingen, en helpt bijvoorbeeld de financieel directeur. Of de directeur 'ontwerp', die tekent en ontwerpt. De directeur 'verkoop', die zorgt dat er reclame wordt gemaakt en dat de verkoop blijft lopen. De directeur 'productie', die maakt producten, maar dat kan natuurlijk ook met meerdere mensen. En de directeur 'marketing', die ervoor zorgt dat er goede reclame wordt gemaakt voor meer klanten. Met al deze mensen houd je je bedrijf draaiende. Al het geld dat je hebt verdiend gaat naar jouw goede doel!

Geschreven door Annabel uit groep 8.2

Aan het eind van dit schooljaar nemen enkele leden van de oudervereniging afscheid. De oudervereniging is daarom op zoek naar nieuwe leden. Wil je weten wat de oudervereniging doet en misschien wel lid worden, stuur dan een mailtje naar:
oudervereniging@kbs-laurentius.nl


VERKOOP SCHOOLPOLO'S

 

Schoolpolo copy

Tijdens de avondvierdaagse is het extra leuk wanneer alle leerlingen van onze school met onze mooie, groene schoolpolo aan meedoen. Deze sportieve groene polo is met een prachtige opdruk van 'ons' torentje en de naam van de school. Er zijn polo's in de maten 110/116-122/128-134/140-L-XL. De kosten van de polo bedragen € 9,=.
Per mail is de polo te bestellen: oudervereniging@kbs-laurentius.nl.

naar boven »

Info 31

42ste SPONSORLOOP

 

lepra-school

 

Donderdag 19 mei 13.30 uur wordt voor de 42ste keer de Sponsorloop voor de Leprastichting gelopen. Wellicht zijn de leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 al aan de deur geweest met hun sponsorkaart.
De sponsorloop start om 13.30 uur op het schoolplein van het hoofdgebouw.


AVONDVIERDAAGSE

 

collage avondvierdaagse

 

OPGELET!! Vandaag (12 mei) is de laatste mogelijkheid om uw kind op te geven voor de avondvierdaagse. Dit kunt u doen door het invulstrookje en het inschrijfgeld met uw kind mee te geven en in te laten leveren bij de groepsleerkracht. Hierna kunt u zich niet meer opgeven via school. Dan kunt u uw kind(eren) alleen nog opgeven via de organisatie op zaterdag 28 mei in zaal Vianden van 10 tot 12 uur.
Het strookje en informatie kunt u hier downloaden.

 

VERKOOP SCHOOLPOLO'S

 

Schoolpolo copy

 

Tijdens de sponsorloop en avondvierdaagse is het extra leuk wanneer alle leerlingen van onze school met onze mooie, groene schoolpolo aan meedoen. Deze sportieve groene polo is met een prachtige opdruk van 'ons' torentje en de naam van de school. Er zijn polo's in de maten 110/116-122/128-134/140-L-XL. De kosten van de polo bedragen € 9,=.
Per mail is de polo te bestellen: oudervereniging@kbs-laurentius.nl.

 

WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR......

 

bierdop

Voor groep 5.4 van juffrouw Barbara zijn wij op zoek naar kroonkurken. Alvast bedankt.

 

BERICHT VAN DE MR

Het jaarverslag Medezeggenschapsraad 2015 is geplaatst op de site.


INFO VAN DE GGD m.b.t. REISVACCINATIES

 

Banner 600-222 copy


Op verzoek van de GGD West Brabant onderstaand bericht.

Gaat u dit jaar met uw kinderen op vakantie naar het buitenland? Zorg dat u goed voorbereid bent en dat uw kinderen gevaccineerd zijn. Want.... ook voor landen rond de Middellandse zee zoals Kroatië, Marokko, Egypte en Turkije maar ook voor Bulgarije adviseren wij vaccinaties o.a. tegen besmettelijke geelzucht. Kinderen kunnen deze ziekte gemakkelijk oplopen. De ziekte kan zich na terugkomst van vakantie via de toiletten, deurklinken, kranen en handdoekjes op basisscholen verspreiden. Hierdoor worden meer kinderen ziek en vervelender nog: zij nemen het op hun beurt weer mee naar huis met vervelende gevolgen voor de ouders en broertjes/zusjes. Met goede voorbereidingen en een vaccinatie zijn veel gezondheidsproblemen te voorkomen. Kijk op GGD Reisvaccinaties of er voor het land dat u bezoekt vaccinaties aanbevolen worden.

naar boven »

Info 30

slinger-hiep-hiep-hoera 176

Op 22 april is juffrouw Marieke jarig, En in de vakantie is op 28 april juffrouw Saskia jarig, op 30 april juffrouw Rachèl, op 1 mei juffrouw Corine en op 7 mei juffrouw Karin Hoekstra. Wij wensen ze een hele fijne verjaardag toe.

 

AANPASSING BINNENKOMEN

 

collage ingang klein

 

Om de toegang tot de school aan het begin van de schooltijd voor kinderen en ouders prettiger te laten verlopen, zullen de deuren van zowel de Viandenlaan als de Van Gaverenlaan na de meivakantie tien minuten voor de start van de officiële schooltijd reeds geopend worden. Dit betekent dat 's morgens om 8.20 uur en 's middags om 13.20 uur de deuren geopend worden. Dan wordt ook de karakteristieke bel geluid.
Deze wijziging resulteert voor kinderen in een minder massale binnenkomst. Bovendien krijgen ouders hierdoor de gelegenheid kinderen naar beide locaties te begeleiden. Alleen de ouders van de leerlingen uit de groepen 1/2 mogen de kinderen naar de klas brengen.

De leerkrachten zijn tijdens de inloop in de klas aanwezig. Om 8.30 uur starten de lessen.


SCHOOLVOETBALTOERNOOI

 

schoolvoetbal copy

 

Het schoolvoetbaltoernooi begint dit jaar op dinsdag 26 april op het terrein van voetbalclub JEKA. Onze school zal daaraan deelnemen met ELF!! teams. De eerste wedstrijd begint om 09.00 uur.
Meer informatie vindt u op: Schoolvoetbal Breda

 

 

AVONDVIERDAAGSE

 

avondvierdaagsepotje

Vandaag gaat alle informatie m.b.t. de avondvierdaagse mee met de gezinsoudsten. Aanmelden kan door het strookje met gepast geld in een enveloppe in te leveren bij de leerkracht.

Informatie en strookjes kunt u ook hier downloaden.


SPONSORLOOP

 

lepra-school

 

Dit jaar organiseert school op 19 mei voor de 42ste keer de sponsorloop waarvan de opbrengst ten goede komt aan de Leprastichting. De sponsorloop wordt elk jaar gelopen door de leerlingen uit de groepen 5 t/m 8. Maandag 9 mei komen Gerrit de Vries (hoofd buitenland) en Curt Fortin (acteur, presentator en ambassadeur van de Leprastichting) naar onze school om de kinderen uit de groepen 5 t/m 8 te informeren over de ziekte.
Daarna krijgen de kinderen hun sponsorkaart mee. Natuurlijk zijn familie en buren de eerste die zij om sponsoring gaan vragen. Maar de kans is groot dat ze ook bij u aan de deur komen. U helpt hen en daarmee de Lepra Stichting toch ook.

 

KINDEREN EN HUN SOCIALE TALENTEN

kinderen en hun sociale talenten


Het thema van deze maand is "Opkomen voor jezelf".

 

JAZZ

 

collage site copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy

 

De groepen zeven hebben de afgelopen weken gewerkt aan het project Jazz. Dit project is erop gericht leerlingen kennis te laten maken met het fenomeen jazz. Het ontstaan daarvan, maar ook welke invloed deze stijl heeft op onze hedendaagse muziek. De afsluiting van het project was afgelopen maandag in het Chassé theater waar het slotconcert gehouden werd. Ook viel onze school in de prijzen. Leerlingen uit groep 7.3 wonnen een beker voor de mooiste poster.

 

INLOOPMIDDAG

 

inloopmiddag

 

 

Dinsdag 10 mei houden we een inloopmiddag voor de groepen 3 t/m 8. U bent dan om 15.30 uur van harte welkom in de groep van uw zoon/dochter om te kijken naar de dingen waar de kinderen mee aan het werk zijn.
Zij zullen u er zelf over vertellen. Uiteraard is de leerkracht aanwezig maar de inloop is niet het moment om inhoudelijk met de leerkracht van uw zoon of dochter te praten. De inloop duurt tot 16.15 uur.

 

meivakantie

Namens het hele team een heel fijne

meivakantie

naar boven »

Info 29

 

HULPOUDERS VOOR SPORTDAG GROEP 5 T/M 8

 

sportdag copy copy

 

Op vrijdag 27 mei a.s. organiseren we onze jaarlijkse sportdag voor de groepen 5 t/m 8. Wanneer u als ouder / verzorger mee zou willen helpen tijdens deze sportdag, zouden wij dat erg plezierig vinden. Uw hulp is namelijk onmisbaar.
Wanneer u de ochtend / hele dag meehelpt, verwachten wij u om 08.45 uur op het terrein van AV Sprint. Bent u in de middag in de gelegenheid te helpen, dan verwachten wij u om 12.00 uur. De dag wordt beëindigd om 15.00 uur.
Dit bericht staat nú in de Info, om u alvast de gelegenheid te geven het in uw agenda te plannen. Binnenkort ontvangt u een e-mailbericht waarop u kunt reageren.


AVONDVIERDAAGSE 2016

 

collage avondvierdaagse

 

Noteer de volgende data alvast in uw agenda:

 • Avondvierdaagse 2016: 30 mei t/m 2 juni 2016
 • Inschrijving: invulstrookjes en bijdrage inleveren bij leerkrachten leerlingen op dinsdag 10, woensdag 11 of donderdag 12 mei.

Meer informatie volgt in de volgende Info's.


EERSTE HEILIGE COMMUNIE

 

Eerste-Heilige-Communie- 1

 

Zondag 17 april a.s. om 11.00 uur gaan de kinderen de Eerste Heilige Communie doen in de Laurentiuskerk. Het wordt een feestelijke kinderviering met liedjes, gebedjes en verhalen met als thema 'Een bijzondere picknick'.
Iedereen is natuurlijk van harte uitgenodigd deze speciale kinderviering bij te wonen.

naar boven »

Info 28


slinger-hiep-hiep-hoera 176

 

Zaterdag 9 april is juffrouw Sabrina jarig, op zondag 10 april viert juffrouw Jamy haar verjaardag. Een dag later is de verjaardag van juffrouw Davinia en op donderdag 14 april is juffrouw Mariëlle.
Wij wensen ze alle vier een hele fijne dag toe.


REUNIE

 

collageheelklein

 

Op 1 september 1916 is de Laurentiusschool officieel gestart. Dit betekent dat de school op 1 september 2016 honderd jaar bestaat. En dat gaan we natuurlijk vieren.
Eén van de activiteiten is een reünie die gehouden wordt op zaterdag 17 september 2016. Bent u een oud-leerling van de school dan kunt u zich aanmelden voor de reünie door een mail te sturen aan:
reunie@kbs-laurentius.nl.
Breng dit s.v.p. ook onder de aandacht bij familieleden die hier op school gezeten hebben maar geen nieuwsbrief ontvangen.


EERSTE HEILIGE COMMUNIE

 

eerste-communie-t21841

 

Zondag 17 april a.s. om 11.00 uur gaan de kinderen de Eerste Heilige Communie doen in de Laurentiuskerk. Het wordt een feestelijke kinderviering met liedjes, gebedjes en verhalen met als thema 'Een bijzondere picknick'.
Iedereen is natuurlijk van harte uitgenodigd deze speciale kinderviering bij te wonen.


SCHOLENOPDEKAART.NL

Wat is uw mening over Scholenopdekaart.nl? Doe mee aan het onderzoek!
Kent u de site scholenopdekaart al? Onze school heeft hier een eigen SchoolVenster, waarmee we onszelf presenteren aan de buitenwereld. De site houdt momenteel een bezoekersonderzoek, waarbij uw mening wordt gevraagd over bijvoorbeeld de gebruiksvriendelijkheid en wat u belangrijke informatie vindt.
Dat onderzoek is belangrijk, want hoe beter de site, hoe beter SchoolVenster bezocht wordt.
Hoe kunt u meedoen aan het onderzoek?
Ga met uw laptop of PC naar : Scholenopkaart
(deelname via tablet of smartphone is helaas niet mogelijk). De vragen verschijnen vanzelf in beeld. Het onderzoek duurt ongeveer vijf minuten en bestaat uit twee afzonderlijke delen: één voor en één na uw bezoek aan de site. Zorg dat u beide delen volledig afmaakt, dit is belangrijk voor de resultaten. Alvast bedankt voor uw medewerking!

naar boven »

Info 27

slinger-hiep-hiep-hoera 176

Woensdag 6 april is juffrouw Hélène jarig. Wij wensen haar een hele fijne verjaardag toe.


AFSCHEID VAN DE LAURENTIUSSCHOOL

 

collage2klrin

Ruim 27 jaar geleden ben ik begonnen op de Laurentius en geen moment heb ik daar spijt van gehad!
Ik heb altijd mogen werken met fijne collega's en samen hebben we er in die 27 jaar een grote, zelfstandige en vooral goede school van gemaakt. Twee prachtige gebouwen, ruim 800 leerlingen en 80 man (vooral vrouw) personeel! De Laurentius is een begrip in Breda en een volwaardig partner in de samenwerking met de andere besturen in de stad Breda en de regio.
In 27 jaar is er heel veel gebeurd en dan vooral op het onderwijsinhoudelijke vlak! Van centraal klassikaal zijn we gegaan naar onderwijs op maat, passend onderwijs voor iedereen! Ook op de Laurentiusschool hebben we hier goed vorm aan weten te geven. Naast veel aandacht voor de leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben i.v.m. leer- of gedragsproblemen is er ook veel aandacht gekomen voor de leerlingen die aan de bovenkant presteren. Zo zijn er bijvoorbeeld de plusklassen ingericht. Kortom een school die aandacht heeft voor al haar leerlingen.
Ik wil hierbij de collega's, de ouders en het bestuur heel hartelijk danken voor de ruimte die mij altijd is geboden en het vertrouwen dat mij is gegeven om vorm te geven aan mijn opdracht.Ik verlaat een fantastische school met fantastische mensen! Ik ben trots op deze school.Ik wil iedereen heel erg bedanken voor het geweldige afscheid door m.n. de kinderen en collega's.Ik wens iedereen een heel mooie en gezonde toekomst en wie weet komen we elkaar nog eens tegen! BEDANKT!

 

AFSCHEID MENEER FONS

 

collage SITE

Woensdag 30 maart stond in het teken van het afscheid van meneer Fons. De dag werd geopend op de Viandenlaan waar de kinderen uit de groepen 1 t/m 3 hebben gezongen, gedanst en kreeg meneer Fons prachtige cadeaus.
En uiteraard was dit geen normale schooldag maar een dag van spelletjes in alle groepen.
De dag werd afgesloten op de Van Gaverenlaan waar ook werd gedanst, gezongen en ook daar cadeaus voor meneer Fons van de groepen 4  t/m 8.
Voor alle kinderen was er wat lekkers en het team heeft genoten van een heerlijke taart.
's Middags was er een receptie voor genodigden met ook weer veel cadeaus.
En vanmorgen was het dan zover. Meneer Fons heeft voor de laatste keer de schoolbel geluid en de leerlingen een high five gegeven.
Meneer Fons Bedankt!!!

naar boven »

Info 26

slinger-hiep-hiep-hoera 176

Zaterdag 27 maart is juffrouw Merel Prins van Wijngaarden jarig en een dag later is de verjaardag van Petra v.d. Aa. Op donderdag 31 maart is juffrouw Carla jarig. Wij wensen ze alle drie een hele fijne verjaardag toe.

 

AFSCHEID MENEER FONS

 

slik

 

Woensdag 30 maart is het dan zover. Het afscheid van meneer Fons voor de leerlingen.
De feestlijke opening is met de groepen 1 t/m 3 op de Viandenlaan. De kinderen zullen zingen en dansen en hun cadeau overhandigen. Aansluitend is er voor deze groepen een spelcircuit.
Om 11.15 start de feestelijke afsluiting van het afscheidsfeest met de leerlingen uit de groepen 4 t/m 8 op de Van Gaverenlaan. Ook daar zal volop gezongen, gedanst worden en uiteraard hebben ook zij een schitterend cadeau voor meneer Fons. En ook in deze groepen is er een spelcircuit.
Ouders zijn welkom om vanaf een afstandje de opening en de sluiting van deze dag mee te maken.

 

Op donderdagochtend van 08.45 tot 11.00 uur is er voor de ouders de gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie meneer Fons nog de hand te schudden.


BLAASMUZIEK IS COOL

 

Wolkje copy

 

De lessen 'Blaasmuziek is Cool' zijn afgerond.
Graag wijzen wij de ouders uit de groepen 5 nog op het slotconcertje dat gehouden wordt in zaal Vianden op donderdag 31 maart. Leerlingen uit de groepen vijf kunnen dan samen met het opstaporkest van Harmonie Concordia spelen. Zaal gaat open om 18.30 uur en concert is om 18.50 uur . Bij deze nodigen wij de leerlingen en familie uit hierbij aanwezig te zijn.


STUDIEDAG

 

geenschool copy copy

Vrijdag 25 maart is er een studiedag. Alle leerlingen zijn deze dag vrij.


CENTRUM VOOR JEUGD EN GEZIN

 

cjg-plaatje

De laatste nieuwbrief van Centrum voor Jeugd en Gezin met als titel 'Je kind nieuwe vaardigheden aanleren'kunt u hier downloaden.


OPEN TRAININGSDAGEN PUSH

Hockey vereniging Push organiseert open trainingsdagen voor leerlingen uit de groepen

1 t/m 8. Alle informatie hierover kunt u hier downloaden.

 

imagespasen

Namens het hele team

    Fijne Paasdagen

 

naar boven »

Info 25

 

slinger-hiep-hiep-hoera 176

 

Dinsdag is meneer Peter jarig. Wij wensen hem een hele fijne dag toe.


RAPPORTGESPREKKEN

Donderdag 31 maart ontvangen de ouders/verzorgers van de leerlingen uit de groepen 3 t/m 8 het rapport. De gesprekken vinden plaats op 5 en 7 april. Gisteren is het strookje met de leerlingen meegegaan waarop u eventuele verhindering aan kunt geven. Dit strookje moet uiterlijk 23 maart voor 12.15 uur ingeleverd worden. Mocht u het strookje nu niet ontvangen hebben dan kunt u hier downloaden.

 

ERFGOED WEBSITE JUNIOR 

Erfgoed

 

In januari 2014 werd op onze school de website erfgoed junior officieel gelanceerd door toenmalig cultuurwethouder Akinci. Inmiddels zijn we twee jaar verder en is deze site vernieuwd. Het Bredaas Verhaal is nu nog beter in kaart gebracht en ook is de site gevuld met meer informatie.
Tevens hebben de leerlingen uit de groep van meneer Bas hier een bijdrage aangeleverd door opa's en oma's te interviewen en daar een opstel over te schrijven. Een aantal van deze verhalen vindt u terug op:
http://junior.erfgoed.breda.nl/


WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR.........

 

zoeken

Voor de groep 6.4 van juffrouw Els en juffrouw Hanneke zijn wij op zoek naar afgeschreven cd's/dvd's om mee te gaan knutselen.

En voor de groep 5 zijn wij op zoek naar bierdoppen.
Alvast bedankt!

 

KANGOEROEWEDSTRIJD

 

kangoeroewedstrijd

Vandaag hebben de leerlingen uit de groepen 3 t/m 8 weer deelgenomen aan de wereldwijde kangoeroewedstrijd. Zij hebben zich vijftig minuten lang gebogen over uitdagende en verrassende puzzelopdrachten, waarbij goed lezen en logisch redeneren centraal staan. Leerlingen hebben alleen of als duo aan de wedstrijd meegedaan.
Wilt u wat meer lezen over deze wedstrijd alle informatie vindt u op:

http://www.w4kangoeroe.nl/

 

STUDIEDAG

 

geenschoolsite

 

 Vrijdag 25 maart is er een studiedag. Alle leerlingen zijn deze dag vrij.

 

naar boven »

Info 24

slinger-hiep-hiep-hoera 176

 

Maandag 14 maart is juffrouw Karin van Achterberg jarig. Wij wensen haar een hele fijne verjaardag toe.

 

SCHOOLWATERPOLOTOERNOOI

 

foto site

Voor de 8ste keer werd in Breda het schoolwaterpolotoernooi georganiseerd en dit jaar was het de 1ste keer dat er ook een team van de Laurentiusschool heeft deelgenomen. Het door enthousiaste ouders getrainde team uit groep 5 van juffrouw Thérèse en juffrouw Marijntje deed gisteren mee aan de finale en zij hebben gewonnen.

 

VAKANTIEROOSTER 2016-2017

 

vakantierooster copy

 

Start schooljaar                5 september
Herfstvakantie                  24 okt.-28 okt.
Kerstvakantie                   26 dec.-06 jan.
Voorjaarsvakantie             27 febr.-03 maart
Paasvakantie                    17 april
Meivakantie                      24 apr.-05 mei
Hemelvaart                       25 mei-26 mei
Pinkstervakantie                05 juni
Zomervakantie                  17 juli-25 augustus

 

De leerlingen van de groepen 1 zijn alle vrijdagen vrij
Vrije vrijdagen groepen 2:
09-09; 23-09; 07-10; 21-10; 11-11; 25-11; 09-12; 23-12; 20-01; 10-02; 24-02; 17-03; 31-03; 14-04; 19-05; 02-06; 16-06; 30-06; 14-07

 

Vrije dagen alle groepen
Sinterklaas                          06 december
Drie studiedagen                 nog niet bekend

 

Vrije middagen
Kerstmis                              23 december
Goede Vrijdag                      14 april
Grote vakantie                     14 juli

 

VERKEERSOUDERS GEZOCHT

 

verkeer

 

Nu de nieuwbouw is gerealiseerd is ook de verkeerssituatie rondom de schoollocaties anders geworden. Met name bij de nieuwbouw zijn de verkeersstromen veel veranderd. De verkeerscommissie is momenteel bezig om alle knelpunten rondom de schoollocaties inzichtelijk te maken. Echter zit in de verkeerscommissie momenteel nog maar één verkeersouder. Om dit goed op te kunnen pakken, zoeken wij nog 2 verkeersouders, die de verkeerscommissie, voor een verkeersveilige school, komen versterken. De verkeersouder praat mee binnen de school over verkeersonderwijs en mogelijke verbeteringen van de verkeersveiligheid rondom de school. Als verkeersouder kunt u zelf beslissen wat u op het gebied van verkeersveiligheid wilt ondernemen. De ene verkeersouder vindt het leuk om acties op school te organiseren, waar een andere verkeersouder weer het gesprek met de gemeente aangaat over de gevaarlijke situatie bij de school. Een verkeersouder bepaalt zelf hoe en in hoeveel tijd hij/zij de rol als verkeersouder invult.
Verkeersveiligheid op en rondom de school is een serieuze zaak die veel aandacht verdient. Mocht u interesse hebben, kunt u zich aanmelden via de verkeerscommissie@kbs-laurentius.nl

 

GEEL KADER BIJ INGANG VIANDENLAAN

Voor de schuifdeuren bij de ingang aan de Viandenlaan is een geel kader aangebracht. Het is de bedoeling dat  iedereen buiten het kader wacht tot de deuren vijf minuten voor aanvang school opengaan. Dit om gedrang bij de deuren te voorkomen en er voor te zorgen dat een ieder rustig naar binnen kan.

naar boven »

Info 23

AFSCHEID MENEER FONS

 

site copy

 

Zoals u in de vorige Info heeft kunnen lezen is het afscheid van meneer Fons voor de kinderen gepland op woensdag 30 maart. Op donderdag 31 maart, van 09.00 tot 11.00 uur, is er voor de ouders de  gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie afscheid van meneer Fons te nemen in de aula van het hoofdgebouw.
Tevens kunt u dan kennismaken met de nieuwe directeur Jack Slangen.


GRAAG INVULLEN:

OUDERTEVREDENHEIDSONDERZOEK

 

download

 

Graag willen wij u nogmaals wijzen op het belang voor de school als zo veel mogelijk ouders het onderzoek invullen. Inmiddels hebben slechts 27% van de ouders het onderzoek afgerond. U heeft nog de tijd tot 11 maart om het onderzoek in te vullen.

 

GASTSPREKERS BIJ DE GROEPEN 8

 

WAR

 

Afgelopen weken stond groep 8 in het teken van gastsprekers met het thema oorlog en vrijheid.
Namens het Landelijk Steunpunt Gastsprekers WOII - heden zijn er 2 gastsprekers komen vertellen over hun verhaal in de Tweede Wereldoorlog. De geschiedenis werd met het heden verbonden door deze indrukwekkende verhalen.
Tevens hebben we het indrukwekkende verhaal gehoord van Ahmad, vluchteling uit Syrië. Ahmad heeft, met behulp van Mahmoud zijn tolk, verteld over zijn vlucht uit Syrië en alle ontberingen die hij is tegengekomen tijdens zijn vluchtperiode.


GEVONDEN VOORWERPEN

 

gevonden voorwerpen

 

Verzoek een blik te werpen op de gevonden voorwerpen. Er ligt weer van alles: sleutels, bekers, dassen, jassen................. Mocht u iets missen dan loont het zeker de moeite te komen kijken.

naar boven »

Info 22

slinger-hiep-hiep-hoera 176

 

Zaterdag 27 februari is juffrouw Mandy jarig, op 1 maart is de verjaardag van juffrouw Elisa en een dag later is juffrouw Claudia jarig. Wij wensen ze alle drie een hele fijne dag toe.


OUDERTEVREDENHEIDSONDERZOEK

 

download

 

Vorige week is er aan de gezinsoudsten een uitnodiging meegegeven om deel te nemen aan het oudertevredenheidsonderzoek. Het is voor de school van groot belang dat zoveel mogelijk ouders dit onderzoek invullen! Op dit moment hebben 17% van de ouders het onderzoek afgerond. Omdat we streven naar een 100% score willen we de ouders die het nog niet hebben ingevuld eraan herinneren dat ze tot 11 maart de mogelijkheid hebben dit alsnog te doen.


AFSCHEID MENEER FONS

 

site copy

De datum dat meneer Fons met pensioen gaat, komt snel dichterbij. Vanaf volgende week begint de inwerkperiode van meneer Jack en op 1 april zal hij het stokje overnemen.
Woensdag 30 maart is het afscheidsfeest voor de kinderen. De opening zal plaatsvinden op het schoolplein van de  Viandenlaan en de sluiting op het schoolplein van de Van Gaverenlaan. Ouders die dat leuk vinden, mogen, vanaf een afstandje, deze opening en sluiting mee te maken.

 

ADRESLIJSTEN

 

adreslijsten1

 

Zoals begin van het schooljaar al in de Info vermeld heeft gestaan, zullen wij nog tweemaal de groepslijst met adres en telefoonnummer voor de groepen 1/2 meegeven. In het kader van de Wet op de Privacy mogen we dat niet zomaar doen. Daarom vragen we u indien u bezwaar heeft tegen verspreiding van deze gegevens onder ouders van de groep waarin uw kind zit dat kenbaar te maken. Deze gegevens zullen dan van de lijst afgevoerd worden. U kunt dit tot dinsdag 1 maart melden bij Mariëtte van Noort (076-5640755 of noort@kbs-laurentius.nl) Mocht u een geheim nummer hebben, wilt u dan zo vriendelijk zijn dit kenbaar te maken ook al heeft u het indertijd op het aanmeldingsformulier aangegeven. Zonder tegenbericht gaan we ervan uit dat u géén bezwaar heeft tegen vermelding.


MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

Donderdag 3 maart vergadert de medezeggenschapsraad. De vergadering wordt gehouden in de teamkamer van het hoofdgebouw en begint om 20.00 uur. Als onderwerpen komen aan bod: formatieplan en jaarrekening.
Vergaderingen van de medezeggenschapsraad zijn openbaar, hierbij nodigen wij u uit de vergadering als toehoorder bij te wonen.

naar boven »

Info 21

slinger-hiep-hiep-hoera 176

Donderdag 25 februari is juffrouw Merel Schaerlaeckens jarig. Wij wensen haar een hele fijne verjaardag toe.


BRAKKENSLIERT

 

collage brakkensliert2016

Met als thema 'D'r zwaojt wa' hebben de Lauloenekes de Brakkensliert gelopen en wat zag het er weer geweldig uit! Graag willen we iedereen bedanken die ons geholpen heeft. Met de kinderen die meegelopen hebben, kijken we op woensdag 25 februari 13.30-14.30 uur nog even gezellig terug op deze dag.

IMG 4367 1

 

Op 1 februari was meneer Fons al in het zonnetje gezet door de Prins en heeft hij van de prins een welverdiend lintje gekregen voor zijn jarenlange inzet bij de Brakkensliert.


INLOOPMIDDAG

 

inloopmiddag

Zoals vorige week al in de Info stond, is het vanmiddag inloopmiddag voor de groepen 3 t/m 8 van 15.30-16.15. Alleen stond daar een foutje in, een inloopmiddag is NIET het moment om inhoudelijk met de leerkracht van uw zoon of dochter te praten. In de vorige Info stond net een lettertje te weinig.

 

CULTURELE ACTIVITEITEN

Blaasmuziek is Cool

 

Wolkje

 

Als je denkt aan blaasmuziek dan denk je al snel aan harmonie of fanfare. En dat is terecht want deze orkesten zijn samengesteld uit blaasinstrumenten en slagwerkinstrumenten.
De groepen vijf gaan vanaf morgen aan de slag met het project 'Blaasmuziek is cool' en zullen in vijf lessen kennis  maken met verschillende blaas-en slagwerkinstrumenten. Als afsluiting zal er een concertje gehouden worden.
De lessen worden verzorgd door Harmonie Concordia Ginneken en leraren van De Nieuwe Veste.
Leerlingen uit de groepen vijf hebben een schrijven meegekregen met wat aanvullende informatie over de lessen.


Danser in de klas

 

De stilte

 

De groepen 6 gaan aan de slag met de discipline Dans. Zij zullen de voorstelling 'De Kartonbewoners' bij 'De Stilte'gaan bezoeken. Verder krijgen ze op school een aantal workshops.


FRUIT MEENEMEN NAAR SCHOOL

 

collage fruit

Graag willen wij u nogmaals wijze op het verstikkingsgevaar bij kleine kinderen o.a. door het eten van hele cherrytomaatjes en druiven. Als u tomaatjes of druiven mee wilt geven deze dan graag in vieren snijden.

 

KINDEREN EN HUN SOCIALE TALENTEN

 

kinderen en hun sociale talenten

Onderwerp voor de maanden februari & maart is: "Een keuze maken".

naar boven »

Info 20

slinger-hiep-hiep-hoera 176

 

Maandag 15 februari is juffrouw Esther Bazuin jarig en een dag later is het de verjaardag van juffrouw Lois en juffrouw Stans.
Wij wensen ze alle drie een hele fijne verjaardag toe.


BRAKKENSLIERT

 

carnaval 2016

 

Net als andere jaren is er ook dit jaar weer heel hard gewerkt aan de Brakkensliert en het ziet er weer geweldig uit!!! Het zou fijn zijn als er heel veel ouders en kinderen langs de route staan om de kinderen die meedoen aan te moedigen. De optocht start zondag om 13.30, vertrek binnenzijde Nieuwe Haven. Aansluitend om ongeveer 15.00 uur begint het Brakkenbal in het Chassétheater waar rond 17.00 uur de prijsuitreiking zal zijn.
Alle kinderen die meedoen met de Brakkensliert hebben verdere informatie gehad over het verloop van de dag.
Hier kunt u de route precies zien: Brakkensliert

 

UITNODIGING VAN STICHTING GINNEKENS CARNAVAL 'T LESTOGENBLIK

 

lestogenblik

 

Wil je ook meelopen in de kinderoptocht bij de begrafenis van Monsieur le Baron?
Monsieur le Baron Philippe-Charles en zijn gevolg gaat ons voor tijdens het carnaval in het Ginneken, komt bij jullie op school en gaat naar de Brakkensliert kijken. En ja, daarna wordt op dinsdag 9 februari a.s. het Ginnekens carnaval afgesloten met de begrafenis van Monsieur le Baron Philippe-Charles. De stoet zal vertrekken vanaf het Oranjeplein en gaat via de, met kaarsjes verlichte, Ginnekenweg naar de Ginnekenmarkt.
Durf jij het aan om samen met andere kinderen de treurige maar ook griezelige tocht bij te lichten over de Ginnekenweg naar de Ginnekenmarkt. Kom dan dinsdagavond 9 februari a.s. om 19.15 uur naar de hoek Dillenburgstraat/Ginnekenweg.
Meer informatie over de tocht kunt u hier downloaden. 

 

STUDIEDAG


geenschool copy

Maandag 15 februari is een studiedag. Alle leerlingen zijn deze dag vrij.


INLOOPMIDDAG

 

inloopmiddag

 

Donderdag 18 februari houden we een inloopmiddag voor de groepen 3 t/m 8. U bent dan om 15.30 uur van harte welkom in de groep van uw zoon/dochter om te kijken naar de dingen waar de kinderen mee aan het werk zijn.
Zij zullen u er zelf over vertellen. Uiteraard is de leerkracht aanwezig maar de inloop is niet het moment om inhoudelijk met de leerkracht van uw zoon of dochter te praten. De inloop duurt toto 16.15 uur.

 

 carnavalsvakantiesite

 

NAMENS HET TEAM EEN HELE FIJNE VAKANTIE

naar boven »

Info 19

GEBOREN

 

felicitatie-geboorte-dochter voor site

 

Maandag 25 januari zijn meneer Wouter en zijn vrouw Barbara de trotse ouders geworden van dochter Saar. Wij wensen hun en natuurlijk ook grote broer Duuk alle geluk en gezondheid voor de toekomst.

 

slinger-hiep-hiep-hoera 176

 

Onze schoonmaakcollega Sandy is op woensdag 3 februari jarig. Wij wensen haar een hele fijne verjaardag toe.


CARNAVAL

 

carnaval2016

 

De groepen 1/2 vieren carnaval op donderdag 4 februari. In de ochtend zal er een spelletjescircuit zijn. Voor de groepen 1/2 begint de voorjaarsvakantie om 15.30 uur. Leerlingen nemen deze dag gewoon fruit en drinken mee.
Op vrijdagochtend 5 februari vieren de groepen 3 en 4 hun carnavalsfeest. De groepen 3 beginnen de dag met een modeshow daarna zal er ook voor deze groepen een spelletjescircuit zijn. Leerlingen nemen deze dag gewoon fruit en drinken mee. Ook de groepen 4 hebben een spelletjescircuit. Zij hoeven geen fruit en drinken mee te nemen.
Uiteraard wordt ook het hossen in de groepen niet vergeten.
Op vrijdag om 12.00 begint voor hen de voorjaarsvakantie. Voor de groepen 5 t/m 8 is traditiegetrouw het carnavalsfeest op vrijdagmiddag in de zaal Vianden. Om 15.30 uur eindigt de middag en begint ook voor hen de voorjaarsvakantie. Mocht u in de buurt zijn of komt u uw kinderen ophalen dan bent u van harte uitgenodigd om even binnen mee te kijken.

naar boven »

Info 18

slinger-hiep-hiep-hoera 176

Dinsdag 26 januari is juffrouw Sandra Willemstein jarig en woensdag 27 januari is de verjaardag van juffrouw Minke. Een dag later is juffrouw Babette jarig.
Wij wensen ze alle drie een hele fijne dag toe.


HULP GEZOCHT BIJ BEWERKING BESTANDEN VOOR SPRAAKSOFTWARE

 

laptop

We zoeken enkele enthousiaste mensen die ons kunnen helpen bij het bewerken van teksten, zodat deze goed gelezen kunnen worden door spraaksoftware.
Wij gebruiken Kurzweil voor onze leerlingen met dyslexie. Dit programma leest de teksten voor die andere leerlingen zelf moeten lezen.
Om de week komt de werkgroep op donderdag van 8.30 tot 10.30 uur bij elkaar, om samen aan de bestanden te werken. Dit is geen vaste verplichting, het kan ook thuis. Zeker in het begin kan het fijn zijn om te kijken hoe anderen het doen.
Heeft u interesse en/of vragen?
Dan kunt u contact opnemen met Sandra van Schaik.
schaik@kbs-laurentius.nl

 

PRESENTATIEVIERING COMMUNICANTEN

 

communicanten

A.s. zondag om 11.00 uur is de presentatieviering van de communicanten in de Laurentiuskerk. De communicanten zullen zichzelf voorstellen. Het thema is 'Jij mag er ook zijn'.
Het betreft een speciale gezinsviering en iedereen is van harte uitgenodigd om deze viering bij te wonen.


THEMA CARNAVAL

 

carnaval 2016 site

 

Als thema is dit jaar gekozen voor: D'r zwaojt wa!

naar boven »

Info 17

slinger-hiep-hiep-hoera 176

 

Donderdag 21 januari zijn meneer Wouter en juffrouw Esther v.d. Klein jarig. Wij wensen ze allebei een hele fijne verjaardag toe.


TV-UITZENDING ONS

 

Haakathonsite

 

Vanmiddag vijf uur herhaling van de tv-uitzending bij ONS ziggo kanaal 211 of KPN kanaal 26.
Anders kunt u de uitzending zien op:
Haakathon op Laurentius


UITSLAG VERKIEZINGEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

Beste ouders/verzorgers
De stemmen zijn geteld. 24,5% (130 stemmers) van de ouders/verzorgers hebben uiteindelijk een stem uitgebracht, bedankt hiervoor!
Graag stel ik de nieuwe medezeggenschaps-
raad aan u voor:

 

Oudergeleding                   percentage aantal voorkeurstemmen       

Erik Soeteman                       21 %

Els Dokter                             20%
Sindy Bogers                         19%
Arjan van den Doel                 16%

 

Personeelsgeleding
Carla Dees , groep 6.1
Laura Krak, groep 6.3
Claudia Louwers, groep 7.1
Wouter Michielsen (secretaris), groep 8.2

 

Het is voor u altijd mogelijk een vergadering van de MR als toehoorder bij te wonen. In de Info wordt aangegeven wanneer deze vergaderingen plaatsvinden.
Voor vragen of opmerkingen gerelateerd aan de medezeggenschapsraad kunt u altijd mailen naar mr@kbs-laurentius.nl

Met vriendelijke groet,
Wouter Michielsen

 

 

AANPASSING SCHOOLKALENDER SPREEKUREN CJG

 

CJG Breda

 

 

De spreekuren CJG zijn op de even weken op de locaties Viandenlaan en Van Gaverenlaan. In de schoolkalender staan ze vanaf begin 2016 op de oneven weken. Deze moeten dus één week doorgeschoven worden.

naar boven »

Info 16

DELEUKSTESCHOOLVANNEDERLAND.NL

 

storing

 

Door een technisch probleem is onze site tijdelijk niet bereikbaar. Wij doen ons best dit z.s.m. op te lossen.


TV-OPNAMES ZENDER ONS

 

collage2klein

 

Zoals u in de vorige Info heeft kunnen lezen zijn er in de groep van juffrouw Laura (groep 6.3) tv-opnames gemaakt voor de zender ONS.
Uitzending is op zondag 10 januari om 17.00 uur. Herhaling op dinsdag 12 januari en donderdag 14 januari om 17.00 uur.

U vindt ONS bij ZIGGO op kanaal 211 en bij KPN op kanaal 26.


DIGITALE VERKIEZING MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

 

Graag herinneren we u eraan dat u nog tot 13 januari 2016, 23.59 uur kunt stemmen voor de oudergeleding van de medezeggenschapsraad. Momenteel is de opkomst 10,7%. We hopen uiteraard dat de ouders/verzorgers die nog niet gestemd hebben in de komende dagen een paar minuten tijd kunnen vinden om een stem uit te brengen. Om te stemmen heeft u een gebruikersnaam + wachtwoord nodig, welke u afgelopen maandag 04 januari 2016 middels een schrijven heeft ontvangen. Dit schrijven is meegegeven aan de gezinsoudsten. Stemmen doet u op:
http://laurentius.digitaleverkiezing.nl
Let op! U moet 4 namen aanvinken om te stemmen.
Alvast bedankt voor uw stem!


KINDEREN EN HUN SOCIALE TALENTEN

 

kinderen en hun sociale talenten

Het thema van de maand januari is:
Taak uitvoeren


WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR........

 

zoeken copy

 

Voor groep 6.1 zijn wij op zoek naar Donald Duck's of Suske en Wiske boeken.

naar boven »

Info 15

slinger-hiep-hiep-hoera 176

 

Correctie op Info 14. Juffrouw Barbara, juffrouw Niekolien en juffrouw Magda waren 15 december jarig en niet pas op 15 januari.

Eerste Kerstdag is juffrouw Dolly jarig, maandag 28 december juffrouw Marijntje en op 1 januari is de verjaardag van Mariëtte, juffrouw Ingrid is op 4 januari jarig. Wij wensen ze alle vier een hele fijne verjaardag toe.


TV-OPNAMES VOOR ZENDER ONS

 

IMG 2360 klein

 

Groep 6.3 van juffrouw Laura heeft vandaag bezoek gehad van een tv-ploeg van de zender ONS. Acteur/presentator Curt Fortin en 'haakgoeroe' Dendennis kwamen haakles geven aan de kinderen. Het verzoek voor de opnames kwam via de Leprastichting, waarvoor wij al jaren een sponsorloop organiseren. In de uitzending wordt aandacht besteed aan de actie om tijdens een Haakathon zoveel mogelijk Rode Katers en ook Teckels (figuren uit Jan, Jans en de Kinderen) te haken waarvan de opbrengst dan gaat naar de Leprastichting. Mocht u hier meer over willen lezen kijk dan op: http://www.lepra.nl/haken
Dit programma zal driemaal uitgezonden worden. Eerste uitzending is op 10 januari. Exacte tijdstip en data zullen we z.s.m. laten weten.

 

afscheid bob

Na 18 jaar neemt Bob van Etten afscheid van onze school om verder te gaan in zijn eigen bedrijf Doubledog met het maken van websites. Voor onze school heeft Bob heel veel betekend. Gestart als leerkracht maar al snel ook betrokken bij de eerste ontwikkelingen rond de introductie van computers in het onderwijs, zowel voor leerkrachten als het gebruik voor leerlingen. Hij heeft letterlijk aan de wieg gestaan van deze ontwikkelingen en als we zien waar we nu staan, wat we nu kunnen en hebben op het gebied van ICT dan is dat indrukwekkend. Langzaam maar zeker werd Bob onze absolute specialist op dit gebied en daardoor ging hij ook steeds minder lesgeven om uiteindelijk alleen nog maar bezig te zijn met ICT. Door de ontwikkelingen is ook onze school inmiddels aangesloten bij een externe partij die controle heeft op het ICT-netwerk en ons daarbij dus op afstand ondersteunt. Hierdoor kwam er meer tijd vrij hetgeen parallel liep met Bob's eigen ontwikkelingen met zijn bedrijf waar hij meer tijd voor nodig had. Minder school en meer eigen bedrijf. En dan nu is het moment gekomen waarop Bob heeft besloten de school los te laten en te gaan voor dat bedrijf! Zijn plaats wordt ingevuld door Karel van Dongen die op dinsdag en donderdag aanwezig is om op de werkvloer alles op het gebied van ICT draaiende te houden. Wij wensen Bob een heel mooi toekomst en nogmaals: HEEL VEEL DANK!!!!


BRAKKENSLIERT

 

carnaval 2016 klein

 

De kinderen uit de groepen 5 t/m 8 die mee willen doen aan de Brakkensliert kunnen morgen nog het strookje inleveren bij de eigen leerkracht of een mail sturen aan krak@kbs-laurentius.nl


KERSTVIERING

 

foto KLEIN

 

Graag willen wij de klassenouders, onze oudervereniging, alle ouders die hebben geholpen bij de herdertjestocht en alle ouders die voor de heerlijke hapjes gezorgd hebben, heel erg bedanken. Mede door die geweldige inzet was het een zeer sfeervolle Kerstviering. Bedankt!


KERSTVAKANTIE

 

kerstvering

 

De medewerkers van onze school wensen alle kinderen en ouders heel fijne feestdagen en een geweldig mooie start in 2016!!!!

 

naar boven »

Info 14

 

slinger-hiep-hiep-hoera 176

 

Dinsdag 15 januari zijn er maar liefst drie juffen jarig t.w. juffrouw Barbara, juffrouw Niekolien en juffrouw Magda. Wij wensen ze alle drie een hele fijne verjaardag toe.


KERSTVIERING 16 DECEMBER

 

kerstviering 2015 klein

Op woensdag 16 december  van 17.00 tot 19.00 uur worden alle kinderen op school op hun eigen locatie, verwacht voor een sfeervolle Kerstviering. Omdat we het jubileumjaar (100-jarig bestaan in 2016) willen gebruiken om weer een kerstmarkt te organiseren, is er dit jaar gekozen voor het hapjes buffet.
Op deze avond zullen de kinderen eigen gemaakte hapjes nuttigen. Achterliggende gedacht hierbij is "door elkaar, voor elkaar". Via de leerkrachten heeft u alle informatie per mail ontvangen.
De groepen hebben naast het buffet nog een eigen programma. Zo houden de kleutergroepen bv. een 'herdertjestocht' .
Omdat dit de enige Info is voor de Kerstviering hierbij een paar leuke ideeën om samen te kunnen maken:
Kleine pannenkoeken, knakworstjes in bladerdeeg, mini-pizza's, fruitspiesjes, spiesje met worst/kaas, muffins.......

 

collage klein copy copy

naar boven »

Info 13

slinger-hiep-hiep-hoera 176

Zaterdag 5 december is juffrouw Sandra v. S. jarig en op dinsdag 8 december juffrouw Lian.
Wij wensen ze beiden een hele fijne verjaardag toe.


WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR.................

 

zoeken

Voor de kleine ongelukjes in de groepen 1/2 en 3 zijn wij op zoek naar verschoonkleren in de maten 104,110, 116 en 122 voor jongens maar zeker ook voor meisjes. U kunt kleding afgeven bij juffrouw Lieke en juffrouw Ingrid. Zij zorgen ervoor dat het op de juiste plek terecht komt.
Maar ook voor de groepen 4 zouden wij graag kleding willen krijgen. Ook daar komt het nog wel eens voor dat er verschoonkleren nodig zijn. Deze kunnen afgegeven worden bij de groepen 4 op het hoofdgebouw.
Alvast bedankt.

 

SINTERKLAAS

 

collage aankomst site

 

Vandaag werd Sinterklaas weer door de hele school en vele ouders welkom geheten. Dit jaar voor het eerst op de Viandenlaan.
Ons Sinterklaaslied werd uit volle borst gezongen en het was wederom een geweldig feest waarbij ook dit jaar de Oudervereniging weer druk in de weer is geweest om ons te helpen om er voor alle kinderen een geslaagde dag van te  maken. Waarvoor dank namens het team.

 

MEENEEMDAG

 

11194593-zak-van-jute-gevuld-met-cadeautjes-a-soleerd-op-witte site

Voor de kinderen uit de groepen 1 t/m 3 is er op maandag 7 december meeneemdag. Voor de groepen 4 is er meeneemmiddag. Zij mogen dan iets meenemen dat ze van Sinterklaas gekregen hebben om er zelf, maar ook met andere kinderen van de klas mee te spelen. Geen speelgoedwapens, spelcomputers en dingen die uit veel kleine onderdelen bestaan. Het is verdrietig als er iets verloren gaat.
Voor de leerlingen uit de groepen 4 die op deze maandag overblijven, geldt dat zij 's morgens al iets mee kunnen nemen.


STUDIEDAG

 

geenschool

Morgen (vrijdag 4 december) is er een studiedag. Alle leerlingen zijn deze dag vrij

naar boven »

Info 12

 

slinger-hiep-hiep-hoera 176

Donderdag 3 december is juffrouw Ilse jarig. Wij wensen haar een hele fijne verjaardag toe.


NAAR SCHOOL

 

collage site copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy

 

Graag willen wij u wijzen op een aantal richtlijnen die er zijn over het naar school komen.

Vanwege de beperkte fietsenstalling ligt er de afspraak dat als je binnen de fietscirkelvan school woont je te voet naar school komt. Woon je buiten de cirkel dan mag je op de fiets komen. Deze cirkel kunt u downloaden op de site.
We zien ook dat kinderen i.p.v. op de fiets met de step naar school komen. Hiervoor gelden dezelfde regels als met de fiets. Dus ook alleen als je buiten de cirkel woont, niet steppen op het plein en parkeren in de fietsenstalling.
Verder is het gezien de veiligheid op het plein niet toegestaan om skates en skateboarden mee naar school te nemen.
Ook fietsen op het schoolplein is vanwege de veiligheid van eenieder niet toegestaan. Kinderen die de regels aan hun laars lappen, lopen het risico dat ze als ze worden betrapt één week lang niet op de fiets naar school mogen komen!
Maar niet alleen op het schoolplein zien wij gevaarlijke situaties. Fietsnietjes zijn niet bedoeld als duikelrek, bedenk wel dat de doorgaande weg er pal langs loopt. Zodra kinderen bij school zijn, blijven ze niet op de stoep wachten maar gaan direct het schoolplein op!
Veiligheid op en om het schoolplein is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Wij vragen dan ook alle ouders in voorkomende gevallen er samen met ons op toe te zien dat alle kinderen veilig naar school kunnen komen. Wij rekenen op u!


SINT KOMT OOK BIJ ONS OP SCHOOL!

 

sinterklaas auto11

 

Sinterklaas heeft laten weten ook dit jaar weer bij ons op school te komen om samen met de kinderen op donderdag 3 december zijn verjaardag te vieren. Voor het eerst zal hij niet aankomen op de Van Gaverenlaan maar op het mooie schoolplein aan de Viandenlaan.
De kinderen van de groepen 1 t/m 3 worden op de gewone tijd (8.30 uur) in de klas bij de eigen leerkracht verwacht. Zij houden de jas aan en zodra om 8.30 uur iedereen binnen is gaan ze samen met hun juf naar buiten! Daar is een plaats voor hun vrij gehouden zodat ze de Sint en Piet goed kunnen zien. De kinderen van de groepen 4 t/m 8 komen zelf naar de Viandenlaan en zorgen dat ze om 8.30 daar aanwezig zijn. Bij aankomst zoeken ze direct hun eigen leerkracht op. Die staat op de plek waar de hele groep verwacht wordt. Hierdoor weten we dat de kleinere kinderen vooraan staan en de grote kinderen erachter. Zo kan iedereen meegenieten van de ontvangst van Sint!
Als kinderen op de fiets komen, moeten ze die eerst wegzetten in de fietsenstalling en daarna zelf naar de Viandenlaan komen. Kinderen die hun surprise nog moeten wegzetten doen dat ook eerst en komen dan naar de Viandenlaan.
Ouders zijn zoals altijd ook welkom bij de ontvangst van de Sint. Wel het uitdrukkelijk verzoek helemaal achteraan te gaan staan zodat onze leerlingen zicht houden op het podium. De twee cirkelpodia moeten geheel vrijgehouden worden.

 

MEENEEMDAG

 

11194593-zak-van-jute-gevuld-met-cadeautjes-a-soleerd-op-witte site

Voor de kinderen uit de groepen 1 t/m 3 is er op maandag 7 december meeneemdag. Voor de groepen 4 is er meeneemmiddag. Zij mogen dan iets meenemen dat ze van Sinterklaas gekregen hebben om er zelf, maar ook met andere kinderen van de klas mee te spelen. Geen wapen, spelcomputers en dingen die uit veel kleine onderdelen bestaan. Het is verdrietig als er iets verloren gaat.

Voor de leerlingen uit de groepen 4 die op deze maandag overblijven, geldt dat zij 's morgens al iets mee kunnen nemen.

 

STUDIEDAG 

geenschool

 

Vrijdag 4 december is er een studiedag. Alle leerlingen zijn deze dag vrij. Donderdag 3 december is juffrouw Ilse jarig. Wij wensen haar een hele fijne verjaardag toe.

naar boven »

Info 11

 

SINT-MAARTEN OPTOCHT

 

collage klein copy

Afgelopen vrijdag hebben vele kinderen en hun ouders meegelopen met onze jaarlijkse Sint Maarten lampionnenoptocht. Gelukkig bleef het droog en konden de kinderen de (zelfgemaakte) lampionnen goed laten zien. We hebben genoten van een mooi toneelspel van de juffen en er is enthousiast gezongen. Ook dit jaar hebben we ons ingezet voor de Voedselbank en de opbrengst was wederom geweldig. We willen iedereen bedanken die dit mooie feest mogelijk hebben gemaakt. Tot volgend jaar.


CULTURELE ACTIVITEITEN

 

SCHRIJFSTER OP BEZOEK


annemarie


Maandag 23 november krijgen de groepen 5.1 & 5.2 een bezoek van schrijfster Annemarie Bon. Maandag 30 november zijn de groepen 5.3 & 5.4 aan de buurt. Zij gaat met de klas in op het schrijven van een boek of verhaal. Zo maken leerlingen kennis met degene achter het boek dat ze gelezen hebben en krijgen een kijkje achter de schermen. Een schrijversbezoek stimuleert het lezen enorm.
Annemarie Bon is schrijfster van boeken als 'Het grote boek van Haas', 'Stoere Steffe en de rare uitvinder', 'Goudkust in Spanje'. Meer over haar kunt u lezen op:
http://www.annemariebon.nl

 

HET EITJE VAN BREDA


collage site copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy

In een aantal groepen wordt een les gehouden in het kader van de leerlijn erfgoed. Wij zijn als school voorloper in het implementeren van de doorgaande leerlijn erfgoed.
Eén van de onderdelen is 'Het Eitje van Breda'. De leerlingen uit deze groepen krijgen als eerste van de Bredase scholen drie lessen over erfgoed Breda dit kan zijn over rituelen, tradities, voorwerpen, Nassaus, ontwikkeling van de stad.
De titel is gekozen vanwege de vorm (een eitje) van Breda op de eerste stadsplattegrond uit 1330. Mocht u benieuwd zijn dan kunt u de kaart hier downloaden. 

naar boven »

Info 10

slinger-hiep-hiep-hoera 176

 

Dinsdag 17 november is juffrouw Cacilda jarig en op woensdag is de verjaardag van juffrouw Monique. Wij wensen ze een hele fijne verjaardag toe.

 

VRIJDAG 13 NOVEMBER SINT-MAARTEN OPTOCHT

 

collage site iets groter

 

"Licht maken waar het donker is, warmte geven waar het koud is". Het is bijna zover, deze vrijdag, 13 november is het St. Maartenfeest. Een geweldige traditie om met alle kinderen van onze school die prachtige lampionnenoptocht te lopen door onze wijk.
We verzamelen om 18.15 uur op het schoolplein van het hoofdgebouw aan de Van Gaverenlaan. Dan vertrekt de verlichte stoet om 18.30 naar de Laurentiuskerk. Daar vindt de Sint Maarten viering plaats waar ook dit jaar extra aandacht wordt geschonken aan de Voedselbank. Zoals beschreven in de vorige Info vindt er een inzamelactie plaats. In de kerk kunt u een product doneren aan de Voedselbank. Op voedselbankbreda.nl  kunt u nalezen met welke producten ze een volwaardig voedselpakket kunnen samenstellen. Alvast een paar voorbeelden: macaroni + saus, rijst + saus, havermout, muesli, bloem, poedersuiker, stroop, thee, conserven, fruit, maar ook shampoo, luiers, tandpasta, zeep en waspoeder.
Deelname aan de stoet valt onder de verantwoordelijkheid van de ouders. Alle kinderen dienen dan ook begeleid te worden door een volwassene. Vanwege de veiligheid van u en de kinderen vragen wij u vriendelijk in de verlichte stoet geen gaten te laten vallen en dus goed aan te sluiten. Ook zullen ter plekke een aantal ouders gevraagd worden om een veiligheidshesje of een grote lantaarn te dragen.

 

Bij slecht weer vindt u de laatste informatie vrijdagmiddag na 15.30 uur op de site


KINDEREN EN HUN SOCIALE TALENTEN

 

kinderen en hun sociale talenten

Het thema voor november is 'Samen spelen en werken'


CHASSE THEATER 20 JAAR

 

collage chasse site iets groter

 

Dit jaar bestaat het Chassé Theater 20 jaar. En daar hoort een feestje bij. Alle leerlingen en ouders zijn hiervoor uitgenodigd op zondag 15 november. Vanaf 15.00 uur barst het feest los. Wilt u meer hierover lezen ga dan naar:

Chassé viert feest

naar boven »

Info 9

slinger-hiep-hiep-hoera 176

Onze schoonmaakcollega Angela is op zaterdag 7 november jarig en op maandag 9 november schoonmaakcollega Mireille. Op woensdag 11 november viert juffrouw Linda haar verjaardag. Wij wensen ze alle drie een hele fijne dag toe.


OP TIJD OP SCHOOL ZIJN

 klok

 

Wij merken dat er elke dag veel kinderen (net) te laat op school komen. Wij verzoeken u dringend er mede voor te zorgen dat iedereen elke dag op tijd aanwezig is zodat wij gezamenlijk met de lesactiviteiten kunnen beginnen. Voor de groepen 1 t/m 3 aan de Viandenlaan geldt dat er v.a. 5 minuten voor half negen en vijf minuten voor half twee de kinderen binnen (gebracht) mogen worden of zelf binnen mogen komen. Voor alle leerlingen van de groepen 4 t/m 8 aan de Van Gaverenlaan geldt dat ze in twee fases zelfstandig tijdens het luiden van de bel naar binnen komen.
Wij rekenen op ieders medewerking!


BEKENDMAKING MENEER BARON

Bericht van Carnaval 't Lestogenblik

 

baron ginnenken

 

Beste jongens en meisjes,
Zoals de laatste jaren gewoonte was, zal meneer de Baron zijn gevolg, heel graag bij KBS Laurentius op bezoek komen tijdens het komende carnaval in februari 2016. Zijn jullie benieuwd wie de Franse familie deze keer als Baron naar Stichting Ginnekens Carnaval 't Lestogenblik heeft gezonden om met ons allen carnaval te vieren?
Kom dan a.s. zondagmiddag, 8 november 2015, om half 2
met je ouders, opa, oma, oom, tante en vriendjes naar deGinnekenmarkt! Daar wordt dan de nieuwe Baron op een heel leuke en feestelijke manier voorgesteld! Na de bekendmaking zal de nieuwe Baron een ieder de hand schudden in de achterzaal bij café Boerke Verschuren. Graag tot ziens op de Ginnekenmarkt.

 

SINT MAARTEN

 St

Zoals u in de vorige Info heeft kunnen lezen is de traditionele lampionnenoptocht dit jaar op vrijdag 13 november. We verzamelen om 18.15 uur op het schoolplein van het hoofdgebouw aan de Van Gaverenlaan, de optocht vertrekt om 18.30 uur.
De gedachte achter Sint Maarten is het delen met elkaar. Dat deed Sint Martinus, door de helft van zijn cape weg te geven aan een bedelaar die bibberde van de kou. Om deze gedachte terug te laten komen in onze Sint Maarten viering is er ook dit jaar een inzamelactie. Vluchtelingenwerk gaf aan dat er reeds vele initiatieven voor deze organisatie lopen. Daarom hebben wij, net als vorig jaar, gekozen voor de Voedselbank Breda.
De Voedselbank is er voor mensen die tijdelijk niet over financiële middelen van eigen omvang beschikken. Deze mensen helpen wij door middel van het verstrekken van een gratis voedselpakket. Alle voedsel wordt gratis aangeboden omdat het geen economische waarde meer heeft. Wij dragen dan bij aan een brug tussen verspilling en verstrekking van voedsel. Meer informatie over Voedselbank Breda kunt u vinden via: http://voedselbankbreda.nl
In de kerk is er gelegenheid om een product te doneren. De Voedselbank heeft een boodschappenlijst ontwikkeld waarop duidelijk staat omschreven met welke producten ze een volwaardig pakket kunnen samenstellen. Hieronder enkele voorbeelden, de complete lijst kunt u op de site van de voedselbank raadplegen.
De verpakking mogen niet aangebroken, en niet over de houdbaarheidsdatum heen zijn.

 

boodschappenlijstje maken 1 macaroni + saus, rijst + saus, rookworst, droge stamppot,  Brinta, havermout/muesli, bloem, poedersuiker, stroop, thee, koffie, koffiemelk, suiker, zoet beleg, houdbare melk, conserven, fruit, soep, koek + drinken voor school, ontbijtkoek, babyvoeding (melk/potjes) maar ook non-food producten zijn welkom: toiletpapier, waspoeder, douchegel, tandpasta, tandenborstels, zeep, luiers maat 3,4-5,6, shampoo, baby-verzorgingsproducten.

 

BRIEF OUDERBIJDRAGE OUDERVERENIGING 

Op verzoek van de Oudervereniging maken wij u nogmaals attent op het schrijven dat u inmiddels ontvangen heeft of deze week ontvangt met het verzoek de jaarlijkse bijdrage van € 20,= over te maken voor de extra's bij de activiteiten waar de Oudervereniging zorg voor draagt.

 

naar boven »

Info 8

slinger-hiep-hiep-hoera 176

Dinsdag 13 oktober zijn juffrouw Esther en haar man Richard de trotse ouders van dochter Elora. Wij wensen hen en natuurlijk ook grote broers Berend en Olivier alle geluk en gezondheid voor de toekomst.

Morgen is juffrouw Marjolein jarig en in de herfstvakantie vieren juffrouw Kirsten en juffrouw Hanneke hun verjaardag. Op dinsdag 3 november is juffrouw Ilona jarig. Wij wensen ze alle vier een hele fijne verjaardag toe.


STUDIEDAG

 

geenschool150

 

Maandag 2 november is er een studiedag. Alle leerlingen zijn deze dag vrij.

 

INLOOPMIDDAG


inloopmiddag

 

Dinsdag 3 november houden we een inloopmiddag voor de groepen 3 t/m 8. U bent dan om 15.30 uur van harte welkom in de groep van uw zoon/dochter om te kijken naar de dingen waar de kinderen mee aan het werk zijn.
Zij zullen u er zelf over vertellen. Uiteraard is de leerkracht aanwezig maar de inloop is niet het moment om inhoudelijk met de leerkracht van uw zoon of dochter te praten. De inloop duurt tot 16.15 uur.

 

AFSLUITING KINDERBOEKENWEEK/PROJECTWEEK

 

collage site copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy

 

Dinsdagavond is met een zeer geslaagde inloopavond de projectweek met als thema 'Raar maar Waar' afgesloten. Alle groepen zijn aan de slag gegaan en er zijn veel proefjes uitgevoerd, uitvindingen gedaan, constructies gemaakt....
Ook zijn een aantal groepen nog buiten school actief bezig geweest met het thema. Zo hebben de leerlingen uit onze groepen 4 nog een geweldige workshop gehad van de leerlingen van het Prinsentuin College. In die workshop hebben ze geleerd hoe ze een bijenhotel kunnen maken.
Kortom het was geslaagde projectweek met mooie resultaten.

 

COMMUNICANTEN

 

Eerste-Heilige-Communie- 1

 

Graag wijzen wij u op de informatie-avond voor de communicanten op donderdag 22 oktober, aanvang 20.00 uur, op het secretariaat van de Petrus en Pauluskerk.

 

SINT MAARTEN OPTOCHT

 

sintmaarten2015

 

Zoals ieder jaar lopen we ook dit jaar met de kinderen van onze school een gezellige lampionnenoptocht. De optocht is op vrijdag 13 november. We verzamelen om 18.15 op het schoolplein van het hoofdgebouw aan de Van Gaverenlaan. De start van de optocht is om 18.30 en gaat naar de Laurentiuskerk voor de St. Maartenviering. Nadere informatie volgt in de Info's na de herfstvakantie.


BRIEF OUDERBIJDRAGE OUDERVERENIGING

Graag maken wij u vast attent op het schrijven dat u na de Herfstvakantie ontvangt van de Oudervereniging. Hierin het verzoek om een financiële bijdrage van € 20,= over te maken voor de extra's bij de activiteiten waar de Oudervereniging zorg voor draagt.

 

herfst2015

Namens het team

een hele fijne herfstvakantie

 

naar boven »

Info 7

slinger-hiep-hiep-hoera 176

Zondag 18 oktober is juffrouw Karin Verleijsdonk jarig. Wij wensen haar een hele fijne verjaardag toe.

 

INLOOPAVOND

 

welkom14

 

Op dinsdag 20 oktober wordt de projectweek met het thema 'Raar maar Waar'.afgesloten met een inloopavond op beide locaties van 18.00 tot 20.00 uur. U kunt dan de resultaten zien van de werkstukken waaraan door alle leerlingen van onze school hard gewerkt is. Heeft u kennissen of vrienden die onze school eens willen bekijken dan is dit een perfecte gelegenheid om binnen te lopen op de Van Gaverenlaan en Viandenlaan. 

 

DONORWEEK

 

maria luisa site

 

Deze week is het donorweek. Behalve het doneren van organen of bloed, is het ook mogelijk stamceldonor te worden. Dit heeft onze bijzondere aandacht omdat een gezin op onze school een passende donor zoekt voor hun jonge kind.

Aanmelden is eenvoudig via: stamceldonor
Op de site kunt u uw gegevens achterlaten waarna u een aanmeldingsformulier wordt toegezonden. Via wangslijm wordt naar een match gezocht. Stamcellen worden bijna allemaal uit het bloed gehaald d.m.v. zogenaamde hemaferese maar kan ook uit het beenmerg. Als stamceldonor mag je zelf voorkeur aangeven voor welke methode je kiest.

Komende week hangen op de school posters en zijn er flyers op school te verkrijgen.

 

GROEP 6.4 IN NRC NEXT

 

nrcnext krant1

 

A.s. vrijdag zal er een artikel in NRC Next verschijnen waaraan de groep van juffrouw Hanneke & juffrouw Els heeft meegewerkt. Er komen een aantal tekeningen en wat kleine verhaaltjes van onze kinderen in te staan over wat je kunt doen in de herfstvakantie wanneer je naar buiten gaat.
Misschien leuk om de krant a.s. vrijdag  te kopen?

 

HERDENKING POOLSE BEVRIJDERS

 

poolse begraafplaats

 

Zondag 25 oktober vindt op de begraafplaats aan de Vogelenzanglaan een herdenking plaats waarin de bevrijding van het Ginneken door het Poolse leger wordt herdacht. Op de begraafplaats is een Pools ereveld. Al jarenlang helpen kinderen van onze school bij het leggen van bloemen. Ook dit jaar het het herdenkingscomité gevraagd om onze hulp. Wij zoeken ongeveer 15 kinderen (van de groepen 6 t/m 8) die op zondag 25 oktober (eerste zondag van de herfstvakantie) kunnen komen. De kinderen worden dan om 10.30 uur verwacht op de begraafplaats aan de Vogelenzanglaan. Herdenking duur t tot 12.00 uur. Wanneer uw kind graag wilt helpen dan dit graag voor 19 oktober doorgeven door een mail te sturen aan info@kbs-laurentius.nl

naar boven »

Info 6

slinger-hiep-hiep-hoera 176

Maandag 12 oktober is juffrouw Helen jarig en op donderdag 15 oktober is de verjaardag van juffrouw Marian. Wij wensen beiden een hele fijne verjaardag toe.


INLOOPSESSIE OVER OPVOEDEN GAAT NIET DOOR

De geplande inloopsessie voor donderdagavond 8 oktober gaat vanwege te weinig aanmeldingen niet door.

 

 

KINDERBOEKENWEEK/PROJECTWEEK 

kinderboekenweek 2015collage site copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy

 

 Gisteren is de kinderboekenweek van start gegaan met het zingen van en dansen op het lied 'Raar maar Waar' van 'Kinderen voor Kinderen'. Dit was tevens de start van de Projectweek.

Alle groepen gaan aan de slag met het thema 'Raar maar Waar' en geven daar hun eigen invulling aan.
In de groepen 1/2 heeft elke groep zijn eigen thema. Zo is er een groep bezig met de Kermis, wordt er gewerkt aan raketten, worden er proefjes gedaan met drijven en zinken, licht en lucht.......
De groepen 3 hebben een voorleesontbijt gehad en zullen nog een bezoek brengen aan de Bruna en verder zullen ze gaan knutselen, proefjes doen en natuurlijk ook veel lezen en voorgelezen worden.
In de groepen 4 gaan ze vooral aan de slag met proefjes over techniek.
De leerlingen uit de groepen 5 kruipen in de rol van uitvinders en er zal een proefjesmiddag gehouden worden.
Groep 6 gaat werken aan verschillende constructies en zullen daar per groep een eigen invulling aangeven.
In de bovenbouw zal er sowieso de jaarlijkse boekenmarkt en voorleeswedstrijd gehouden worden.
Verder wordt ook daar gewerkt met uitvindingen, proefjes e.d.
De projectweek wordt afgesloten met een inloopavond op dinsdag 20 oktober 18.00-20.00 uur waarbij een ieder kan komen kijken en zich verbazen over al het rare maar ware.

 

WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR...........

 

collage kosteloos materiaal

Voor de projectweek zijn de groepen 6 op zeer korte termijn op zoek naar:
wc-rolletjes, boterkuipjes of andere plastic bakjes, petflessen, schoenendozen, melk/sappakken, rondhout stokjes, schuurpapier, plastic flesjes van 0,5 liter, glazen flessen. Graag spullen schoongespoeld afgeven.
Ook zou het fijn zijn als de kinderen het volgende meenemen:
vergrootglas, magneten, kompas (graag voorzien van naam en klasnummer).
Alvast bedankt!!

 

CULTURELE ACTIVITEITEN

Woensdag 14 oktober en donderdag 15 oktober gaan de groepen 1/2 een bezoek brengen aan Poppentheater Muzipo waar ze gaan kijken naar de voorstelling 'De Reus van Breda':

Kleine Lodewijk wil graag een vriendje. In een boek ziet hij een reus die hem groot, sterk en dapper genoeg lijkt om als vriend te hebben. Maar wil de reus wel vriendjes worden met dat hele, hele kleine jongetje.
De voorstelling valt onder De Grote Ontdekking vanuit de Cultuurwinkel van de Gemeente Breda. Daarbij is ook busvervoer geregeld.
De groepen 1/2.1-1/2.2, 1/2.3-1/2.4 gaan op woensdagochtend. De groepen 1/2.5-1/2.6, 1/2.7-1/2.8 gaan op donderdagochtend.
De groepen 1/2.9 -1/2.10 gaan op donderdagmiddag voor deze groepen geldt dat de bus vertrekt om 13.05 uur vanaf Schoolakkerplein. Zij zullen daarom eerder op school aanwezig moeten zijn.

 

de reus van breda

 

Voor de groepen 3 is er op donderdag 15 oktober een voorstelling op school met de titel Held op Sokken. Deze voorstelling wordt verzorgd door Schippers & Van Gucht naar het gelijknamige kinderboek van Bette Westera. Een verteller gekleed als middeleeuwse jonkvrouw met stoppelbaard omvat in zijn kostuum een wereld vol draken, prinsen, prinsessen en gehaktballen. Met behulp van een in de rok ingebouwde Kamishibai (minitheatertje) en poppen wordt het jonge publiek meegenomen in de magie van het theater.

 

Held op sokken


KINDEREN EN HUN SOCIALE TALENTEN

 

kinderen en hun sociale talenten

Het thema voor de maand oktober is 'Aardig doen'

naar boven »

Info 5

slinger-hiep-hiep-hoera 176

 

Zondag is juffrouw Tess jarig. Wij wensen haar een hele fijne verjaardag toe.


KINDERBOEKENWEEK/PROJECTWEEK

 

kinderboekenweek 2015

 

Woensdag 7 oktober gaat de kinderboekenweek van start. Dit is tevens de start van de projectweek.
De leerlingen uit de groepen 3 worden deze ochtend verwacht op het schoolplein van het hoofdgebouw om gezamenlijk met de groepen 4 t/m 8 de dag te openen met een dansje, 'Raar maar Waar' van 'Kinderen voor Kinderen'. Aansluitend zullen zij met hun eigen leerkracht naar de Viandenlaan wandelen.
In de Info van volgende week zullen wij u nader informeren over de kinderboeken/projectweek.


SINGELLOOP 2015

 

Bredase-Singelloop-e1425288059574 copy

 

A.s. zondag wordt voor de 30e keer de Bredase Singelloop georganiseerd. Ook dit jaar zullen er weer een groot aantal leerlingen en ouders meedoen aan de Familieloop. Wij hopen natuurlijk dat er veel kinderen en

ouders naar de binnenstad zullen komen om de lopers aan te moedigen. Wilt u het parcours precies weten kijk dan op: Bredase Singelloop parcours of download parcours hier


BLOKFLUITLES

 

blokfluit

 

Kinderen vanaf groep 4 kunnen zich tot de Herfstvakantie opgeven voor de blokfluitles op woensdag van 13.00 tot 13.30 uur in de aula van het hoofdgebouw. Aanvang: woensdag 4 november.
Graag onderstaande gegevens mailen naar marja@ditis.nl

..............uit groep.............

Is wel/niet in bezit van een houten blokfluit met enkele boring (d.w.z. geen dubbele gaatjes onderaan de blokfluit).
Is wel/niet in het bezit van deel 1 van de Jonge Blokfluiter van James Arden.
Kosten: € 2,= per les + eventuele kosten voor blokfluit/boekje

naar boven »

Info 4

 

slinger-hiep-hiep-hoera 176

Zondag 27 september is meneer Fons jarig. Wij wensen hem een hele fijne dag toe.


SCHOOLKAMP GROEPEN 8

 

collage site-klein

 

Donderdagmiddag zijn de groepen 8 teruggekomen van wederom een zeer geslaagd kamp. Het weer zat niet altijd mee maar dat leverde ook weer zeer mooie plaatjes op. De enthousiaste kampleiding en veel ondersteunende ouders zorgden ervoor dat het  weer een succes werd. Wij willen iedereen bedanken die hoe en waar dan ook heeft meegewerkt aan het kamp.


BRENGEN EN OPHALEN

 

kinderwagen

 

Graag brengen wij nogmaals onder uw aandacht dat het betreden van het gebouw aan de Viandenlaan met buggy's en wandelwagens niet toegestaan is bij de ingang van Dr. de Visserschool. Dit is wel mogelijk bij de hoofdentree van de Laurentiusschool maar in principe geldt net als aan de Van Gaverenlaan: Laat buggy's en wandelwagens buiten. Wanneer het toch wenselijk is, bv. bij slecht weer, dan kan de buggy of wandelwagen mee naar binnen genomen worden. Ze mogen dan geplaatst worden in de entreehal of de centrale hal. Dit is om te voorkomen dat de vrije doorgang wordt belemmerd en er gevaarlijke situaties in de gangen ontstaan.
Wij rekenen op ieders medewerking en begrip.


1 OKTOBER HEROPENING VAN DE SCHOOL

 

collagesite

 

Op 1 oktober gaan we onze school feestelijk heropenen. Het nieuwe gebouw aan de Viandenlaan en het gerenoveerde gebouw aan de Van Gaverenlaan gaan we letterlijk met elkaar verbinden om daarmee aan te geven dat we echt één school zijn maar wel in twee prachtige gebouwen.
's Morgens wordt er in de groepen gewerkt aan een feestelijke slinger en zijn er andere leuke activiteiten. Rond 14.30 uur gaan we met alle slingers de twee gebouwen met elkaar verbinden en zal wethouder Mirjam Haagh vooraan aan de slinger alle kinderen naar het  plein begeleiden op de hoofdlocatie. Daar wordt een feestelijk openingslied gezongen en nadat er het e.e.a. is gezegd zullen we afsluiten met ons schoollied waarna iedereen weer teruggaat naar de eigen locatie. Om 15.30 uur gaan dan alle kinderen naar huis en zal er een openingsreceptie zijn voor genodigden.
Wij zijn heel blij met onze prachtige gebouwen en dus gaan we er op 1 oktober een mooi feest van maken!


OM MEE TE NEMEN

 

Zowel op de Van Gaverenlaan als op de Viandenlaan hebben we plekken ingericht waar we het foldermateriaal dat we als school binnen krijgen, neerleggen. Een ieder die belangstelling voor de daarin geboden informatie kan een folder mee naar huis nemen.


OPENINGSVIERING

 

dromen

 

Zondag 27 september is er om 11.00 de openingsviering in de Laurentiuskerk. Als katholieke school hechten wij hier veel waarde aan en hopen dat u er ook zo over denkt. Wij hopen dan ook heel veel kinderen met hun ouders in de kerk aan te treffen om er samen een feestelijke opening van te maken.
De leerlingen uit de groepen 4 en 5 hebben samen met juf Marja de liedjes voor de viering geoefend. Zij zijn van harte uitgenodigd om te komen zingen in het koortje voor in de kerk.


GROENE VOETSTAPPEN

 

groene voetstappen

Van 28 september t/m 2 oktober 2015 vindt de Groene Voetstappenactie plaats. Ook dit jaar in de 'Europese Mobiliteitsweek' zullen een week lang tienduizenden kinderen zoveel mogelijk lopend en fietsend naar school gaan.
Heel gezond en goed voor het milieu!
Voor elke heenreis naar onze school deze week die lopend of fietsend wordt afgelegd, krijgen de leerlingen van de leerkracht één "Groene Voetstap'.
In de hoop dat de ouders zich er weer bewust van worden om op het Schoolakkerplein of Valkeniersplein te parkeren zodat het minder druk wordt met auto's rondom de school (en daardoor de kinderen die te voet of op de fiets komen meer overzicht hebben bij het oversteken) doen we mee met deze actie die bovendien ook milieuvriendelijk is. Kinderen die vanaf hier komen lopen, krijgen ook een 'Groene Voetstap'.
Voor de ene klas betekent dit het tellen van de kinderen die lopen of fietsend naar school toe zijn gekomen, er zijn ook groepen die elke voetstap visueel maken d.m.v. het geven van een sticker. We hopen natuurlijk dat dit lopen en fietsen het hele jaar plaatsvinden; ook zonder stickers.

naar boven »

Info 3

SINGELLOOP

 

Bredase-Singelloop-e1425288059574

 

Zondag 4 oktober vindt de 30ste editie van de Singelloop plaats in de binnenstad van Breda.
Traditiegetrouw wordt dit fantastische evenement afgesloten met de Familielloop.
Ook dit jaar kan er weer ingeschreven worden via onze school.
Als uw zoon/dochter het leuk vindt om met klasgenoten of een familielid 1 of 2 rondjes te rennen door de stad schrijf dan snel in.
We hopen natuurlijk weer op een grote opkomst.
Meer informatie en aanmeldstrookjes kunt u hier downloaden.


VERKOOP SCHOOLPOLO'S

 

Schoolpolo copy

De schoolpolo's zijn ook voor de Singelloop te verkrijgen. Deze sportieve groene polo heeft een prachtige opdruk van 'ons' torentje en de naam van de school. Er zijn polo's in de maten 110/116-122/128-134/140-L-XL. De kosten van de polo bedragen € 9,=. Bestellen kan per mail naar: oudervereniging@kbs-laurentius.nl.


OPENINGSVIERING

 

dromen

Zondag 27 september is er om 11.00 de openingsviering in de Laurentiuskerk. Als katholieke school hechten wij hier veel waarde aan en hopen dat u er ook zo over denkt. Wij hopen dan ook heel veel kinderen met hun ouders in de kerk aan te treffen om er samen een feestelijke opening van te maken.
De leerlingen uit de groepen 4 en 5 hebben samen met juf Marja de liedjes voor de viering geoefend. Zij zijn van harte uitgenodigd om te komen zingen in het koortje voor in de kerk.


VOORKOMEN VAN PESTEN IN DE SCHOOL EN OP HET SCHOOLPLEIN

 

IMG 2077

Sociaal Emotionele veiligheid is één van de belangrijkste basisvoorwaarden voor kinderen om zich goed te kunnen ontwikkelen en goed te kunnen leren. Als school vinden we dat enorm belangrijk en besteden we veel aandacht aan het creëren van een positief pedagogisch klimaat. Enkele voorbeelden daarvan zijn: de jaarlijkse terugkerende aandacht voor groepsvorming, de tien gouden regels, de lessen Sociaal Emotionele Ontwikkeling en in de nabije toekomst de 'Rots en Water'lessen voor al onze leerlingen.
Door dit positieve pedagogische klimaat hopen wij natuurlijk dat er bij ons op school niet gepest wordt. Maar is dat ook zo? Uit onderzoeken blijkt dat pestgedrag nooit helemaal uit te sluiten valt. En er blijkt ook dat kinderen moeite hebben met het bespreken van pesten. Als test willen we dit schooljaar graag onderzoeken of, waar en hoe er bij ons op school gepest wordt om onze school nog veiliger te maken. We doen dat door de inzet van een tablet waarop kinderen op een speelse wijze vragen beantwoorden en /of problemen uiten die ze normaal gesproken face-to-face niet zouden bespreken. De groepen 8.1 en 8.3 gaan dit nieuwe signaleringssysteem als eerste uittesten, naar verwachting zullen de groepen 5 t/m 7 en 8.2, 8.4 snel volgen. De antwoorden op de vragen zijn anoniem en worden verwerkt in een overzicht waarmee de leerkracht direct kan zien wat er goed gaat in de klas en waar de problemen zitten, en kan daar dan adequaat op inspelen. Bent u nieuwsgierig geworden of wilt u meer informatie dan is dit terug te vinden op: meldpesten.nl
Overigens kunt u ons helpen door, als het zo ter sprake komt, uw kind het verschil tussen plagen en pesten te leren op dezelfde manier als wij daar op school mee omgaan. Vooral jonge kinderen moeten het verschil tussen plagen en pesten nog leren en hebben weleens het idee dat ze gepest worden terwijl er geplaagd wordt.
Bij plagen ben je gelijkwaardig. De ene keer wordt je geplaagd en de andere keer plaag jij. Het is niet kwaad bedoeld maar meer als geintje. Je kunt er meestal zelf om lachen.
Bij pesten ben je niet gelijk aan elkaar. De pester heeft een grotere mond, is sterker en anderen kijken tegen hem of haar op. Hij of zij moet jou hebben. De pester wil je expres kwetsen of pijn doen.

naar boven »

Info 2

slinger-hiep-hiep-hoera 176

Zaterdag 12 september is meneer Bas jarig. Wij wensen hem een hele fijne verjaardag toe.


SINGELLOOP

 

Bredase-Singelloop-e1425288059574

Zondag 4 oktober vindt de 30ste editie van de Singelloop plaats in de binnenstad van Breda.
Traditiegetrouw wordt dit fantastische evenement afgesloten met de Familielloop.
Ook dit jaar kan er weer ingeschreven worden via onze school.
Als uw zoon/dochter het leuk vindt om met klasgenoten of een familielid 1 of 2 rondjes te rennen door de stad schrijf dan snel in.
We hopen natuurlijk weer op een grote opkomst.
Meer informatie en aanmeldstrookjes kunt u hier downloaden.


OPENINGSVIERING

 

dromen

 

Zondag 27 september is er om 11.00 de openingsviering in de Laurentiuskerk. Als katholieke school hechten wij hier veel waarde aan en hopen dat u er ook zo over denkt. Wij hopen dan ook heel veel kinderen met hun ouders in de kerk aan te treffen om er samen een feestelijke opening van te maken.


SCHOOLKALENDER

De oudervereniging zorgt ieder schooljaar voor de jaarkalender, zo ook dit jaar. We wachten nog op enkele data en foto's van school, daarna is de schooljaarkalender compleet en zal deze snel worden uitgedeeld.


NOTEER DEZE DATA VAST IN UW AGENDA

week van de opvoeding

 

Ouders van Laurentius zijn op 5 en 8 oktober van harte welkom op school voor een inloopsessie in het kader van de landelijke WEEK VAN DE OPVOEDING. De organisatie hiervan is in handen van het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) en ouders van Laurentius. Op donderdag 17 september volgt via de mail een flyer met alle ins & outs. Dus noteer alvast: maandag 5 oktober van 15.30 uur tot 17.00 uur (voor kinderen wordt een activiteit geregeld) of donderdag 20.00 tot 21.30 uur. Zie ook http://www.weekvandeopvoeding.nl

 

18 SEPTEMBER ALLE LEERLINGEN VRIJ

 

team

 

Op vrijdag 18 september is de jaarlijkse teamdag gepland. Alle leerlingen zijn deze dag vrij.


KINDERUNIVERSITEIT

 

tilburg eindhoven

 

Graag maken wij u attent op de kinderuniversiteit. Op vijf woensdagmiddagen staan colleges voor kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 gepland op beide universiteiten De kinderuniversiteit laat kinderen op een speelse manier kennis maken met wetenschap. Informatie kunt u vinden op
http://www.tilburguniversity.edu/kinderuniversiteit/

naar boven »

Info 1

slinger-hiep-hiep-hoera 176

Gisteren was juffrouw Anja jarig. Wij hopen dat ze een hele fijne dag gehad heeft. Maandag is juffrouw Nicole jarig en op woensdag is het de verjaardag van juffrouw Lieke Schaerlaeckens. Wij wensen beiden een hele fijne verjaardag.


INFORMATIEBIJEENKOMSTEN

 

download copy

Vanavond is de informatie-bijeenkomst voor de groepen 8, aanvang 19.30 in de aula op het hoofdgebouw.

Voor de overige groepen zijn de Informatiebijeenkomsten op:
Dinsdag 8 september voor de groepen 4
Dinsdag 15 september voor de groepen 5
Dinsdag 22 september voor de groepen 1/2 & 6
Donderdag 24 september voor de groepen 7
Aanvang van de bijeenkomsten is 19.30 uur.


18 SEPTEMBER ALLE LEERLINGEN VRIJ

 

team

Op vrijdag 18 september is het jaarlijkse teamuitje gepland. Alle leerlingen zijn deze dag vrij.


OPVANGADRES/TELEFOONNUMMER

Vandaag ontvangt u een formulier waarop u in kunt vullen met wie wij contact op kunnen nemen in het geval dat nodig zou zijn. Wij verzoeken u dit formulier in te leveren bij de leerkracht van uw kind.


ADRESLIJSTEN

 

adreslijsten1

 

Donderdag 10 september willen wij overgaan tot het verstrekken van de groepslijst van uw kind met daarop naam, adres en telefoonnummer. In het kader van de Wet op de Privacy mogen we dat niet zomaar doen. Daarom vragen wij u indien u bezwaar heeft tegen de verspreiding van deze gegevens onder de ouders van de groep waarin uw kin zit dit kenbaar te maken. U kunt dat tot 9 september melden bij Mariëtte van Noort, noort@kbs-laurentius.nl of 076-5604755. Mocht u een geheim nummer hebben, wilt u dan zo vriendelijk zijn dit kenbaar te maken ook heeft u het indertijd op het aanmeldingsformulier aangegeven. Zonder tegenbericht gaan we ervan uit dat u géén bezwaar heeft tegen vermelding.
Aan de groepen 3 t/m 8 wordt deze lijst eenmalig uitgereikt, bewaar hem dus goed.  De groepen 1/2 zullen dit schooljaar nog tweemaal een dergelijke lijst ontvangen i.v.m. de instroom van nieuwe leerlingen.


KINDEREN EN HUN SOCIALE TALENTEN

 

kinderen en hun sociale talenten

Het thema voor de maand september is "ervaringen delen".


KUNSTMARKT BSO PETTEFLET VOOR KIKA

 

foto-2

 

De kinderen van BSO Petteflet, Vissentuin en Natuurtuin, hebben in de zomervakantie heel hard gewerkt om zoveel mogelijk kunstvoorwerpen te maken en die te verkopen op de kunstmarkt op 27 augustus. Allemaal voor het goede doel: KIKA Kinderkankervrij.
Wat hadden ze een pech! Donderdag regende het onafgebroken en daarvoor viel de kunstmarkt in het water. Dus hebben we besloten om de kunstmarkt nog een keer te organiseren!
Op dinsdag 8 september meteen na schooltijd vindt de kunstmarkt in de ruimte van de BSO aan de Viandenlaan plaats.
Jullie zijn allemaal van harte welkom, de gehele opbrengst gaat naar KIKA.

naar boven »